Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: Észak-Korea atomot robbantott

#55952 Ricsi Előzmény: #55950

Azért a németek pl, mert az unióban ennek egyformának kell lennie. Mert ha nem, akkor ott lépteted be az árut, ahol a legolcsóbb. És akkor máris nem nyertél semmit.

És ha a mienk lesz a viszonyítási alap, akkor a gazdag országok itt fognak mindent beléptetni. Lehet hogy ebbe a németek pl nem mennek bele???

#55950 Ibiza Előzmény: #55930

miért a németet... nem írtam eus bért.. egy fejlödö országban napi 1usdért dolgoznak emberek és gyerekek

kínában rabszolgákat tartanak akik napi 1x esznek és verik öket... el sem mehetnek.

euban 40eur a minimál órabér...

#55944 Ibiza Előzmény: #55907

"Gondolj bele, miért 100 Ft. egy liter tej a multikban?"

szted? a munkabér miatt? nem gondolod..

nézd meg mennyiért veszik át a tejet.. ezt utána még szétszedik vagy 5termékre

nem 1:1ben töltik a dobozba..

Amit írtam változásokat améllé járna egy teljes piaci árazás..

a magyar termelö pedig kapja meg az eus támogatás átlagát.

#55942 Ricsi Előzmény: #55935

Ez persze megoldás, csak én nem látom realitását. Bár anno ellene szavaztam. Mert már akkor gondoltam, nem lesz ennek jó vége. Nem is lett.

Ha kilépünk az EU-ból, előtte azért mindent shortolj be, ha már ez tőzsde-topik. Mindegy mi mennyibe kerül, adj el amennyit tudsz. Meg a házadat is, meg sok minden mást is. Szinte mindent, amid van.

Ugye az értelemszerű, az ingatlanár boom is az unió miatt volt. Meg a tőzsdei. Meg minden egyéb.

#55930 Ricsi Előzmény: #55925

Képzeld, ha az anyag és munkadíjat a német fizetésekben találnák ki...

Komolyan, ha én bárhol beléptetek az EU-ba valamit, az már bent van. Arra már nem lehet semmit rátenni.

Vagy lesz egy egységes EU megoldás, vagy mi nem tehetünk semmit.

#55926 Ibiza Előzmény: #55921

bértábla max a köztisztviselöknek közalkalmazottaknak..

#55925 Ibiza Előzmény: #55919

vagy meghatározni az adott termék anyag és munkadíját.. és ezen ár alatti behozatalt 90%ban lefölözni..

ezzel talán az ottani munkavállalókhoz is több pénz kerülne.. (vagy a kereskedöhöz)

#55919 Ibiza Előzmény: #55907

eu-ban is van minimálbér.. a létbiztonsághoz kell.. a kínai török olcsó árut eun belül kellene 20%al lefölözni.. ezt az összeget eus közös beruházásokba fektetni (infrastruktúra) vagy szétosztani arányosan.

rabokkal..rabszolgákkal végeztetett munkával nem versenyezhetsz.

A belföldi vállalkozók 90%a szolgáltatásban vállalkozik ha nincs pénz az emberek nem mennek étterembe fodrészhoz autószerelöhöz...kaja pia lgyen...

a mostani szja módosítás a 150felett keresök terheit csökkenti.. normááális.

amiket írtam azzal megszünne a trükközés

#55907 Ricsi Előzmény: #55904

A minimálbért el kell felejteni. Komolyan...

Rokonomnak gyára van. Plédeket gyárt. A textiliparban ha bevezetnél egy 150K-s minimálbért, azonnal bezárhatnak. Mert Kínában és Törökországban nincs ilyen.

A minimálbér versenyellenes, főleg egy globalizált világban.

Gondolj bele, miért 100 Ft. egy liter tej a multikban? És miért 160-170 a magyar? Most legyen a magyar 200?

Vagy legyen a benzin 20-30 Ft.-al több, mert nagyobb a minimálbér? Vagy a kenyér? Vagy bármi? Én ennek csak hátrányát látom.

#55904 Ibiza Előzmény: #55747

nem lenne bonyolult..

öszes adókedvezményt elvenni..a multiékat is..

minimálbér 150e-Ft

egységes 18% szja és vállalkozói adó..2%helyi adó de mindenkitöl.. a kivett jövedelem után 10% nyugdíjjárulék.. 2% kötelezö egészségbiztosítás.. amiért alapellátás jár...ezen felül mindenki maga keres biztosítót ha akar.

alapnyugdíj 100e Ft a maximum 160e 25év-40év munkaviszonyra elosztva.

ezen felül semmilyen járulék semmilyen sarc..

tiszta és átlátható törvények.

áfa 15 és 25%

munkanélküli járulék 80e/hó ami bankszámlára megy amiböl max20e vehetö fel Kp. a többi az 15%os alaptermékekre közmüvekre költhetö.

#55896 Ricsi Előzmény: #55870

A piac az piac, de...

Ha elmész Dunaszerdahely felé, több ezer konténert látsz. Mindben olyan áru van, amit itthon akarnak eladni. Csak ott léptetik be az EU-ba, mert jobban megéri. Ott is fizetnek adót, csak nem annyit mint itt. Szerintem ez hiányzik itthonról.

#55870 Kissherceg Előzmény: #55747

Főnök úr ezt hol hallotta? Lesz kiárusítás, kéne pénzt keresni a tőzsdén? :)

Multikat meg tessék megadóztatni, csak kivonják a tőkét... Ahol adóztatják őket is betelepültek, a piac az piac...

Re: Diszidálás

#55868 Ozzy_ Előzmény: #55862

Voltak kocsik, de nem az átlagembernek. Vagy sok évet kellett várni, vagy "kiváltságosnak" kellett lenni. Na meg pénz is kellett hozzá. Nekünk csak egy távoli álom volt, hogy egyszer majd lehet. Amikor unokatesómék megkapták a trabit az csodaszámban ment a családban .

#55862 Ricsi Előzmény: #55858

88-ban már voltak autók. Akkortájt kapta meg az egyik ismerősöm a 3 befizetett ladáját. Ő 2 évente szerette volna, de egyszerre jött meg mind. 88-ban vettem én is Németországban egy Mitsubishi Coltot, 7 évesen 1000 márkáért. Nem akartam elhinni, akkor az 30 000 Ft. volt, a vám meg majd 90 000. Így kb egy hasonló korú Lada áráért ültem bele. Szerintem jobban jártam.

#55858 Ozzy_ Előzmény: #55852

Itthon akkor az átlagautó a nincs autó volt =) A többi stimm. Én 4 évig bírtam kint, pedig jó helyeken jártam. Londonban csak turistaként voltam, de a tengerpartokon, meg a legszebb vidékeken dolgoztam. Nekem nem volt otthonos, haza kellett jönnöm mindenképp.

Diszidálás

#55852 Ricsi

Én 1988-ban kint maradhattam volna programozónak. Akkor még eléggé kevesen voltunk világviszonylatban is, jól megfizettek volna. De én most is itthon élek.

Nem csak keresztény világlátásom miatt mondom, magad elől nem tudsz elmenekülni. Ha zavarnak dolgok, akkor azok mindenütt zavarni fognak. A 80-as években modogattam, ott egy átlagember Opel Kadett-el jár, itthon Ladával. Nincs ám akkora különbség köztük, illetve nem volt. Az átlag átlag autóval jár. Ha itthon zavart hogy az Lada, majd pár év múlva zavarni fog, hogy Kadett.

Szerintem.

#55842 KawaBazsy Előzmény: #55742

Nem csak a pénz lehet a motiváció. Nekem is nagyon jó állásom volt otthon, amit ráadásul én hagytam ott tudván, h itt Londonban a közép angolommal nem fogok hasonlót kapni. Viszont aki unja a megszokottat, új kalandokra, kihívásra vágyik az miért ne jönne? S megjegyzem, h én itt - egyelőre - sokkal jobban érzem magam, mint otthon. Ha meg megunom, bármikor visszamehetek.