Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: nincs cím

#551353 Sumér harcos Előzmény: #550946

bocsánat,hogy szétcsesztem a feketepárduc bulit.

abbahagyom-tam.

azért nézz körül más értelmetlen topikokban is,ott massziv anyázást is olvashatsz,ez ahhoz viszonyitva csipkerózsa volt.

Re: Még feljebb

#551247 rbbj11 Előzmény: #551245

lehet, h. igaza lesz, de sztem inkább hatalmas "sell for news" lesz. Legkésőbb du. komoly mínuszokat várok: csak az a kérdés, mekkora a mínusz. Ha németek elutasítják a dolgot, akkor KO. Ha megszavazzák, akkor csak enyhe mínusz

#551246 rbbj11 Előzmény: #551182

no persze....ez olyan, mintha vki fegyverkereskedő, de arról regél, milyen csúnya dolog a háború és egyébként is tenni kéne az egyre szaporodó fegyver általi halál ellen.

Még feljebb

#551245 Arsene Lupin

A futik alapján a piacoknak tetsző döntést hoz ma délelőtt nyilvánosságra a német alkotmánybíróság. Úgyhogy most fog csak beindulni az SC a piacokon. A fák természetesen nem nőnek az égig, de nem ma nyitnék shortokat. Annak is eljön majd a napja, de ma örömködés várható. A hullámzós uptrend vidám szakaszát éljük meg most.

Fontos szintek: DAX 7400, OTP 4050.

#551220 banyaiz Előzmény: #551152

Ja, meglepődtem első blikkre , igaz, hogy állandóan dicsérem a gazd pol kísérletezést, de ennyire. :)

#551182 Dr. ursi Előzmény: #551179

butus vagy.

csak tudom mi az érték és mi nem.

azért mert most épp brókerként dolgozom még helyén tudom kezelni a dolgot, a szakmát :o)

#551179 rbbj11 Előzmény: #551175

csak ezért kérdezem...:

"az nem érdekelt már akkor sem hogy a csencselő behozom az importot jó drágán eladom de semmit se teszek hozzá válalalkozások nem éltek meg.

helyes is.

az ilyen nem kell.

értéket kell előállítani.

hozzáadott értéket."

Önellentmondás vagy kettős mérce. Gyakori dolog.

#551173 Dr. ursi Előzmény: #551148

én az ún. húzóágazatokról beszélek és azokra gondolok.

ilyenek az autóipar, a repülőgépgyártás, az energetika, a gépgyártás, de idetartozik a kutatás-fejlesztés minden téren, de ennél a pontnál kapcsolódik be a gyógyszeripar és pl. a nanotechnológia, stb.

ezekben lehetünk amúgy versenyképesek, mert a könnyűiparban kína továbbra is vinni fogja a prímet: elektronika, vegyipar, műanyaggyártás (bár ez utóbbiakban azért érdekeltek vagyunk), ruhaipar.

márcsak azért is azokban lehetünk jók, amiket írtam, mert a német cégek ezekben világverők és hát ők érdekes módon idehozzák a gyártást (még kínából is vissza ...).

továbbá a szolgáltató központok (angolul hogy is van ? - azok akik nagy cégközpontokat hoznak ide illetve azok akik más nagy multiknak végeznek pl. könyvelést, meg egyéb kiszervezett dolgok) is valahogy felkaptak minket :o) nemtom miért ...

a magyar Kkv-k ezekbe a szektorokba tudnak bekapcsolódni, ha ilyesmi a profiljuk.

ha nem iylemi, akkor ezen területek felé kell elmozdulniuk különben nem életképesek, mert másutt olcsóbban lehet előállítani.

a szolgáltatás meg - ezt hosszúnak - amíg a termelő gazdaság nem termeli meg az állami bevételeket az adókon keresztül addig nem fog menni, mert addig amíg a foglalkoztatás is a termelő versenyszférán keresztül és a közmunkán keresztül nem fog nőni, nem lesz fizetőképes kereslet erre, mert a fontossági sorrend más s többségnél (persze van ahol előbb az van h megkapjuk a pénzt s előbb mulatunk ...)

---

idehaza élek.

nagyon is.

és borsodot jól ismerem :o)

azt is hogy ott mi van.

de azt is hogy ott milesz ...

igény lesz a kétkezi melósokra, akik még nem felejtették el a gépipari szakmájuk csínjait-bínjait és/vagy alapjait, és igény lesz kétkezi betanított építőkre (akár kubikosokra is !).

addig ugyanis amíg borsodban pl. a munkanélküliek (főleg a nem regisztrált) 90%-a még 8 álttal sem bír és tényleesen semmihez sem ért a sörösüveg emelgetésén és a cigarettázáson és a dajdajozásonés obégatáson kívül, addig nem várható, hogy ettől magasabb kvalitású munkát adjanak nekik, mivel el sem tudnák végezni.

a kubikolást is be kell majd nekik tanítani és szigorúan felügyelni.

aztán aki akar tanulhat szakmát, kiemelkedhet, megmutathatja hogy van szorgalma becsülete és léphet feljebb és akkor már fel fogja szívni a versenyszféra, mert piacképes szakmát fog szerezni.

---

kérdésedre a válasz: nem.

#551156 JP Előzmény: #551103

Nem tudom mi lesz.... de hajrá. Én nem állok a világ útjába.

#551149 banyaiz Előzmény: #551148

Ez jó ezzel még nem vádoltak, voltam már liberális, hazaáruló stb itt a vitákban, de Gyurka embere fidesz polóval ekkora sértést még nem kaptam, "ez azért erős volt" . :)

Csak azon filozofáltam, hogy a rossz és a jó dolgoknak és van valahol mély és csúcspontja.

#551148 Camilla2 Előzmény: #551138

Felejtős,1,6o as diesellel németben .

Én idén kénytelen voltam céget váltani,mert az előző csödbe ment 45 év után, és ők készitők voltak 6o emberrel.

Dübörgő magyar gazdaság " igen ,mint a magyar puma ,hol élsz te ? pesten talán,de vidéken .....borsodban talán az egyik legrosszabb a helyzet,beruházás,fejlesztés ? édes istenem ,te nem a gyurkánk embere vagy fidesz polóval ?

#551146 banyaiz Előzmény: #551140

Ínséges idők. Egy okot látok az örömre talán nem befelé, hanem kifelé jövünk már és közeledik az "elrugaszkodás éve".

De az is lehet, hogy nem ittam azért vannak ilyen látomásaim. :)