Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Klón Előzmény: #559570

Igen,igaz.

Szóval én úgy látom, hogy a csőd nem egy elvetendő opció--de felszámolási eljárásra már nem kerül sor.

A cég finanszírozása jelenleg kivülről, mérleg nélkül szerintem lehetetlen. Az eltapsolt/kilopott(majd Arsene-ék eldöntik, mi történt) milliárdok hiányoznak a rendszerből, főleg, hogy idegen forrásból történt. Ennyit évek alatt is nehezen termelnek vissza.

Egyetlen kiút,ha az adósságterheket csökkentik. Ehhez pedig a lejáró(kamatot fizető) kötvények ideálisak lehetnek. Sztem 2 verzió között kell a kötvényeseknek választaniuk:

1. Nem mennek bele a csődegyességbe: felszámolás alá viszik a céget, ott pedig szabadrablás, bizonytalan , hogy egyáltalán jut valami a kötvénytulajoknak

2. Általános "haircut": mindenki megkapja a jelenlegi kötvényének 40-60%-nak megfelelő új kötvényeket, évekre prolongálva a kötvényfizetést, egyfajta zérókupon kötvényekkel. Ebből még akár egy jó kis warrant-ot is össze lehetne hozni, automatikus részvénnyé alakulással egy pár év múlvára.

A 2-ik esetnél nem kellene év végén leírni a kötvényeket/esetleg most azonnal becéltartalékolni. Sok mindenkinek múlhat ezen a bónusza--plusz nem rohannák meg az emberek a vállalati kötvényalapokat, általános hozamemelkedést generálva.

Aztán persze lehet, hogy valahol a boszorkánykonyhában mások valami egészen mást forralnak.Érdeklődés van a szektor iránt.