Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Ma

#557076 Arsene Lupin Előzmény: #556773

A németek a végén csak összeszedték magukat, de többet vártam tőlük.

Az OTP-nél beleköpött a levesbe az orosz jegybank. Csináltak a brokik egy kamupánikot, de a végére kénytelek voltak visszahúzni a papírt. Jó lesz a long.

A MOL meglepően jól tartotta ma magát.

Továbbra is él az uptrend tipp.

Re: -25 bp

#557061 banyaiz Előzmény: #557049

Szerintem azt is nézd meg miért mondja ezt. Nehéz lesz hasonló kaliberű embert találni a forradalmi jegybank élére.

Remélem ezek a külső tagok azért nyomják ennyire a kamatcsökkentés gombot mert szólt nekik a vezért IMF megállapodásra készülj.

Ha nem ezért akkor ebből még nagy pofáraesés lesz vsz.

Re: -25 bp

#557049 Spade Előzmény: #557044

"Simor szerint a kamatvágás nem pörgeti fel a gazdaságot." /Index

.

hát persze h nem, sőőőőt kifejezetten árt neki. Kiváncsi vagyok Simor hol tanulta a közgazdaságtant és ott vajon mit tanult? mert alap összefüggésekkel sincs tisztában...

-25 bp

#557040 Spade

-25, bp megy ez mint az ágybasz@rás

az idén még lehet 3.

Re: nincs cím

#557034 prospero Előzmény: #557015

Ezek a bankok a spanyol, görög, olasz, ír problémák miatt, a Baseli egyezmény és a hitel/betét arány mutatójuk miatt elég nagy bajba kerültek odahaza, azaz abból a pénzből amit itt nyereségként mutattak volna ki, csak akkora összeget helyeznek ki hitelre, amekkora összeg nem szükséges a hitel/betét arány otthoni helyreállítására. Magyarul se hitelezés (bankadó előtt sem volt), se költségvetési bevétel.

1% növekedés 280 milliárd, növekedési oldalról hogy jön ki a többezer milliárd - nem értem.

Főleg, egy eladósodott országot, lakosságot, vállalati és önkormányzati szektort hogyan akarsz tovább hitelezni, ha nincs mögötte megtakarítás? Szerinted a bankok idióták teljesen, hogy folytassák azt a gyakorlatot, ami a kvázi összeomlásukhoz vezetett? Ráadásul rúgják fel a baseli egyezményt?

"Mi történt?

az állampolgár nyert (mert a valóságnál olcsóbban törlesztett)

az állam nyert ( mert beszedett egy csomó extraadót még az "elengedés" UTÁN is

a bankok meg állták a cechet"

A felvételkori és a tényleges árfolyam közötti veszteség 50-60 Ft között volt CHF esetén a hitelfelvevő szempontjából. Ebből az árfolyamkülönbözetből kb 20 Ft-ot állt a hitelfelvevő, kb. 20 Ft-ot az állam, és kb. 20 Ft-ot a bank.

A bankok az extraadón felül még ekkora veszteséget is kénytelenek lettek volna lenyelni, ha az állam nem száll be.

#557015 xmann Előzmény: #556918

1. a lakosság chfben vett fel hitelt. ha ezt be***ta, akkor bámilyen ennél kisebb ***ás neki nyereség, nem veszteség

2. azért az állam beszállásával már ne röhögtess lécci! Kivetek egy teljesen irrealisztikus adót, majd egy részét elengedem, az szerinted költség vagy bevétel?

Mi történt?

az állampolgár nyert (mert a valóságnál olcsóbban törlesztett)

az állam nyert ( mert beszedett egy csomó extraadót még az "elengedés" UTÁN is

a bankok meg állták a cechet

Csak azt nem érted se Te se Matolcsy elvtárs, hogy ezek a bankok évekig nem fognak hitelezni, így hiába szedett le róluk párszámilliárdot, növekedési oldalról meg többezret vesztett.

buta ötlet volt.

Magyarország 2 lesz ebbő…

#556923 vincentlauria

Magyarország 2 lesz ebből a topicból.. és megint görgethetek egy csomót :(

#556921 prospero Előzmény: #556804

És miért hívják kényszerített adósságleírásnak? Mert önként elfogadták? :-)!

#556918 prospero Előzmény: #556777

Nem tudom megnézni, emelt díjas sms-t nem fogok küldeni. A cikk eleje szerint a bankok vesztesége 370 milliárd forint lett volna, amiből 110 milliárdot tudtak érvényesíteni, ezt az összeget a bankadóból le tudták írni.

1354,4 milliárd forintnyi hitel lett törlesztve, ami a teljes tartozás 23,3%.

Ezt úgy értelmezem, hogy 1354,4 milliárd lett visszafizetve 180-as illetve 280-as árfolyamon, a bankok vesztesége 370 milliárd, tehát a teljes tartozásállomány amitől megszabadultunk az 1724,4 milliárd 230/240-as CHF és 300/310-as EUR árfolyamon.

Tehát a bankok állták a 180-230-240-es CHF és 280-300-310-es EUR közötti árfolyamkülönbséget, ami CHF hitelnél 50-60 Ft, EUR hitelnél 20-30 Ft közötti különbség,

az állampolgárok állták az átlagos 160-as CHF hitel és 180-as CHF közötti különbséget, ami 20 forint, illetve a 250/260-280-as EUR közötti különbséget, ami szintén 20-30 forint.

A kormány átvállalta a banki veszteség 30%-át, (110/370 = kb. 30%) azaz az 50-60Ft-os CHF árfolyamkülönbség banki árfolyamveszteségből 20 Ft-ot, a hitelfelvevő szintén 20 Ft-ot, a bank pedig árfolyamtól függően 30-40 Ft-ot, EUR hitel esetén pedig 10 Ft-ot az állam, a hitelfelvevő 20-30 Ft-ot, a bank pedig 10-20 Ft-ot.

Tehát CHF hitel esetén a veszteség alakulása (80Ft-os össz árfolyamveszteség esetén) 25-25-50% (bank), (70 Ft-os összárfolyamveszteség esetén) 30-30-40%(bank), EUR hitel esetén pedig összveszteség (250-300). hitelfelvevő 60%-bank:20%-állam 20%.

Tehát attól függően, hogy milyen arányban és milyen árfolyamon - és EUR vagy CHF hitelt törlesztettek az adósok, simán igaz lehet a kb. 1/3-1/3-1/3-os veszteség arány.

Re: Vezérünk, nem készültél???

#556864 banyaiz Előzmény: #556853

Szerintem az ideális párt az ország vezetésére a Fidesz lenne 50%+1 többséggel 2014-től , a következő csekély feltételeim lennének ehhez:

1. Viktor helyett Bajnai legyen a miniszterelnök és Fidesz pártelnök (vagy egy olyan személyiségű párttag)

2 Matolcsy helyett Bokros legyen a pénzügyminiszter (vagy azonos képességekkel megáldott párttag, ha akad ilyen )

3. A pártban be kell vezetni a demokráciát, vagyis lehet ellenvélemény is , amit el is mernek mondani. Sőt egyszerűen késztetést érezzenek arra, hogy ha van véleményük azt elmondják nagy vezetőiknek. Ehhez egy teljes agymosás , és szemléletváltás kell, aminek során megáldják őket a gondolkodás , kritika megfogalmazás, és a beszéd képességével.

Így ezekkel a feltételekkel nálam nyerők. :)

#556861 nemértem Előzmény: #556853

Kedves Zeeh, ezredszer bátorkodom mondani , hogy attól még gyilkost nem mentett fel a bíróság, mert azt hajtogatta, a másik is ölt. Én nem szeretném a régi társulatot/ bár ennél a csürhénél még az is jobb volt/ viszont ezeknek el kell tűnniük ugyan úgy mint pl. Rákosi, vagy Szállasi pajtásnak.

Pár / 100 ezer/ naftalin agyú majd őrzi emléküket, , mint amazoknak, de a történelem szégyenlapjaira kerülnek. Mielőtt megint nyocéveznél, azok " csak " erélytelen és korrupt/ ennél kicsit kevésbé korrupt/ pöcsök voltak.

#556853 zeeh_ Előzmény: #556836

Az idő már is megszépítette az emlékeket antigurunál.

Micsoda szerencse,hogy 2010-ig nem "egy lompos lusta hazug ostoba erkölcstelen mű csöcsű trampli" volt,hanem egy borotvált, dolgos, igazmondó, okos, erkölcsös, természetes keblekkel megáldott bombázó.

#556847 banyaiz Előzmény: #556836

Ez az egyetlen valós esélyük, de nem tudom ez jó lenne e az országnak. Bajnai személyével nincs bajom, de nagy kérdés lenne milyen politikát akar képviselni egy mszp-lmp-dk együtt. Jó eséllyel választás után 2 héttel kezdődne a széthúzás mindenben.

Lehet nekem vannak túl nagy igényeim de egyik jelenlegi pártra sem tudom azt mondani azt képviseli amit látni szeretnék .

Abban igazat adok, hogy van egy nagyon széles csendes tömeg az országban akinek nem nagyon tetszik ez ami most megy, az sem ami korábban és ők eldönthetnek egy választást ha látnának egy normális "nőt" de hát ennek az esélye , nem tennék rá nagy pénzt. Még ha tényleg nőkről lenne szó nem politikáról , nagyobb esélyt adnék rá. :)

#556836 nemértem Előzmény: #556823

Oda fognak állni Bajnai mögé, és szarrá verik a Fideszt. Igazad lenne, de a ha egyedül a nagyvad képes zsákmányt elejteni, a hiénák és sakálok mögé somfordálnak, nem akarnak konc nélkül maradni.

Ami az alternatívát illeti, hiába nem fényes a mezőny nő ügyben/ elnézést a kevés kivételtől/ ha valaki egy lompos lusta hazug ostoba erkölcstelen mű csöcsű tramplival él, annak mindig van alternatívája!

#556833 banyaiz Előzmény: #556823

Nincs valós alternatívájuk, egy esetet kivéve, ha saját magukat tökön lövik még néhányszor. Pl erre kitűnően alkalmas az ilyen előregisztráció (ami szerintük egyszerűsíti a választást, csak azt nem tudják elmondani miért :)

Szóval ha ilyen teljesen agyrém hülyeségeket mellőznék nehezen elképzelhető 2014-es kormányban ne legyenek benne.

Mivel ezek a butaságok úgy látszik létszükségletet jelentenek nekik valamilyen érthetetlen okból 1 hónapot sem bírnak ki ilyen marhaságok nélkül , pár % esély még van rá máshogy legyen. De , hogy az jobb lesz e az megint más kérdés.