Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arsene Lupin

Re: qe3

#551976 banyaiz Előzmény: #551971

Jó lett volna, persze, hogy jó lenne, vagy lett volna, ha meg lehetne tenni.

Bár hosszú távon kérdésesek a hatásai.

De egyszerűen nem lehet megtenni. Akkor lehetne ezt meglépni, ha Magyarország egy világhatalom lenne gazdaságilag.

Nem akarok én vitázni senkivel, csak bántotta szememet ez a megközelítés amit írtatok a témában.

#551971 Dr. ursi Előzmény: #551965

nem mostról van szó !

volt mikor jó lett volna, de nem tette.

gazdilag jó.

nem polilag.

veled nem vitázom.

oka van.

#551965 banyaiz Előzmény: #551946

Nagy tévedésben vagy doktornő, hidd el. :) Se nem hülye, se nem szemétláda. Azoknak akik magas pozíciókban (Tolcsy, Viktor ) politikai okokból támadják a jegybankot, a hülyeségét , és a szemétládaságát már érdemesebb lenne megvizsgálni.

Majd amikor a magyar gazdaságot USA, Japán, vagy EU meghatározó országai franciák, németekhez lehet mérni akkor majd különösebb rövid távú problémák nélkül veheti a jegybankunk a saját állampapírunkat. Hosszú távú más tészta még náluk is mert kb ember nincs aki megmondja ennek hosszú távon pl egy EU-ban milyen hatásai lesznek. :)

Szerintem ha most az mnb bejelentené, hogy elkezdi venni a magyar állampapírt az egy pánikreakciót váltana ki a világban mindennel kapcsolatban ami magyar. Nagy tétbe fogadnék ebben.

Erre Tolcsy megkeresi Simort, hogy nem lehetne e venni a magyar állampapírt jegybank részéről. Ez egy akkora ökörség, főleg ilyen szinten, nem is lehet rá mit mondani vsz.

#551960 Dr. ursi Előzmény: #551952

jó-jó !

amúgy is ekb feltételei olyanok hogy tulképp most csak - úgy tom - csak ír kötvényeket vehetne ekb :o) azok meg köszönik nem kérnek belőle.

akik meg kérnéenek azok nem felelnek meg a feltételeknek mint g, o, s

#551959 banyaiz Előzmény: #551938

Hűha. Ebben nem igazán tudok olyan pontot találni amivel egyetértenék. Kivéve amit Simortól idéztél. :)

Illetve bocs úgy fogalmaznék, hogy lehetséges, hogy ez fog bekövetkezni a forradalmi jegybankban amit leírsz. Csak ez egy emeletes marhaság, és katasztrófális következményekkel járna.

1. Simor kifutása és a kamatcsökkentés között semmi érdemi kapcsolat nem lehet. Most is forradalmi többség van a monetáris tanácsban. Lásd legutóbbi megosztott döntés.

2. Jegybanki tartalék hozzányúlás elég sok külső tényezőtől is függ. Persze értelmes vezetést feltételezve

3. Jegybanki állampapírvásárlás Mo-n egy őrültség, kamikaze akció és éppen azt a hatást váltaná ki amit Simor írt. Mi nem Usa, és ECB vagyunk még náluk is necces hát még nálunk.

#551952 Spade Előzmény: #551945

"fed is vesz.

mindenki.

csak mi nem. "

na ezzel nem lesz gond, mi is veszünk majd...

De gondold el h ez egy nihilista gátlástalan hülye mint pl. gyurci esetében, egy atombomba a gazdaságra, míg az EU-ban a németek lába meg azért rajta van a féken, és hát Börni se egy agyalágyult de ennek ellenére ott még baj lesz ebből sztem, szal jobb nem kiengedni a szellemet a palackból...

#551951 Ibiza Előzmény: #551945

MNB úgy viselkedik mintha az EKB egyik fiókja lenne..

féleszű bodpeti ki is mondta amit nem szoktak..(csak összeesküvéses posztokban) a nyugati tőke befektetésének a fedezetére van a jegybanki tartalék..meg anyád..akkor a nyereségből is fizessenek..akkor nem is a külföld fektet be hanem az MNB csak a nyereség nem a miénk.

"A jegybank legfontosabb feladata az állam gazdaságpolitikájának részét képező monetáris politika meghatározása és megvalósítása. A központi bankok – a monetáris politika eszköztárát felhasználva – törekednek a gazdaság stabil működésének elérésére és fenntartására."

ilyen egyszerű..g.középiskola első osztály

#551946 Dr. ursi Előzmény: #551945

simor nem hülye.

hanem szemétláda.

---

fed és ekb és boe és boj hitelessége nem csökkent ? vagy ők szarnak bele a nagy hitelességbe ? :o)

#551938 Spade Előzmény: #551931

"Simor András elmondta azt is, hogy szerinte, ha a jegybank - az EKB példájára - elkezdene állampapírt vásárolni, az nem hitelességet erősítene, hanem hitelességet gyengítene. Ezért a felárak csökkenése helyett azok emelkedése következne be." /pfolió

,

A multkori elemzésemben ( simor kifutásával bazi nagy kamatcsökkentés és jegybanki tartalék hozzányúlás jön) kifelejtettem h sztem lesz jegybanki állampapírvásárlás is (legalább is biztosan be lesz lengetve). A jegybanki tranzakciós adó eleve ennek egy proxija lett volna, ezt az eu kilövi, majd jön az EU konform állampapírvásárlás.Ez az EU állampapír vásárlás után aligha lenne támadható EU részről, ennek a lehetőségnek próbál Simor most keresztbe feküdni ezzel a nyilatkozattal...

.

Egyébként én azt gondolom h a németeknek van igaza a jegybank ne vásároljon állampapírt se Mo-n se az EU-ban se sehol. Hosszútávon ez a veszélytelen és kifizetődő hozzáállás.

#551931 Spade Előzmény: #551925

"Duma lesz, de pozitív felütésű. "

.

Mégis milyen lenne más mint pozitív? cak Simor olyan hülye h az országa érdekei ellen beszél...

Az iráni ügynél meg még kiderülhet h esetleg ők álltak a libiai merénylet mögött és az ugye megint egy másik helyzet lenne...

#551928 banyaiz Előzmény: #551923

Szerintem ebben az iráni témában ugyanaz lesz mint É-Korea esetében. Mindenki tiltakozik, így meg úgy, igazán nem történik semmi, aztán egyszer csak végrehajtják a kísérleti robbantást, utána meg már senki nem tiltakozik. Izrael pedig egyedül nem fog lépni az ügyben.

QE3 ez fogós kérdés, esélyes, hogy a választás is szempont, no meg az, hogy egész jól tudják az ígéretével is befolyásolni a hangulatot. Aztán azt is el tudom képzelni, hogy látnak olyan makrókat ami miatt nem akarják halogatni, szeretnek így ősszel élénkíteni, előzőt is ilyen tájban dobták be. :)

qe3

#551923 Spade

Sztem a választásokig a fed nem lép, mert azt a repik beavatkozásként értékelnék és előbb utóbb megbosszulnák. És bár Obama aligha verhetö, a törvényhozásban valószínű a repik többsége.

Viszont a FED űjra belengeti a QE3-t és h 2015-ig sehogyansem nem lesz kamaemelés szal csak duma lesz.

A Mohamed elleni film és az egyiptomi libiai zavargások viszont valszeg elmosták az irán elleni támadási terveket, legalább is Obama kézzel lábbal tiltakozik majd ellene. Egy ilyen helyzetben a támadásból irán kerülne ki propaganda szempontból győztesen, hiszen nyilvánvalóan a "muzulmán hite miatt támadják majd meg" az pedig a muzulmán világban csak olaj lenne a tűzre, ráadásul ujra csillagászati áron lehet majd élelmiszert kapni ami az egyik fő kiváltó oka volt az arab zavargásoknak és ez most se lesz máshogy, hiszen enni kell(ene)....

Re: Újbóli nekifutás

#551914 banyaiz Előzmény: #551911

Szóval bejelentik a QE3-at ma este? Azt díjaznám. De ha megint szöszmötölnek vsz holnap lehet egy esés.

#551911 Arsene Lupin Előzmény: #551905

Szerintem a jenkik most örömködni akarnak. Kormányzati érdek is. Palacsinták továbbra is a szőnyeg alatt.

#551905 banyaiz Előzmény: #551845

Engem igazán az érdekelne, hogy az esti Fed műsor után kilővés, vagy esés? :)

Bedobnák a QE3-at az megküldené rendesen a piacot vsz, megint a szokásos mese, hogy kell lépnek akkor lehet egy realizálás?

Mi a véleménye a kérdésről?

Újbóli nekifutás

#551845 Arsene Lupin

A piacok tegnap megrettentek egy kicsit a rallytól, de nem kezdődött durva realizálás. Úgyhogy ma újból nekifutnak a tegnap elmaradt fontos szinteknek.

DAX 7400, OTP 4050.

Szerintem némi bizonytalanság után újból meg lesznek ma támadva ezek a szintek, sőt meg is lesznek hágva. Rendesen.