Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#553527 banyaiz Előzmény: #553521

Ezzel maximálisan egyetértek.

Viszont így már érti mi az aggodalmam az ügyben? Mert ha azt elfogadjuk alaptételnek , hogy az imf mindenképpen egyezséget szeretne (amit ön mond) akkor sima az ügy, nagyjából. Ez nem lenne baj.

De ezt kétlem. Most a héten küldünk választ a felvetéseikre. Ami ebből kiszivárgott az annyi, hogy a makropályához nem nyúlunk. Vagyis továbbra is 1,6-os gdp növekedésre tervezünk, valamint nem lesz nyugdíjcsökkentés stb ilyen handabanda. Csak arról nincs szó, hogy engedtünk e egyáltalán valamiben.

Ha semmiben akkor erre a válasz borítékolhatóan az lesz, hogy amíg ez az álláspont addig "sziasztok", boldoguljatok magatokban. Nem hiszem , hogy lemennének kutyába az imf részéről. Véget fognak vetni ennek a komédiának kerály sokáig feszíti a húrt. Ettől tartok.

#553521 Arsene Lupin Előzmény: #553512

A kerály csak olyan megállapodásba fog belemenni, amit a saját győzelmeként tud tematizálni. A döntetlen nem lesz elég.

#553518 banyaiz Előzmény: #553502

Ha ez a "viszontlátásra" téma lesz akkor gyorsan kiderül mekkora irántunk a bizalom úgy önmagunkban, IMF megállapodás elméleti lehetősége nélkül (QE3 ide vagy oda).

Gyorsan kiderül, de ezt nem biztos, hogy ambícionálni kellene, hogy gyorsan kiderítsük. :)

Ettől tartok én, hogy előbb utóbb lezúgunk a kötélről az arcunkon landolunk, ami nagyon nagy de nem biztos , hogy tompítja majd az ütést. :)

#553512 banyaiz Előzmény: #553502

Hmm, hát nem tudom mi lesz a vége. Nekem az a véleményem egyáltalán nem lenne égés az IMF-nek ha az ország megállapodás nélkül is stabillá válna. Ez egy örömteli esemény lenne, hogy akkora bizalmat ébresztünk magunk iránt, hogy nincs szükségünk semmiféle "pecsétre", mert az eredményeink magukért beszélnek. Egy problémával kevesebb a számukra is a világban.

Mindenesetre ez az út igen rögösnek ígérkezik, ha végleg erre lépünk. Ez még nem dőlt el nálam. De a kerály számára az alap cél minél kisebb politikai veszteséggel menni előre. Ez egyértelműen látszik, ez az alap. És ha ehhez a képhez az IMF nem fog passzoln, mert egyszerűen nem tudnak ennyit engedni, akkor akármi is lehet még itt pl az is, hogy befejezik a tárgyalást, és viszontlátásra.

Legyen önnek igaza egyszerűsítene sok mindent ha így lenne végül.

#553502 Arsene Lupin Előzmény: #553497

Lesz megállapodás, a kerály fog győzni az alkudozás során. A helyzet az, hogy az IMF-nek baromi nagy égés lenne, ha az ország nélküle is ki tudna menekülni a budiból. Erre pedig van esély a QE3 színre lépésével.

#553501 banyaiz Előzmény: #553497

Na most ezeket a "normális elmeállapot igazolva" "ön és közveszélyesség kizárva" pecséteket kellene az imf-től megszereznünk. Amihez ugye az kellene , hogy Tolcsy dolgait elfogadtassuk velük, legitimálják ezt a kavarást amit a jóemberek itt lenyomtak 2 év alatt, és terveztek 2013-ra és későbbiekre.

Nem kell részleteznem gondolom ez milyen nehézségekbe ütközik? :)

#553497 banyaiz Előzmény: #553494

Röviden, a világban sokféle állatfajta van. Van például köztük forradalmárok alfaja. Na ők nagyon derék emberek , egyetlen apró de nem jelentéktelen probléma van velük , a tőke nem nagyon kedveli (érthető okokból ) az ilyen különböző nem ortodox elképzelésekkel túlfűtött elmebetegként mutatkozó féligpolgártársakat/ félig elvtársakat.

Egy Imf megállapodás aláírása ennek az állatfajnak az elfogadását jelenti sok helyen (ahol most érdeklődve figyelik ezek vajon mi mindenre képesek még), hogy is fogalmazzam beazonosítását, normális elmeállapot bizonyos határértéken belüli meglétének igazolását, szándékok tisztázását stb stb.

Ennek minden előnyével együtt. Persze mint mindennek a világon ennek is ára van. :)

#553494 zeeh_ Előzmény: #553467

Most komolyan, mi szükség van még + x milliárd euróra az MNB spájzba,amikor így is jóval több van ott a szükségesnél?

#553467 banyaiz Előzmény: #553240

Úgy tudnám ezt neked megfogalmazni, hogy a gonosz hárombetűs elkerülésének minden lehetősége olyan vonzó Viktor féle szakadár forradalmároknak mint döglegyeknek a légypapír. Lehet rá is fognak ragadni, ha sokat röpködnek, és zümmögnek. :)

QE3 amennyiben egy tartós hangulatjavulást hoz a világban (ez sem egyértelmű) akkor akár 2014-es választásokig is lehetővé teheti ezt a kötéltáncot imf-el. Persze ahhoz már nagyon profin kell lépkedni, nehogy talajt fogjunk közben. Nagyon sok a ha a történetben. Egyszerűbb lenne megegyezni minden szempontból, kivéve a politikait.

#553459 banyaiz Előzmény: #553240

" Amíg Börni bácsi szórja a gubát,és a világban vagy nálunk nem történik valami oltári kravál, addig felesleges lesz az imf hitel."

Ezzel nem értek egyet. Úgy fogalmazva igen, hogy a QE3-al talán nagyobb a mozgástere a magyar kormánynak a tárgyalásokon az időhúzásra amiben már eddig is vb címre esélyesek voltunk. :) De ebben a piaci környezetben az "oltári kravál" amit mondasz pillanatok műve. Bármikor benne van a kalapban.

Vsz QE3 ide vagy oda, ha megszakadnak a tárgyalások büntetni fogják a magyar eszközöket nem kicsit. Oltári könnyelműség lenne kimennünk a devizapiacra egy önálló kibocsátással IMF megállapodás előtt.

Az más kérdés, hogy a politikai szempontok sok mindent felülírnak , egy kötéltánc amit Orbánék ebben a témában művelnek.

#553456 banyaiz Előzmény: #553210

"pl megkapjuk az EU IMF hitelt minden egyébb feltétel nélkül"

Ez tulajdonképpen a Matolcsyzmus legitimalizálását jelentené. Hát, több esélyt látok arra, hogy aranyeső hulljon az égből, vagy 2016-ra minden magyar polgár tündérmesét éljen meg és dollármilliárdos legyen, mint erre. :)

Re: Őszi kezdet

#553365 P.Z. Előzmény: #553159

Boby, Boby!

Nézd meg már a jobb felső sarokban az előző hozzászólásomnál, hogy melyik hozzászólásodra válaszoltam.

Az abban lévő linkre gondoltam.

Egyébként csak okkal szeretnék indulatba jönni. Akkor is, ha lehet egyre ritkábban.

Sok egyéb dolgom van, így a hozzászólási intenzitásom ritkán fogja idézni a régi időket.

#553240 Boby. Előzmény: #553210

Egyetértek.Két dolgot azért én is hozzátennék.

1. Amíg Börni bácsi szórja a gubát,és a világban vagy nálunk nem történik valami oltári kravál, addig felesleges lesz az imf hitel.

2. Minek nekünk még - persze minél több annál jobb - támogatás, az eddigieket sem tudjuk maradéktalanul igénybevenni?!

Hajt az a keleti, lótolvaj véred! :)

#553210 Spade Előzmény: #553196

Sztem nekünk az elsődleges érdekünk h csatlakozzunk mert legalább egy gonddal kevesebb, hiszen később ha gáz van a világban és tovagyűrűzik nincs miből feltőkésíteni a bankjainkat. Hihetetlen f@szság lenne nem belépni, amúgy meg kiváló pozíció a kint is vagyok bent is vagyok eljátszására a védernyő megvan de nem szopunk az erős euro miatt.

.

Persze ezt úgy kellene eljátszani ha már az osztrákok így akarják, h kapjunk cserébe valamit

1. pl megkapjuk az EU IMF hitelt minden egyébb feltétel nélkül

2. vagy megnüvelk a támogatásunkat az EU alapokból a 2015-ös évtől kezdve

EZ nekünk qrva jó üzlet lenne és az osztrákok olaszok stb.is megkapnák amit akartak...

http://www.portfolio.hu…

#553196 Boby.

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/magyarorszagot_is_bevonnak_az_uj_bankfelugyelet_ala_az_osztrakok.172846.html

"Osztrák banki szabályozó hatóságok azt szeretnék, ha az Európai Unió új, kelet-európai tagjai is csatlakoznának az egységes európai bankfelügyeleti rendszerhez, mert a régió pénzügyi szektorát nyugat-európai bankok uralják - írja a Bloomberg."

Érthető a f*sás! Látszik, hogy a magyar elmebaj olyan, mint a járványos agyhártyagyulladás, nem áll meg az országhatáron, hanem tovaterjed a keleti régióban. Az osztrák szervezetnek, ez a keleti bankfelügyelet téma felérne egy védőoltással. Közben a magyar beteg, ahogy meglátta az injekciós tűt, egyből heves tiltakozásba kezdett, mint egy hisztis gyerek, hogy ő márpedig nem beteg, neki nincs szüksége oltásra.

#553159 Boby. Előzmény: #552939

Szevasz! Nem linkeltem - de azért szívesen -, nem lett volna ildomos. Annyit írtam, hogy AL után, kisshercegségbe. Tudtam, hogy akit érdekel, ez alapján ide talál.Várom a linkeket, de azért ezen a fórumon,több kell! Ide az odab@szós P.Z.-re van szükség...., ha valamelyik másik topicba látogatsz a nyugtató mindenképpen javasolt!Hát akkor nem is szaporítom tovább a szót.Hajrá!

#553043 P.Z. Előzmény: #553026

Kis BÉT papírokkal már nagyon rég nem kereskedtem.

Illetve a Plotonius kivételével.

Régebben az árampapírok és a Zwack volt a favorit, de az már nagyon rég volt.

Most inkább külföldi deviza és indexek.

A magyar piac úgy ráng, ahogyan a politika böffent.

Ebből nem kérek.