Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Vezérünk, nem készültél???

#556823 banyaiz Előzmény: #556783

Bajnai akár egy saját pártot is alapíthatott volna vsz, ha erre lett volna ambíciója. Ezzel már elkésett.

Ha lenne egy mszp-lmp-dk szövetség választás előtt és ő lenne a miniszterelnök jelölt lenne egy nem túl acélos, de esélyük a győzelemre vsz.

Csak ez a társaság eléggé széthúz ahhoz, hogy arra összefogjanak kicsi az esély. Pl mszp-dk, mszp-ből váltak ki aztán választási koalíció nem egy szokványos lépés lenne. LMP Mszp között is sok a vita.

Arról nem is beszélve hiába lenne Bajnai megfelelő miniszterelnök, ha egy ilyen szedett vedett társulat áll mögötte.

Ebben van talán a jelenlegi kormány legnagyobb sikere , nincs igazán valós alternatívájuk még a sok esetben szánalmasnál is szánalmasabb mutatott produkcióval ellenére sem.

#556818 Palimadár Előzmény: #556786

Amennyire én ismerem az MSZP-t, az a komoly biztosíték úgy 1 mA-es lehet, azaz semmit sem ér. :-)

Re: Járai: bármikor visszatérhet a 2008-as krízis, ezért kell az IMF-megállapodás

#556809 banyaiz Előzmény: #556772

Ha IMF nélkül harcoljuk végig a 2013-at akkor a jegybankban valóban lehetnek extrém történések, mondjuk megértem ha valaki ehhez nem akarja a nevét adni. :)

De azt nem tudtam Zsiga ennyire kényes ízlésű, ha ez tényleg így van bevések neki egy jó pontot.

Re: nincs cím

#556804 banyaiz Előzmény: #556673

A görög adósságleírás , hogyan hasonlítható a végtörlesztéshez?

Az adósságleírásnál volt egy megállapodás amit a piaci szereplők nagy része 90% körül elfogadott.

A végtörlesztés terhéből az állam milyen módon vállalt részt, vagy a hitelfelvevők? Azért mert bankadóból részben leírható. Ez az állam része? :) Ez 1/3, 1/3, 1/3 téma olyan Selmeczis matek, vagy Matolcsys. Ennek a lényege amennyire kiismertem 2 év alatt, megálmodnak egy számot, vagy dolgot, és bár semmi köze a valósághoz sokszor elmondják, nagy komolyan. Valamint az is egy stratégiai cél lehet, minél egyszerűbb módon szólni a néphez, és minél több ellentmondást beletenni , lehetőleg minden mondatba, vagy mondatrészbe. :)

#556786 Arsene Lupin Előzmény: #556783

Kivételesen egyetértek. Bajnai viszont csak akkor fogja elvállalni a jelölést, ha komoly biztosítékot kap a támogatásra. Ennek egyelőre semmi jele.

#556783 nemértem Előzmény: #556781

Mondhatnánk, hogy népünk nem túl dicső múltjának megértéséhez komoly adalékot szolgáltat a mostani ellenzék hihetetlenül nyálas és ostoba viselkedése.

Amúgy Bajnai lenne az alternatíva, de a vizes nyolcas Szanyi már elzárkózott, az MSZP fejébe vette azt a képtelenséget, hogy egyedül választást nyer, és sorolhatnánk. Tragédia, és szégyen, hogy ezek a pártok/ egytől egyig/ mennyire közömbösek az ország sorsát illetően.

Re: Járai: bármikor visszatérhet a 2008-as krízis, ezért kell az IMF-megállapodás

#556782 zeeh_ Előzmény: #556599

Azon nagyszájú emberek egyike, aki mindig akkor osztja az észt,amikor nincs döntési pozícióban, amikor meg ott van, fülét, farkát behúzva, megbújva asszisztál mindenhez.

Csodálkozom,hogy vannak még emberek,akik adnak ezeknek a szavaira.

Ha jól megnézzük az álrendszerváltás óta eltelt időt, lényegében a fenti megállapítás igaz minden volt pénzügyminiszterre, kivéve talán Bokrost.

#556781 Arsene Lupin Előzmény: #556779

"Orbánnak beton biztos rajongói tábora van, a gondolkodás képtelenek és szándékos rövidlátók személyében."

Ez nagyjából igaz, de hol az alternatíva?

Vezérünk, nem készültél???

#556779 nemértem

„Orbán Viktor megvédi a gaz külvilágtól / eu, imf/ a nyugdíjasokat! „

„A kormányfő nyomatékosította Litván partnerének, hogy Magyarország ugyanazon az ösvényen szeretne haladni, mint amelyen a litvánok.”

Az EU többek között ezt az ajánlást tette a Litván kormánynak, annak teljes egyetértése mellet.

A kormány /litván/ 2010 júniusában jóváhagyta a társadalombiztosítás és a nyugdíjrendszer átfogó reformjának általános koncepcióját. A javaslat magában foglalta a nyugdíjkorhatár jelentős emelését, a nyugdíjszámítás módjának módosítását és az állami nyugdíjak beépítését a társadalombiztosítás általános rendszerébe.”

Még mindig Orbán példaképe Litvánia , „hülye Gyurcsány” nélkül így reagál a válságra:

„A munkaerőpiac gyorsan reagált a válságra, a munkanélküliség rekordmagasságba emelkedett, a 2008. eleji 4,2 %-os csekély mértékről 2010 közepére elérte a 18,3 %-os csúcsot.”

Ehhez képest / egybeesik a Fidesz kormányzásának idejével/

„. A globális gazdasági élénkülésnek és a gazdaság visszanyert versenyképességének eredményeként az export meglódult, és a gazdaság 2010-ben újra növekedni kezdett. 2011-ben az élénkülés a hazai kereslet növekedésével új lendületet kapott”

Vezér újra szénné égette magát, a butasága folytán.

Orbánnak beton biztos rajongói tábora van, a gondolkodás képtelenek és szándékos rövidlátók személyében.

#556777 xmann Előzmény: #556673

Milyen 1/3-1/3-1/3-ad arányban állták a veszteséget? Miről beszélsz?

A bankok állták a teljes veszteséget ha nem tűnt volna fel. Azt mondták nekik, hogy a kiadott CHF hiteleket nektek a teljesen légből kapott, fiktív 180-as árfolyamon törlesztik a népek, Ti meg fizessétek vissza úgy a hitelezőiteknek ahogy tudjátok. Az állam semmiféle részt nem vállalt ebben, a lakosság meg kiszállhatott 180-on, ha akart és tudott.

Azért ezt az 1/3-os osotba kormányzati propagandát már nehogy bekajolja valaki.

a bankok 260 milliárdot buktak, ennyi történt nem más:

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/vege_a_vegtorlesztesnek_tobb_mint_260_milliardot_buktak_a_bankok.164188.html

Ma

#556773 Arsene Lupin

Úgy gondolom, hogy a DAX ma jó időre maga alatt hagyja a 7400-as szintet. Az OTP mehet tovább felfele, megközelítheti a 4000-et.

A MOL és miatta a BUX bizonytalan. Mondjuk MOL rally nem lesz.

#556772 Arsene Lupin Előzmény: #556606

Szerintem a Zsiga nem akar Simor utódja lenni. Azok lesznek azok az idők, midőn a kerályék megmerítik vedreiket a jegybanki tartalék egyáltalán nem feneketlen kútjában. Nem lesz egy szakmai kéjmámor.

#556673 prospero Előzmény: #556539

"pl végtörlesztés történtek olyan dolgok amik hajmeresztőek (és nem hinném, hogy ez is EU-s joggal összefér, vagy bármilyen joggal egy banánköztársaságén kívül) szóval ilyen alapon minden lehetséges. "

Válságos időkben az egész EU egy banánköztársasággá vált. Lsd. kényszerített görög adósságleírás. Az milyen joggal fért össze, hogy minden veszteséget a magánbefektetőknek kellett lenyelni, az államoknak nem??

Nálunk legalább 1/3-1/3-1/3 részben osztozott az állam, a hitelfelvevők és a bankok a veszteségen.

#556606 banyaiz Előzmény: #556599

Zsiga sokat szakmázik kihúzza a gyufát , az ilyen szakmai kritika dekadens ellenforradalmi viselkedésnek számít. Úgy látszik nem akar Simor utódja lenni:) Bár ezt már lehet akkor elhibázta mikor bírálni merte a gazd polt úgy egy éve, önálló vélemény kizáró ok .

#556605 Arsene Lupin Előzmény: #556190

"Továbbra is uptrend a tipp, rendes hullázásokkal. Hullámzás volt szépen a héten is. A DAX-nak illene a héten otthagynia a 7400-at, amit többször is meghágott az elmúlt napokban. Nálunk az OTP-t várom vissza 4000 fölé."

Nem kizárt, hogy bejön a tipp a héten.

#556547 banyaiz Előzmény: #556544

Jaja ezt próbáltam én is kihozni nem biztos sikerült, hogy a jogállamiság az elég képlékeny mostanában, hogy mi az ami belefér az EU-s jogba mi az ami nem (mi is sportot űzünk ebből megyünk a falig állandóan, meg még azon is túl) de a piacok büntetnének szerintem egy ilyen lépésre, míg mondjuk angolokat azért nem egy bajnokságban tartják nyilván velünk. :)

#556544 xmann Előzmény: #556486

Nem is a biróság miatt kell a magyar qe-től félni hanem a piacok reakciója miatt. Ha rosszul csinálják akkor bünti lesz forintpiacon

#556539 banyaiz Előzmény: #556531

De, hogyha egy forradalmi mnb-ben előállnak egy magyar állampapír vásárlási programmal, hát térdre imához kategória szerintem.

Mert spanyolok, görögök stb igaz szintén nem éppen az ideális kategóriába tartoznak, de az ő helyzetük annyiban más eur van náluk, és ott áll mögöttük az ECB és a németek gazdasági megítélése eur zóna miatt, egy esetleges ECB kötvényprogramnál.

Mögöttük mi van Viktornak a szavahihetőségén kívül (ami kb a 0 értéket képviseli) ? Más liga szerintem nem kellene ezt forszíroznunk. :)

De hát itt az elmúlt időkben pl végtörlesztés történtek olyan dolgok amik hajmeresztőek (és nem hinném, hogy ez is EU-s joggal összefér, vagy bármilyen joggal egy banánköztársaságén kívül) szóval ilyen alapon minden lehetséges.