A voda is így indult, csak éppen fizetett a szolgáltatásért a többieknek...
A voda is így indult, csak éppen fizetett a szolgáltatásért a többieknek...
aki kínai hálózati eszközöket vesz drágán... :) Mi csináljuk MT 4G projektjét, iszonyat pénzbe kerül...
Jah, és gondolj bele abba, neked van valamid, amivel pénzt termelsz. Én azt mondom, én is használni fogom, és erőfölényemet kihasználva csökkentem a te piacodat a saját hasznomra. Neked ez tetszene?
igen , csak pl a telenornál a fél országban nem működik az iphone:)
őőőőő
a voda nem erőből tárgyalt, hanem ...
Henci, igazad van, én sem tartom egyébként drágának ahhoz képest, mindent most kellett megcsinálni. Emellett mint már említettem, plusz adó is sújtja őket, amit ki kell termelni.
A bankokat már sokkal drágábbnak tartom.
Nincs abban semmi különös, voda is így indult,hogy évekig használták a Westel és Pannon hálózatot.
Most attól voltak betojva szvsz,hogy az állam minden állami előfizut (ez min. fél millás ügyféltábor) átvisz az induló állami céghez.
a telekommunikációban folyamatos beruházás kell, hogy piac képes maradj. Sztm nagyon elvagyunk kényeztetve, mert MT, Voda,Teleno is iszonyat pénzeket ruház be itthon és nem tartom drágának. A világ TOP10 legjobban lefedett országa vagyunk telekommunikációs szolgáltatások alapján szvsz. Internetről pedig nem is beszélve...
Azt nem néztem, mert szlovákiában is cégem van...
Engem nem lep ez meg, de mint mondtam, a gáz, a villany, a víz, a csatorna, a szemétszállítás, az ÁFA, minden-minden, amihez az államnak köze van, annyira drága, pont, mint a telefon. Az autó is így volt (horrorisztikus regadó). És mi volt az állam lépése? Elkezdték cseszegetni a külföldi rendszámos autókat (persze értelmetlenül), de hogy regadót kellene csökkenteni? Ez csak akkor jutott az eszükbe, amikor rájöttek, nincs más megoldás.
Szóval, én továbbra sem látom a jó állam lehetőségét. Mármint, amire te gondolsz, hogy az lesz a legolcsóbb.
Emellett persze úgy indultak volna el, hogy nincs 1 tornyuk sem, az használták volna azoktól, akik ezt felépítették és karbantartják. Így persze könnyen lehet piacra lépni. Ha én is kapnék mondjuk minden Tesco-ban egy sarkot, és utána oda tudnám irányítani mondjuk az állami alkalmazottakat vásárolni, máris megoldódna még az ükunokám anyagi gondja is.
Ne cégest nézz,hanem lakosságit! Egy szlovák, horvát, osztrák alsóhangon cirka féláron beszél a hazai kartell árakhoz képest.
Lehet, nem az állami cég a nyerő (ennek ellentmond a részben állami Telenor) a verseny felpezsdítésére, de valamit lépnie kéne az illetékes hatóságnak ebben a kérdésben.
az lehet, de erre nem ez a megoldás, hogy Közgépes telefontársaságot csinálunk...mindenből nemzetit..lassan már a fing is nemzeti lesz...a nagy nemzeti fing, rövidítve NNF...semmi garancia nem lett volna arra, hogy jobb árakat csinálnak, viszont minden állami céget, közintézményt oda kényszerítettek volna, hogy aztán még jobban lehallgassák őket....egyébként, ha hibátlan lett volna a pályázat, akkor nincs mibe belekötni...csakhát ennek a bagázsnak is a mutyi a lételeme...a lényeg, hogy a vezír és klónjai jól járjanak.
Nekem céges van, voda, bttó 17 forint. Ez cca 13, másodperc alapon, nettó. Szerintem ez nem sok, főlg, hogy ebből már fizetnek a szolgáltatók egy sarcot. Az meg, hogy a másikat rámterhelték, no erről szerintem nem ők tehetnek.
Egyébként pedig, a közművek ára állami, mégis európában az egyik legdrágább, szóval én az államtól nem várok nagy árversenyt...
Engem jobban zavar most,hogy marad az árkartell, nem lesz pezsgés. Csak a hülye nem látja,hogy tök véletlenül ugyanannyiba kerül minden minimális eltéréssel. Eközben érdemes megnézni szlovák Tesco Mobile, osztrák Red Bull Mobile, horvát T árait, itthon igen durva és pofátlan lehúzás megy.
éljen a független bíróság...van bennük kurázsi, fityiszt mertek mutatni geczy orbán klán mesterkedésének...
Megszólalt a Telekom a bírósági ítéletről
Rendkívüli tájékoztatást adott ki hétfő este a Magyar Telekom a Fővárosi Törvényszék szeptember 17-i, 900 MHz-es frekvenciaárverést lezáró hatósági határozatával kapcsolatban. Közleményében megemlíti, hogy az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs, azonban az ítélet felülvizsgálata kérhető a Kúriától.
Amint azt korábban közzétettük, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala (az "NMHH Hivatala") 2011. augusztus 4-én árverést hirdetett a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó, összesen 10,8 MHz sávszélességű, szabad spektrumra vonatkozó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában. A meghirdetett spektrum technológiasemlegesen használható fel, így lehetőség van GSM-, UMTS-, LTE-, valamint WiMAX-rendszerű mobilhálózat telepítésére és üzemeltetésére. 2011. december 8-án a Magyar Telekom jelentkezést adott be az árverésre.
Az NMHH Hivatala 2012. január 31-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az árverést lezáró elsőfokú, nem jogerős határozatát. A határozat árverési nyertessé nyilvánította többek között a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott konzorciumot (a "Konzorcium") is. A Magyar Telekom - a mobiltávközlési piacon jelenlévő más inkumbens szolgáltatókhoz hasonlóan - az elsőfokú határozatnak a Konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezése és egyes kapcsolódó rendelkezései vonatkozásában fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökéhez. Az NMHH Hivatala 2012. március 9-én kézbesítette a Magyar Telekom részére az NMHH Elnökhelyettesének másodfokú, jogerős határozatát, amelyben a Magyar Telekom fellebbezését elutasította és az elsőfokú határozatot helybenhagyta. Így az árverést lezáró határozat jogerőre emelkedett.
Amint azt korábban szintén közzétettük, a Magyar Telekom 2012. március 12-én keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, amelyben kérte a jogerős határozatnak a Konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezése és egyes kapcsolódó rendelkezései hatályon kívül helyezését. A Magyar Telekom mellett a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. szintén keresetet nyújtott be a jogerős határozat egyes rendelkezései ellen" - idézi fel az előzményeket a Magyar Telekom közleménye.
"A Fővárosi Törvényszék 2012. szeptember 17-én kihirdetett, jogerős ítéletével az árverést lezáró határozat egészét hatályon kívül helyezte. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs, azonban az ítélet felülvizsgálata kérhető a Kúriától" - áll a társaság közleményében.
http://client.bet.hu/topmenu/kibocsatok/kibocsatoi_hirek/111880722.html
Ez az! Véletlenül se legyen árverseny, éljen a kartell! :-/
jáájjj a mutyi... :)
Elmeszelte a bíróság az állami mobilt
Egyelőre nem lesz negyedik mobilszolgáltató, a bíróság ugyanis megsemmisítette az NMHH frekvenciatenderének végeredményét. Újra kell pályáztatni a frekvenciákat.
A bíróság megsemmisítette az NMHH tavaly ősszel indult frekvenciaárverését lezáró végzést, evvel pedig lényegében elmeszelte az állami mobilcéget. A teljes tendert lezáró határozatot megsemmisítették, így újra kell pályáztatni a frekvenciákat, de alighanem a már piacon lévő mobilcégek is bukták azt a spektrumot, amelyet ebben az árverésben nyertek. A költségvetés így elesett 31 milliárd forint bevételtől, a lakosság pedig az országos 3G lefedettségtől. Újra kell pályáztatni mindent.
komm
"A tudósítónak nem erős oldala a logika. Mármint a "dolgok logikája". Abból, hogy a bíróság megsemmisítette az NMHH döntését, nem következik az, hogy nem lesz állami mobilcég. Az
De azért elköltöttek már rá néhány tízmilliárdnyi közpénzt. Ez volt a lényeg."
én sem. A biztonság kedvéért persze nem adtam rá 433-ra a péntekit amikor észtevettem.