Sziasztok.
Huf egyelőre nem reagálja túl a hétvégén történteket....
Sziasztok.
Huf egyelőre nem reagálja túl a hétvégén történteket....
Arra hívom fel a magyarok figyelmét, ne bocsátkozzanak veszélyes kalandokba az árfolyamnyereség illúziója miatt, mert ismét kellemetlen meglepetés érheti őket. Az árfolyamot mint bizonytalansági tényezőt kell továbbra is figyelembe venni a családi kasszában"
annak semmi értelme, ha éppen magad nem tiszteled meg :)
off
igen, a Te, Nektek, Ön, Önök, Ti... ezek mind lehetnek nagybetűvel, a tisztelet jeleként. Hivatalosan csak az Ön, Önök nagybetű.
Meg persze az Ő :)) Az Én, Mi megszokásból és hivatalosan sem nagy kezdőbetű és szerintem nagyon hülyén jön át.
ON
Jó kis csapkodás van a piacon. Jó lenne majd szó szerinti olvasatban látni, ki mit mondott.
angolszászból is jöhet az Én (I) és az Isten (Got) szó mindig nagybetű..hivatalos levelekben is így kapom és így írom Ön...Önök..
Az erős forint következményeit megtapasztaltuk az "elmúlt nyóc évben" szerintem. Úgyhogy én pont az erős forint hívőket nem értem (illetve értem én, hogy jól jön a világelső kvázi kockáza t nélküli reálkamat).
Körbe kéne kopogtatni a külföldi vállalatokat, hogy hány százalékkal olcsóbb munkaerőért jönnének MO-ra beruházni. Ha azt mondanák, hogy pl. 25%-ért már jönnének, akkor "árfolyamtargeting-ként" le is lehetne gyengíteni erre a szintre az HUF-ot az EUR-val szemben.
Annyira elmérgesedett a világban és Európában a helyzet, hogy a reálbérveszteséget is bevállalva, de inkább sok munkahelyet kell teremteni (leszorítani a munkanélküliséget a társadalmi feszültségek, demoralizáltságot elkerülvén)még ha kevesebbért is ami még mindig több minta a semmi.
"azt is írtam merkel féle csaj kéne..de szebb.."
Dávid Ibolya? :-)
Hát nem tudom...."nagy megmondó emberek" inkább azt mondják, hogy "orbánék tönkreteszik az országot", de egyébként a gyengébb forint versenyképessé teszi az országot (és ehhez kapcsolódóan a beinduló kamatcsökkentés az olcsó hiteleken keresztül a gazdaságot is felélesztheti).
A gyengébb forint továbbra is szerepel a kormány menüjén (kamatcsökkentéssel elérve, nem pánikkal), amit itt is sokan helyeselnek is.
320-as EUR-t én is várok (folyamatos, nem hirtelen) a kamatcsökkentéssel paralell, az államcsőd meg nonszensz pánikkeltés :-) De itt ilyet nem nagyon olvastam, hisz itt mindenki reálisan látja a makrohelyzetünket, nem? Viszont A további HUF erősödés is pozitív lenne a további kamatcsökkentés valószínűségét erősítve.
Én Véleményem is, hogy ne fizessünk olyan sok kamatot. Ezen többet nyerünk mint amennyit a gyengébb forinton veszítünk (ha egyáltalán veszítünk).
Ez a szerény véleményem, amiben lehet nem vettem figyelembe sok dolgot.
Egy dologban sajnálom orbánékat, hogy ha csökkentenék a kamatot, bár kevesebbet költenénk kamatkiadásra, ami tök jó lenne, hisz mehetne ez az összeg értelmesebb dolgokra, azonban a gyengébb forinton keresztül a devizában denominált államadósság növekedne, és ezzel úgy tűnne, hogy nő az államadósság. Tényleg valahogy papíron be kéne vonni a jegybanki (deviza)tartalékot, hogy láthassa ország-világ, hogy mennyi is az ország nettó pénzügyi vagyona (hisz a devizatartalék -a HUF gyengülése miatt- kompenzálná a dev.hitelekét).
Személyes névmás. A Te-t is nagybetűvel kezdem,sőt Ő-t is stb. Felesleges, de megszoktam.
Kisherceg plíz áruld már el. Az Én-t miért kell nagybetűvel kezdeni?
választásokkor írtam Orbán erős ezért megosztó egyéniség..nem kellene Miniszterelnöknek indulnia..azt is írtam merkel féle csaj kéne..de szebb..talán második fordulóra ez lesz fidesz meglepi..akkor tuti nyernek..
sok bugrissal már nem vitatkozom..
igaza van sajnos, ritka fárasztó egy banda ... Negatívumok okoznak örömöt nekik, igazi lelkiszegények. Pedig Énse bírom vikit
na csak elértük a 285-ös célárat...a 275-ös dupla aljból számitva....
Volt....
úgy látom, 85 már támasz....
Hö-Hö, az még nincs elfelejtve, meg lesz az, előbb utóbb....
közünk sincs a mostani árfolyamhoz....