Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#562257 KawaBazsy Előzmény: #562232

Nekem valahogy a mai direktbefecsisek hangja nem tetszik, kifejezetten zavar, míg a korábbi örvénykamrásokkal nem voltam annyira hadilábon. De az autó üzemanyaga továbbra is a benzin. POnt most volt egy Golf teszt a Totalcaron, ahol az 1.6d randa hangja előtérbe került, ezért a szerző is az 1.4T-t választaná.

#562232 Ibiza Előzmény: #562181

persze ijesztő..csak átszerkesztettem..

jó mondás..:)

azért a mai dízelek mások.. a régiek zörögtek és nagyon lassúak voltak..a maiak alulról húznak mint a mozdony..és a végsebességgel sincs gond..a fogyasztásuk sem rossz.

a régiekbe 5-6ezernél kellett olajat cserélni..a benzinesekbe 10-12ezernél.. ma már elég a 15-30 ezer..

utolsó autóvételnél már hajlottam a dízelre..nézegettem tipusokat árakat..volt 10-es 5ös 3as lista a maradék 3 tipusnál - benzin vs. dízel - a szervízköltség volt a döntő..felhívtam szervizeket és megkérdeztem hol vannak a jelentősebb kiadások az adott tipusnál a két üzemanyagnál..

nyert a benzines..

de ha hozzászámoltam volna a kb 3literes fogyasztáskülönbséget összevetve a diselek magasabb vételárával..(+ akár jelenérték számítás ,)

akkor is a benzin jött volna ki..

#562174 Sumér harcos Előzmény: #561985

http://www.hasznaltauto.hu/auto/honda/civic/honda_civic_1.8_sport-5891152

újabban ez a kedvencem,jelenleg szerelt motorok közül,igy 1.8 sportban,17-es kerék,csak kizárólag fehér:)

ilyen 1.8 civicben ültem már,megy is,és egy brutál taposás után is viszonylag kedvezőt mutatott a komputer..

jövőre itt van belőle az 1.6 diesel,vmi brutális jó fogyasztást igérnek,és itt a type-r is-ami mégis lesz újra-ugyan 1600-as turbós lesz.

és ami az extra meglepi,kombi is lesz belőle,néhány hete párizsban mutatták be.

#561985 KawaBazsy Előzmény: #561729

Micsoda jó traktoros tanácsok vannak errefelé.. majd földműves koromban hasznát veszem.. :-)

#561729 Sumér harcos Előzmény: #561719

ilyen gondot már én is láttam,egyik ismerős újszerű diesel fordjánál,hiába állitotta le....

azért csak megúszok egy ilyen sztorit,már hogy nem ér engem ilyen csapás:)

tehát levegő elvétel,ok-ezt azért megjegyzem.

#561719 hosszhuszár Előzmény: #561575

felkapják a motorolajat, és azzal mennek, max fordulaton, hiába állítod le kulccsal, nem áll le, mert nem benzines....

ilyenkor célszerű a kipufogót befogni, ha tömített a rendszer, ha nem, akkor semmit nem ér...

A legjobb megoldás, ha a levegőt vesszük el a motortól...ezt a levegő beömlő cső befogásával, ( ráteszed a tenyered) érhetjük el, a leghatékonyabban....nem kell megijedni,rácuppan, de nem lesz baja a kezednek....nem árt tisztában, lenni vele hova kell nyúlni ilyenkor.

#561713 hosszhuszár Előzmény: #561624

igen, de ha nem megy el, viszik a árat lejjebb, van egy minimum ára 1 ilyen autónak, az alá nem szeretnek menni, csak ha nagyon nincs érdeklődés...

azt viszont nem árt, ha tudod, hogy olcsón, jót, nem nagyon játszik mostanában, hacsak nincs valami ismerős, aki éppen megszorult, és olyan autója van, ami neked kell.

#561624 Amatoregy Előzmény: #561597

a markaszerviz is ratesz a beszamolasnal.

Mar ha van meg annyi penzuk, hogy be tudjak szamolni

#561622 Amatoregy Előzmény: #561597

a markaszerviz is ratesz a beszamolasnal.

Mar ha van meg annyi penzuk, hogy be tudjak szamolni

#561597 Sumér harcos Előzmény: #561488

visszatérve az eredeti kérdéskörhöz,én a magam tapasztalatai alapján,csak és kizárólag szalonba terelnélek újat venni,ebben a kategoriában,kis benzinesnél nem ezt mondanám:)

vagy tényleg a másik,Józsi által emlitett megoldás, mely azért halvány esély,de esély,hogy pl.egy ilyen "automaximlastalégyxarnincsakocsincsakszervizkönyvmagyar"figura,mint akár pl.én ,bevisz és beszámoltat egy olyan állapotút,mely megfelelő lehet-de ez esetben én az állapotra helyezném a hangsulyt,mint a 100ezer km-re.

esetleg udvarból venni,esély csekély.

azt hiszem én sem bumliznék ki németbe.....kinti ügynöknél -ott is csak a fos van ilyen dieselben, itthon nagy dumával,hogy csak autopályán használt.

#561579 Sumér harcos Előzmény: #561575

mondjuk hozzáteszem nem veszek meganet már többet valszeg,mert az uj rohadtul nem tetszik kombiban.

a másik sztori az ,hogy miattam további 4db megane dieselt vettek a környezetemben szalonból,3db 1500 diesel,1db 1900diesel-és egyiknek sincs semmi baja-szalonból 2007 óta.

a fogyasztását irigyelték el:)

#561575 Sumér harcos Előzmény: #561559

nemtom hallod...

én csak más nem,az én xaromból indulok ki,semmi rosszat nem tudok rá mondani,165ezernél,mely minden km-ét én toltam bele,török összeszerelésű,2007-es,megane ,diesel,kombi.

ez még ott nem hagyott,a kötelezőn kivűl semmi....csak izzócsere,az viszont több is,ja és egyszer egy biztositék.

1éve is kérdezték tőlem,nincs baja?-mondom semmi-mert bizony ők is ilyet vettek és ráköltöttek 500-at,és eladták 800 bukoban azt megfejelve,és ez egy fos-aztán kiderült,hogy kinti volt a kocsi,és nuku előélet szervizkönyv semmi.

ha vmi rosszat csinálna,már repülne is,de ez csak gurul és megy.