Regisztráció Elfelejtett jelszó

Commerzbank AG

Mekkora rally van, el se…

#549704 Parmerozpazepan

Mekkora rally van, el se hiszem.

Még a 380-as csomagok is elmentek, pedig már lemondtam az idei teljesülésről...

Re: nincs cím

#549683 Roberrtto Előzmény: #549564

Azt hiszem nem világos megintcsak amit írtam.

A pénzügyi szektor úgy ahogy van szenved kb 2-3 éve. Fellángolásnak egyenlőre nyoma sincsen.

Az, hogy többféle paprt veszel valóban nem jelenti, hogy kockázatot megosztasz, nyilván fonots, hogy milyen súllyozással, de azt hittem ez egyértelmű.

Lehet venni Commerzbankot, sőt csődben lévő német solarcégeket is, beleteszel 50-100e Ft-ot 1 vagy 2 év múlva meg vagy 20szorosát fogja érni vagy elbuktad ezt a pénzt.

A commerzbank meg továbbra is egy kaszinó, persze lehet felmegy majd 30-40$-ra megint, nem kizárt, mert csődba nem fog menni, de mikor? 30-40 év múlva?

Vagy ott van citi, aki a válság óta belevett, az nagy valószinűséggel minuszban van.

Ha jó papírban akarsz ülni akkor a pénzügyi szektort jelenleg el kell kerülni!

Ezek nem beleülös papírok, illetve de ha 10-20 év múlva kell az a pénz amit beteszel:)

Egy pénzühyi szektoros portfólióban igenis helye van a deutsche banknak úgyanúgy mint az aignek, citinek, lloydsnak, erstenek meg mit tudom én minek. Súllyozásuk a kérdés csupán, ezt midnenkinek magának kell eldöntenie.

#549603 rbbj11 Előzmény: #549573

láttam, de akkor a piaci ár is 380 volt, forintra reális. Euróban ennyit ment fel az ára

#549573 macika Előzmény: #549566

a béta-n reggel volt egy 10e darabos eladó 380-nál

még a jegyzés előtt

most 400 is volt

#549564 rbbj11 Előzmény: #549542

ha vki dbk-t vesz, és mellé aig-t, azzal nem kockázatot oszt meg, hanem szimplán növeli a kockázatot!!!! De sok laikus persze azt hiszi, mekkora kockázatkezelés, hogy már két részvénye van....ha az egyik nem jön be, akkor majd biztos a másik...Ez nem így megy a tözsdén!!!!

Azért, mert egy olcsó de értékes és ismert festmény mellé veszel egy tök ismeretlent, abban az égvilágon semmi kockázatcsökkentö nincs.

Na megnéztem a béta köny…

#549563 Fornit

Na megnéztem a béta könyvét, a jegyző vétel-eladása között 1,25% volt a spread. Erre rájön a brokidíj kétszer +0,5%-->1,75%-os emelkedésnél lesz pénzénél a kedves vevő, ha feltételezzük h nincs nagy köztes kereskedés (ezt nem tudom)..

#549553 macika Előzmény: #549548

nem mai, de nem régi

Commerzbank

A Commerzbank ma reggel publikálta negyedéves gyorsjelentését. Az EPS 0,6 euró lett, szemben a várt 0,55 euróval, vagyis a tényadat 9,09%-kal múlta felül a várakozásokat. A bank Core Tier 1 mutatója 12,2%, ami magasan meghaladja mind az idei évre vonatkozó, mind pedig a szigorúbb jövő évi követelményeket. Ezt a mutatót kockázatos eszközei súlyának csökkentésével érte el, ugyanis kockázattal súlyozott eszközértéke az elmúlt negyedév alatt közel 6%-kal csökkent, miközben a teljes eszközállományában nem látható jelentős csökkenés. Vagyis egyértelműen a portfolió átrendezését láthatjuk, melynek során a kockázatos kitettségeket a bank leépítette és helyette kevésbé kockázatos eszközöket vásárolt. A kockázat csökkentése ugyanakkor csökkenti a bank jövedelmezőségét is. Az adózás utáni második negyedéves eredmény 275 millió euró lett. A bank az elmúlt negyedév alatt 900 millió euróval csökkentette az úgynevezett GIIPS (Görögország, Olaszország, Írország, Portugália, Spanyolország) országokkal szembeni kitettségét. 404 millió eurós céltartalékot képzett a bank a veszteségekre, ami 90%-kal meghaladja az előző negyedévre képzett céltartalékokat, vagyis a bank arra számít, hogy az eddigieknél magasabb hitelezési kockázatokkal kell szembenéznie a következő időszakban. Annak ellenére is, hogy csökkentette kockázattal súlyozott eszközeinek állományát. A bank vezetői nem számítanak rövidtávon a piaci viszonyok stabilizálódására, és véleményük szerint a második féléves eredmény el fog maradni az első félévestől. A nehéz piaci környezet miatt a bank felülvizsgálja stratégiáját, novemberben teszi közzé új stratégiai tervét. Összességében a negyedéves gyorsjelentést a kilátások miatt inkább negatívnak neveznénk, azonban pozitívum, hogy a szükséges eszköz átalakításokat már végrehajtotta a társaság. A reggeli kereskedés során a részvények árfolyama 2,5%-ot csökkent.

#549548 macika Előzmény: #549545

miért is?

a bank tartalékai megfelelőek. azzal nincs gond

ha csökkentené a baseli miatt az nem valami jó üzenet

sztem

#549545 MrTibi16 Előzmény: #549540

"másrészt a német állam is bevásárolta oda magát" ez kockázatossá teszi?

+ ha a baseli III. szabályozás enyhítését is bejelenti még az ősszel az EU, nagy lökést adhat felfelé a papírnak ...

#549542 Roberrtto Előzmény: #549535

Nem azt mondtam, hogy kiegyensúllyozott, ne ferditsd el amit írok.

Kockázat megosztás amit írtam.

Nem ugyanaz a kettő.

Az 50% profit az oké, de utána úgy is járhatsz vele mint firest solarral...

Ne felejtsük el ezt is megemlíteni, ha beleragadsz egy ilyenbe az nagyon tud fájni.

#549540 macika Előzmény: #549526

hát hát... le van minősítve folamatosan.

másrészt a német állam is bevásárolta oda magát - nyomtatással - görög, spanyol - cuccosok miatt

+ nem valami nyereséges bank mostanában

stb stb stb

ettől még upszolhat persze

akár

#549537 MrTibi16 Előzmény: #549533

Kockázatos, ezt az ára is mutatja, DE nem hiszem hogy az európai bankok közül a német pénzintézetek a legkockázatosabbak...

Az eu-s pénznyomda hírére mehet nem is keveset...

#549535 rbbj11 Előzmény: #549533

hát, egy dbk-t nem biztos, h. egy commerzbankkal vagy aig-vel "kiegyensúlyozottá" tesz ;)

Egyébként hosszú távra pedig sztem érdemes már bankokban gondolkodni. De a mozgékonyságuk miatt rövid távra is kiválóak: DBK-val is többször lehetett 50% profitot eltenni az elmúlt időkben

#549533 Roberrtto Előzmény: #549532

Nme egy szintre, commerzbank nálam messze a legockázatosabb jelenleg.

AIG áll egy helyben, deutsche bank talán még a legjobb amibe érdemes gondolkodni.

Én arra próbáltam utalni, hogy aki ilyenbe vesz az többféle pénzintézeti papírt vegyen, mert ezekben nem kis kockázat van.

#549532 rbbj11 Előzmény: #549527

te tényleg ne vegyél ilyesmibe, mert ha egy szintre rakod aig-t, DBK-t, CBK-t, akkor fogalmad nincs a szektorról, még távolról sem. Ezt nem bántásnak írom, csak megóvásként

#549527 Roberrtto Előzmény: #549526

Szerintem éppen olyan alternatíva mint a többi bank, pénzintézet, pl Lloyds, citi, aig, deutsche bank stb

Bankokba szerintem még nem kell belevenni, évek óta egy helyben állnak, illetve esnek.

← Újabb hozzászólások 381 - 400 / 400