http://www.marketwatch.com/story/first-solars-turnaround-eclipsed-by-skeptics-2012-09-11
Most elég rendesen felfelé megy a hullámvasút, mondjuk nem csak ebben hanem a Nokiában is, de visszatérve a First Solarra: 23,99 jelenleg, plusz 6%-ban van. Lassan elgondolkozom a 20,21-es vételemnek az eladásán ;-)
Csak akkor miért esik ekkorát?
Olyan hullmávasút ez nokiával együtt, ami nagyon megfeküdheti az ember gyomrát.
Én most egy harmadik hullámvasúton gondolkodom: zynga.
mit értesz legjobb napelem alatt? A jelenlegi piaci áron kapható legjobb ár/értékű terméket?
ezért stopoltam ki
Azonban ott ajándék vétel lesz, és vissza is veszem, mert az az árazás még egy folyamatosan veszteséges tevékenységet áraz, a jó utolsó gyj előtti állapotot, ami már egyértelműen nem áll fenn
nagyon úgy néz ki, hogy ez visszamehet rally előtti ársávba, 15$ környékére.
Én termékükre gondoltam, nem a részvény mutyira :)
Én úgy tudom usaban first solaron kivül nem nagyon van már más.
Európában az összes csődöl.
Kínában van még pár, én yingli greent figyelgetem, de az is masszívan esik.
Lehet az lenne a célszerű, hogy fele yingli fele first solar részvényt venni, egyik kihal a másiké az egész piac:)
Habár ez a usa vám dolog a kínai cégekre jó lehet first soalrnak, kérdés, hogy tud-e élni vele.
valaki ért a napelemekhez, hogy a gyártók közül melyik a legjobb?
Nagyon csunya amit first soalrral csinálnak, pár nap alatt visszaverik oda ahol anegyedéves előtt volt.
Sajnos azt kell mondjam kaszinópapír..
TA alapon a mai nem volt szép, ahogy írtam, minél hamarabb 22 usd fölé kéne menni, ideális lett volna már ma.
Vkik elég szépen és látványosan halmoznak fel 19,5-21 közt, remélem nem csak short zárások.
Ha stabilan emelkedik innen, az is jó TA alapon. Az a fontos, hogy nem eshet el a pánikban elért mélypont.
Hol kellene most ennek zárnia hogy TA alapon szépen fessen? Járt ma igen szép +5%-ban is, és akkor már majdnem megvolt az átlagos forgalom, igaz mostanra visszaadott az emelkedésből, de még mindig majdnem 2% a plusz a tegnapi záróhoz képest és már kicsivel átlag feletti a forgalom.
Nem tudom hallod..
Ott motoszkál bennem, hogy jó lehet, de ott van zynga és nokia is.
mindegyik kockázatos és midnegyiken szépen lehet majd ekresni szvsz!
Figyelőlistán lesz first soalr is továbbra is, aztán meglátjuk, 20 alatt lehet érdemes lesz veszegetni.
a védövámot fura lenne mostanában elvetni, mikor pár hónapja vezették csak be, nagy viták után....
A bíróság sem csinált semmit, hagyták az összes céget becsödölni, erre épp pár hónapja ítélték el a kínaiakat dömping miatt. Szal nekem inkább ugy tünik, mintha egy picit még tervszerü is lenne a dolog, és FSLR-nek csináltak volna amcsiban piaci rést, épp azzal, hogy becsödölni hagyták a többieket, most pedig kiverik a kínaikat majd fokozatosan. De e hipotézis igazolásához bele kéne látni jobban az amcsi politikai lapokba.
nem topog egy helyben, sztem nem vagy a szektorban annyira otthon. A vékonyfilmes tech-et épp first solar tette sorozatgyártásra képessé, és ha a felfüggesztett projektjük megawatt kapacitását olvastad a linkelt cikkben, akkor az minden, csak nem egy helyben topogás, mert ilyenekre eddig nem volt képes a szektor
sztem csak addig, amíg minden konkurrensnek vége, napokban is felvásárolták a csödbe ment német q-cells maradékát. Szal miközben zuhan az árfolyamuk, érdekes módon felvásárlásra is folyamatosan van pénzük, a Hanwha solar vette meg a FSLR amcsi riválisát is és most Q-Zellt.
Sztem feltett szándékuk egy globális monopolhelyzet a szektorban. Ráadásul a know-howt is megszerzik legálisan a felvásárlásokkal.
Lehet, hogy VM-nek igaza van USA-val kapcsolatban, és ott lesz elég energiahordozó, de Kína sokkal sérülékenyebb ebböl a szempontból jelenleg, val.szeg. neki is kell egy szelet a világból, ezért vannak komoly szerzödései afrikai államokkal nyersanyagbányászatra szinte ingyen, és még vmiért kell neki az egész szolárbusiness is.
Az a baj a solarbizniszben, hogy évek óta egy helyben topog.
Viszont ha amcsik tényleg elvetik a védővámot akkor valószínű tényleg befelegzett first solarnak.
First solarra msot duplán áll, hogy csak oylan pénzzel szabad belevenni aminek elvesztése nem fáj
Itt egy másik cég:
http://www.google.com/finance?q=FRA:QCE&ei=2MFAUNg245XBA5VI
Ez is akkor lenne csak érdekes ha felvásárolná valaki.
De valószínűbb a csőd:(
Kérdés hogy ez Kínának miért és meddig éri meg? Nyomott áron, veszteséget termelve teelszórják a világot panelekkel (már ahol nincs vagy nem lesz ellenük védővám, vagy ezt csak az hozhat aki saját maga is gyárt, tehát az USA?) ezért hogy majd a következőt is tőlük vegyék, vagy csak azért és addig csinálják ezt míg az összes konkurenst ki nem csinálják?