Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nokia

Re: nincs cím

#545447 Kissherceg Előzmény: #545445

motorolának 12 vagy 14.000 volt azt hiszem :)

Szabadalomnak már csak az ügyvédek örülnek :)

#545445 Roberrtto Előzmény: #545434

Én úgy tudom több mint 10000 szabadalma van nokiának.

De mondjuk ez is érdekes dolog, ki tudja melyik szabadalom a jővőben mit fog érni...?

Én azt hiszem, hogyha valaki komoly vavőjelölt lenne, már lett volna komoly ajánlat.

2$ alá szerintem már nem megy vissza, esetleg egy újabb katasztrófális negyedéves jelentéstől, de jővőre már semmiképpen nem számítok ilyesmire.

Gondoljunk bele, ha csak annyi készüléket eladnak mint msot a wp7ből, már akkor sokkal jobb helyzetben lesznek, mivel a kiadáscsökkentések miatt több marad a zsebükben.

De szvsz most, hogy hardveresen nincsen gátja a wp-nek, simán jók lesznek.

A 41 megapikszeles kamerával szerelt wp8 szerintem tarolni fog, akkor is ha 200k lesz.

Ráadásul a hírek szerint jön a lumia 610 ársávjában is wp8, igy az eddig olcsó androidot vásárolni kénytelen emberkék előtt is megnyilik a wp8. (pl előttem:) )

#545439 rbbj11 Előzmény: #545437

én meg 3 éve kereskedem vele, de nem baj :)

Utolso 4 gyj-t pedig részletesen atnéztem

#545438 rbbj11 Előzmény: #545419

microsoft-os hátszél az egvilágon semmit sem garantál nokiának. Attól, mert microsoft kaszál vele, nokia még simán a padlón is maradhat. Ha baromi jó eladásai mutatói lennének, akkor sem fogja felforgatni a jelenlegi eröviszonyokat: ahhoz messze nem forradalmi készülékkel jön. Samsungé és Apple ez a terep, Nokia pedig kb. ott tart, mint Rimm egy-két éve. Jobb esetben jobban jár, és meg tudja állítani a további visszaszorulását, de ez a legjobb scenarioja a köv. 2 évre.

First Solarban az a fantázia, hogy utóbbi 2 évben minden nyugati rivális kidöglött mellöle. Mind csödbe ment a kínai dömping miatt. Mire amcsik mostanában bevezették a védövámokat stb-t, már csak ö maradt talpon. Hatalmas piaci rés keletkezett.

#545433 rbbj11 Előzmény: #545417

fél éve 4 dollár rv-kénti casht gözöm nincs, honnan veszed, közelébe sem volt idén sosem, és hónapról hónapra fogy

#545431 rbbj11 Előzmény: #545417

amit mondtam, azzal együtt a cég 2 eurót ér rv-ként kb.

Ebböl a cash már csak 0,5 euro rv-ként, kb.

#545422 Roberrtto Előzmény: #545414

Szeritnem 10mrd $-nál többet ér, a duplanulla motoroláért 12.5 mrd $-t fizettek.

Az is egy kallodó cég volt, egy két jó készülékkel.

Nokiának ráadásul sokkal több szabadalma van, meg szerintem a nettó készpénzállománya se volt annyi motorolának mint nokiának most.

De szerintem nem elsz felvásárlás!

#545419 Roberrtto Előzmény: #545408

Jó kérdés, iszonyat jó negyedéves jelentést adott ki first solar, bele is akartam venni, de megremegett a kezem. Ma ott is korrekció van.

Én továbbra is nokiát biztosabbnak látom, igaz a solar ipart nem is ismerem, ja de igen, genesisen lehetett itthon elégetni apénzt:)

Komolyra fordítva, jó lehet az is persze, de nokia ilyen hátszéllel mint microsoft talán biztosabb.

Nem azt mondom, hogy év végére 10$ lesz, itt több mint valószinű lassú emelkedés lesz.

És nem is nokia a fontos most hanem microsoft és win8/wp8, ez egy teljesen új ökoszisztéma, minden erre fog átállni, nem vélelten, hogy pl mozilla is már készül a táblagépre szánt böngészővel. Most fog igazán durrani a tablet piac. Asztali fronton lassú átállás lesz szvsz, lassab mint win7 esetén, ott az xp már nagyon elavultnak számított, vista meg bukás, most van egy jó win7, akiknek ez van (mint pl én) azok asztali fronton nem fognak átállni win8-ra.

De megbukni nem fog az új csempés rendszer, ebben biztos vagyok.

#545417 macika Előzmény: #545414

de ezzel nem mondasz új dolgot, rég írtuk

fél éve 4 dollárra tették a casht csak, most azért kevesebb lehet a bezárások miatti egyszeri kiadás

pl multkor meg szabadalmi pert bukott el

a techszektor már csak ilyen, levédenek minden csavart a barmok )))

#545416 Kissherceg Előzmény: #545414

így van, főleg a jelenlegi peres hangulatban. Sztm is valamilyen ázsiai cég veheti majd meg...

#545415 Roberrtto Előzmény: #545403

Az igaz, de ez tavasszal volt, azóta költséget csökkentettek, bezártak gyárakat, elküldtek majd 10000 embert.

A wp8 pedig egy oylan telefonos operációs rendszernek néz ki ,ami megszorongathatja androidot és iOS-t is. Ráadásul nokia a fő partnere microsoftnak.

Nem azt mondom, hogy nincs kockázat, de microsoft most akorát váltott, hogy ezt midnenképpen le fogják nyomni a torkunkon. Mindenhol ott lesznek a csempék, veszel egy notebookot, előtelepített oprendszerrel, itt lesznek a táblagépek, ismerős lesz a telefonokon is a csempe.

Azt bánom csak, hogy 2$ körül nem léptem, sajnos teszetoszáskodtam itt ott és meglett a veszte a dolognak.

Egyvalami maitt gondolkodom kétszer is a vételen, ha esni kezd és stagnál utána nem lesz erőm ezt is eladni, ahhoz már nagyon tökösnek kell lenni:)

#545414 rbbj11 Előzmény: #545411

cash + szabadalmak értéke elemzöi konszenzus szerint

már kb. 10x leírtam, hogy számomra ez a nokia értéke jelenleg

#545413 rbbj11 Előzmény: #545399

már holnap lemehet 2.5-re is akár. Sztem vhol 2.5-2,75 közt lesz a korrekció vége, utána leves v. tovább az égbe

#545412 Kissherceg Előzmény: #545389

mobilarenat olvasgasd szerintem. Nem törnek ezek a nagy kijelzők könnyen... :) Nézd meg a T kínálatát, aztán hátha van valami jó.

#545411 macika Előzmény: #545408

honnan tudod mi az abszurd és mi a reális?

estar is reális itt 500 alatt nem?