Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#562207 Euroman Előzmény: #562199

2 éve a választók 30 5-a ment el, annak a 2/3-a szavazott rájuk, az az összes választó 20 %-a...a többit akarják megtéríteni...menjenek csak békamenetre, a séta is egészséges...aztán hazamennek, a prosztók a panelba, vektor a hegyre, és úgysem történik semmi...én a szünnapoknak örülök, mert a kertben még van mit csinálni, ha nagyon jó lenne az idő akkor még kirándulok vagy bringázok...ha nem, akkor elolvasok egy jó könyvet...no radio, no tv, no propaganda!

#562199 Euroman Előzmény: #562067

kösz, hogy megint válaszoltál. én menet közben nem voltam gépnél, csak ültem megint le. Kettőnk véleménye sokban hasonlít, a másik oldal meg vagy magától ilyen, vagy ilyenné tették....szerencsére a környezetemben, melóhelyen ilyen ortodox fityeszesek nincsenek, mindenki utálja őket, mint a xart...terjednek, mint a pestis, legalábbis látszatra, aztán, ha egyszer végre megint buknak, akkor majd ezek is megint irányt váltanak...

Re: Csányi-birtok avatóján Orbán

#562125 Dr. ursi Előzmény: #562053

erre a jbk-ra majd kukkantsunk rá tavasszal újra :o) addig is lehet vágni.

még elemzők szerint is, még london szerint is, mert babás topikba betett cikkben részletezik, hogy év végéig mi fog kiárazódni az inflációs számból.

#562123 Dr. ursi Előzmény: #562067

azért most megkövetlek :o) mert legalább látod, hogy milyen nehéz is ez a kormányzás ilyen válságos időkben és ennyiféle érdeknek eccerre megfelelni nem lehet; bár sokan ezt szeretnék, de nem lehet.

#562118 Arsene Lupin Előzmény: #562099

Zsigának mint közgazdásznak igaza volt, de mások pénzéért is felelős cégvezetőként baromságot csinált.

#562101 Csilla76 Előzmény: #562093

brókernettel összefeküdt, emberek nem kötnek drága unit-linkedet, nemcsoda.

#562099 banyaiz Előzmény: #562093

Az lehet. :) csodálkoztam is annak idején, hogy nyilvánosan kritizált. Lehet annyira megdöbbent néhány eseményen, hogy nem bírta ki.

#562093 zeeh_ Előzmény: #561674

Zsiga megvilágosodott, ránézett a CIG árfolyamára,hogy hová jutott,amióta ellenforradalmi nyilatkozatokat tett. :)

#562067 banyaiz Előzmény: #561928

Azért azt is tény, hogy nem egyszerű ebben a gazdasági helyzetben egy országot irányítani, főleg azért mert valahogy úgy kell vezetni, hogy a tömegek se rohanjanak az utcára forradalmárkodni.

Szóval lenne egy empátia volt egy empátia (múlt időben kell mondanom) a részemről ezügyben, de ! Látva viselt dolgaikat, és azt a stílust ahogy intézkednek, ez zéró toleranciává alakult nálam . Sok mindent lehetne mondani miért.

#562060 banyaiz Előzmény: #561919

Elvitatkozgatunk, nem ezek a problémák, ha nem értünk egyet, hát nem értünk egyet, nem a világ vége. Pl engem mint spekulánst is érdekel ez a téma, hogy mennyi lehet az alapkamat , ezért is kérdeztem rá Spadera, Ursira, hogy mire alapozzák ezt a drasztikus csökkenést . Nem tudtak meggyőzni arról ,hogy ez jövőre összejöhet.

Mindennap rosszabb e ezt nem tudom , de volna mit csiszolgatni az biztos.

#562057 banyaiz Előzmény: #562056

Amúgy pedig növekedés tartósan csak egészséges alapokon képzelhető el, úgy, hogy rendbe van vágva strukturálisan az államháztartás. Ebben van még teendő és akár adóemelés is lehet jó hatással vsz, csak az nem mindegy mire költjük el az így beszedett lóvét.

#562056 banyaiz Előzmény: #561913

Khmm szóval "szűkülő fizetőképes kereslet mellett sehogy" ezt én írtam de azért finomítanék rajta. Korlátozottabban hat ilyen körülmények között valószínűleg egy kamatcsökkentés az inflációra.

De azért ez nem az a gyere cipó hamm bekaplak téma (ahogy forradalmár testvéreim szokták kezelni a dolgokat elmúlt 2 évben, ezért is tartok tőle ha páros lábbal beszállva az ajtón intézkedni kezdenek az mnb-ben)

Aztán kérdés meddig lesznek ilyenek a körülmények pl jövőre sem indul e meg a fogasztás, aztán amit Ursinak írtam , hogy Ft gyengülés inflációs hatásai , aztán nem mindegy , hogy mekkora kamatcsökkentésről beszélünk 50-100 bázispont, vagy 300 bp nagyon nem mindegy vsz.

Plusz azért illene vhogy összhangba hozni a fiskális és monetáris üzeneteket.

Plusz milyen adócsökkentésről beszélünk? II. Orbán idején adócsökkentés van, vagy az össz adóteher nőtt , csak másképp van beszedve, 1500 féle új kis teherrel?

Adóemelés hogyan pörgetné fel a gazdaságot? Hát egyféleképpen ki kellene vetni egy hülyeségi adót a politikusainkra , és egy közpénz eltékozlási adót (amit lehetne néhány évvel is díjazni) garantált siker lenne. Ahányszor vmelyik hülyeségekkel eteti a népet 1 milla a perselybe, milliárdok hamar meglennének:)

#562053 banyaiz Előzmény: #561904

Jó, de ez a fajta fogyasztás élénkülés nem fogja befolyásolni az inflációt? Pl egy Ft árfolyam alakulás nem befolyásolja az inflációt, stb , stb ?

Mert most ebből a szempontból vizsgálódunk. :)

#562015 Euroman Előzmény: #561989

értettem:) viselkedésem messze nem hibátlan, de igyekszem megfelelni az általános elvárásoknak....viszont vannak olyan politikai személyek, akik képesek kiváltani belőlem a legelfogadhatatlanabb viselkedést is...és olyankor nem tudok mondandómnak gátat szabni, és az Ön kényes igényeinek megfelelni:)

Én is a hangulat miatt a…

#561987 Ricsi

Én is a hangulat miatt akarok menni, mert elegem van abból, itt nagyítóval sem lehet jókedvű embereket találni.

Még két év, és huss, már itt sem vagyok. És nem gazdasági okok miatt megyek, mert én itt is baromi jól elvagyok.

Ha valaki nem érti, miről is beszélek, olvasson bele az E-star topicba. Ilyen másutt teljesen elképzelhetetlen.