Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: nincs cím

#559587 Klón Előzmény: #559584

Ez a talicska meg nekem gyanús..mára? Ez egy borsodi talicska?

Az öregnek mindenki Ede. Kicsit bináris az agya(Ede/nem Ede), de engem szórakoztat. Olyan fegyverestestületes áthallása van: barát/ellenség.

Kiadták neki, hogy Edevadászat van, akkor hát megdolgozik a pénzéért.:-)

A múlt idő használata pedig az Ő esetében nem indokolt. Tartótisztje a gazdasági osztályra van becsatornázva. Ugye, Lupin?

#559586 exmnbs1 Előzmény: #559578

remek

utána pedig EON, Makra stb felszámoltatja a céget

sajáttőkék miből lesznek pótolva?

#559585 JP Előzmény: #559583

Csillagszemü, én azt tudom, hogy te láttál már ilyet :-)

Én is ...

#559584 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #559564

A lárifárit csak módjával, mert összekevernek bennünket megint (bár... Ede voltam én is vagy 1000x...) Lupin mester szerintem is valami fegyveres izénél szolgált (ezt már írtam régebben), mondjuk ez önmagában még nem lenne baj, hacsak....

#559583 Dr. ursi Előzmény: #559571

én láttam.

amerikában.

többet is :o)

idehaza nem emlékszem.

de talán a humet 20-ról 150-re az volt.

#559581 birkanyiiroo Előzmény: #559576

16348, "Sztem 2 verzió között kell a kötvényeseknek választaniuk:..."

A nullszériás "központi javaslat" nyilvános tesztelésre bocsátása a beragadt büfik és spekik felé.

#559578 Klón Előzmény: #559570

Igen,igaz.

Szóval én úgy látom, hogy a csőd nem egy elvetendő opció--de felszámolási eljárásra már nem kerül sor.

A cég finanszírozása jelenleg kivülről, mérleg nélkül szerintem lehetetlen. Az eltapsolt/kilopott(majd Arsene-ék eldöntik, mi történt) milliárdok hiányoznak a rendszerből, főleg, hogy idegen forrásból történt. Ennyit évek alatt is nehezen termelnek vissza.

Egyetlen kiút,ha az adósságterheket csökkentik. Ehhez pedig a lejáró(kamatot fizető) kötvények ideálisak lehetnek. Sztem 2 verzió között kell a kötvényeseknek választaniuk:

1. Nem mennek bele a csődegyességbe: felszámolás alá viszik a céget, ott pedig szabadrablás, bizonytalan , hogy egyáltalán jut valami a kötvénytulajoknak

2. Általános "haircut": mindenki megkapja a jelenlegi kötvényének 40-60%-nak megfelelő új kötvényeket, évekre prolongálva a kötvényfizetést, egyfajta zérókupon kötvényekkel. Ebből még akár egy jó kis warrant-ot is össze lehetne hozni, automatikus részvénnyé alakulással egy pár év múlvára.

A 2-ik esetnél nem kellene év végén leírni a kötvényeket/esetleg most azonnal becéltartalékolni. Sok mindenkinek múlhat ezen a bónusza--plusz nem rohannák meg az emberek a vállalati kötvényalapokat, általános hozamemelkedést generálva.

Aztán persze lehet, hogy valahol a boszorkánykonyhában mások valami egészen mást forralnak.Érdeklődés van a szektor iránt.

#559573 Klón Előzmény: #559566

Mondjuk én sajnálom egy kicsit az öreget.

Szerintem jó emberként született, de az a sok sikertelen évtized nagyon meglátszik rajta. Gizike is otthagyta, most meg idevezényelték "adathalászni", pedig igazán megérdemelne már egy kisebb biszkui nyugdíjat a hűséges szolgálataiért.

Ennyit szegény Lupinról.Marad nekünk ez a jó kis E-Star részvény...szerinted lesz a héten valami kézzelfogható esemény?

Apropó, tegnap a második brókercégtől engem is hívtak, hogy adnék-e kölcsön. Valakik itt nagyban shortra próbálnak játszani. Sztem innen nagy szopóban is lehetnek, ha végre mégis lenne pénz a kötvényekre.

#559572 Zotya32 Előzmény: #559570

ahhoz képest, hogy még 1 millió ft sincs a mai forgalom, szép kis termés volt a beírásokból :))

pedig most mindenki pihenhetne, felkészülhetne a következő 20 nap eseményeire :)

#559571 JP Előzmény: #559563

Akkor lenne egy kérdésem nekem is, Arsene úr: Látott már Ön szarban, csődben fetrengő vállalatnak a részvényeit szárnyalni, megtöbbszöröződni, itt a BÉT-en is akár?

Válaszát előre is megköszönve:

#559569 Klón Előzmény: #559565

Igenis, főhadnagy elvt...akarom mondani úr!:-)

Szóljon, hogy mikor vehetek levegőt, addig visszatartom!

#559566 Dicsák Előzmény: #559564

Szerintem a választott nick név "Arsene Lupin" is szakmai ártalomról árulkodik, sőt, az aktív állományban eltöltött sikertelenségére enged következtetni, hogy olyan egy csalóval ("A fiatal Arséne Lupin, a briliáns és egyben nagylelkű csaló - a zseniális szélhámos") próbál azonosulni, amilyeneket el kellett volna kapnia, de nagy valószínűséggel ez nem sikerült. Ezért csodálja ezeket, és próbálja beleélni magát, a szerepbe.

#559564 Klón Előzmény: #559560

Tetszik ez az Ede név...bár szólítson Klón Edének, azzal még nagyobb hülyét csinál magából.

De már írtam tegnap, hogy részemről ok.

Biztosító? Ez megint félrement, Lupin főhadnagy,cserélje le azt az átkozott ZX Spectrum masináját, "kicsit" félrehord az a szerkezet. Bár én jól szórakozom:-)

Nem főnyomozó? Ez meglep..csak nem egy egyszerű nyugdíjas BM-es, aki 2 forintért vénségére internetes fórumokra írogat, "adathalászatot" végez, így akarván elnyerni a hatalom kegyeit?

Hidegkovácsol?Lárifári, mellébeszélő öregúr. Jól jön az a kis mellékes a hatalomtól, ismerje el. Nem szégyen az, meg '56-óta tudjuk, Ön csak parancsra cselekszik.

Látja, milyen tudatlan vagyok a nyomozóhatóság mibenlétét illetően. Annak azért örülök, hogy újra kizökkent egy kicsit a joviális öregúr szerepéből. Csitt-csatt.:-)

#559560 Arsene Lupin Előzmény: #559555

Ebédszünet van a biztosítónál, Ede?

"Mi a vád, főnyomozó Úr?"

Nem is tudtam, hogy előléptettek. Amúgy vádat nem az interneten szokták ismerteti.

"igen közel áll Ön a tűzhöz"

Időnként azért hidegkovácsolunk is.

"Mi a földi életben ezt rendőrségnek hívjuk"

Helytelenül. Az ügyészség és a NAV is lehet nyomozó hatóság.

Egyre jobban tetszik, hogy egy egyszerű kazánkovácsot főnyomozónak néznek. Azért ez már előrelépés a mosónőhöz képest. Ugye Ede?

Nagy lehet a f*sás. Van is miért.