Regisztráció Elfelejtett jelszó

Solar

Re: nincs cím

#560183 Janicroft Előzmény: #560079

Kis update, az utolsó mondat nagyon érdekes (ezek alapján a cég már hónapok óta tud a problémáról, kezeli is és számolt is vele, csak nem mondták ki eddig nyíltan hogy van ilyen probléma):

First Solar has determined there are approximately 232,000 modules in the field, manufactured between October 2008 and June 2009, which may over time develop a loose cord plate attachment. We know the serial numbers of the affected modules and are working proactively with the system owners to repair or replace the affected modules consistent with our workmanship warranty. For roof-mounted systems we also will remove and replace the affected modules at no cost to the system owner, which is above and beyond our standard workmanship warranty. The issue is not expected to have a significant impact on earnings and was considered in the updated financial guidance for 2012 that we announced on August 1st.

#560079 Janicroft Előzmény: #560027

Itt kicsit pontosabban leírják hány panelt érint a probléma (232,000 modul):

http://www.reuters.com/article/2012/10/05/us-firstsolar-shares-idUSBRE89411220121005

A FSLR szóvivője megerősítette a probléma létezését és azt mondta nem lesz számottevő hatása a nyereségre.

Az Avian Securities elemzője azért és addig tartja negatívon az FSLR-re való ajánlását amíg nem tudja meg pontosan mi a valós anyagi hatása ennek a problémának, illetve alapvetően nagy kockázatnak tartja az FSLR panelek megbízhatóságát, merthogy még nem bizonyítottak hosszútávon.

Érdekes lesz ez, én ennek alapján azt mondom túlreagálták ezt a leminősítést ezzel a 11%-os eséssel tegnap. Egyébként ez a negatív rating pontosan mi? Ez ugyanaz mint a SELL ajánlás?

#560027 rbbj11 Előzmény: #560023

egy sávozás aljára ért, csak az a bajom, hogy ha netán töri, akkor nagy esést szenvedhet el. De én is gondolkozom rajta itt 20-on

#560023 Janicroft Előzmény: #560021

Bele is csíptem ma egy kisebb spekulatív összeggel, 20.22-n sikerült vennem, épp mint augusztus végén.

#559995 Fornit Előzmény: #559991

Azt igen:))

Elég véletlenszerű mozgásokat produkál. (pl tegnapról mára.) Lekereskedni is talán csak véletlen lehet. Vagy figyelni az intraday mozgást, és szűk stoppokkal belépni skalpokra?

Néztem tán múlt héten egy megajunkot, brutál volával, de nem léptem bele.

#559991 Roberrtto Előzmény: #559990

Azért aki ezeket le tudja kereskedni azt irigylem!

Itt legalább van mozgás, de a jővőkép neke mmég igy is bizonytalan.

A zynga meleltt erre a papírra érvényes az, hogy csak oylan pénzt kell dietenni aminek az elvesztése nem fáj, mert itt elvesztheti nagyon gyorsan az ember.

Ez is úgy mozog mint egy…

#559990 Fornit

Ez is úgy mozog mint egy junk.

26-(-30%)-18-(+30%)-24-(-17%)-20-(+20%)-24-(-17%)-20

Persze csak naposon. a hetes chart dögrovás.

#559982 Roberrtto Előzmény: #559933

Na már megtaláltam mi a gond, valamelyik komponensükkel amit gyártanak gond van.

Gyorsjeletnés mikora várható?

#559933 Roberrtto Előzmény: #558007

Mi a fene van már megint? Mi ez az esés? Gyorsjelentés jött ki talán?

Zyngát is jól elkalapálták...

#558007 rbbj11 Előzmény: #557988

a värakozäsok csak akkor ärfolyamhatäsuak, ha elemzök nagy nilvänossäg elött közzeteszik öket és vagy intézményi befektetöké. Hogy ennek hatását meg lehessen becsülni, minimum konkrét várakozások kellenek, holmi gondolatok senkit nem érdekelnek. Nyilván Mari néninek is vannak gondolatai a részvénypiacról, de nem érdemes még magának Mari néninek sem abbol kiindulva akármilyen lepest tenni ,)

#557988 Roberrtto Előzmény: #557944

:)

Szerintem a várakozások mindenképpen magasak az előző jelentés után. Ennyit gondolok csak.

Gyorsjelentésre én is ki…

#557878 Roberrtto

Gyorsjelentésre én is kiváncsi vagyok, de azt se feledjük el, hogy az előző után nagyok a várakozások.