Regisztráció Elfelejtett jelszó

25 bázisponttal csökkent az alapkamat

Re: nincs cím

#545327 Dr. ursi Előzmény: #545326

"kinek tűnne fel hogy ott van -e még ?"

aki szedi utána a kamatot :o) a liberálnácibolsevik uzsorásoknak.

#545326 BudFox Előzmény: #545309

Igen, ez lenne a teendő.

Az állam elkezdene forintot nyomtatni,

mondjuk az FHB -n vagy más magyar kisbankon keresztül lehetne "osztogatni" a pénzt....

kérdés hogy mikor tűnne fel a nyugatiaknak ?

szerintem azonnal....ilyenek vagyunk, beáruljuk egymást.

De ha mondjuk Orbán Viktor meghírdetné hogy az FHB -ban nagyon kedvezményesen lehet hitelt felvenni...és csak magyar termékeket lehetne vásárolni belőle...vagy itthon elkölteni...

ötlet jó, de nem működne..más bankok azonnal feljelentenék az államot "jogosulatlan versenyelőny" miatt...stb.

Valami jobb ötlet kell ide...

Megvan :

A jegybanki tartalékból visszafizetjük az államadósság egy részét, mást meg nem engedünk be hogy "megnézze" valóban ott van -e a pénz még mindig....

kinek tűnne fel hogy ott van -e még ?

A kötvény eladásokból meg folyik be annyi hogy lehessen utántölteni....

persze előbb-utóbb kiderülne, és akkor borítanák a bilit a zsidók...csakhogy akkor már sértetlenek lennénk, mivel nem lennénk rászorulva a kötvény kibocsátásra...

Csak a forintot próbálnák meg akkor beborítani... azt kéne kivédeni.

#545324 banyaiz Előzmény: #545276

Megmentője az túlzás lenne állítani.

Én csak annyit mondok, hogy a maga posztján a maga feladatát elég jó szakmai színvonalon korrekten végzi vsz. Ha sok helyen így tesznek sokáig (itt most nem akarnék példát mondani hol lehetne erősíteni , szerintem sejted:) akkor lesz is eredménye idővel. :)

#545321 banyaiz Előzmény: #545241

Csak tudod ez nem ennyire egyszerű.

Kb ahhoz tudnám hasonlítani amit leírtál, mintha azt mondanám neked persze, hogy jobb egy lyukas tízfilléresért 2 kiló arany, mint reggeltől estig az aranybányában dolgozni egy lyukas tízfilléresért.

Ezzel nyilván egyetértenél, csak ennek a gyakorlatba való átültetése elég sok nehézségbe ütközik. :)

#545317 banyaiz Előzmény: #545233

Simor elég gyakorlati, letett már néhány dolgot az asztalra.

Tolcsy jó lenne ha inkább elméleti lenne. Gyártana néhány "Mekk mester programot" elméletben, így rajtunk kísérletezik gyakorlatban. :)

#545314 JP Előzmény: #545267

off

Mint jegybank elnök, nem biztos, hogy nekem már bejönnél! :-)

...

#545312 Dr. ursi Előzmény: #545304

4óráson bolliból kint vannak naposon is szétnyomva eurhuf chfhuf is, usd huf csak naposon nincs szétnyomva bolli de azért abba is bele lehet adni :o)

#545310 banyaiz Előzmény: #545228

2007 januárjában mentél volna be mást mondanak kamatokról? :) Ha már szemellenző. Pedig akkor nem a "fekete bárány" Simor volt a jegybankelnök, még, és hogy hogynem már előtte évek óta ugyanez volt a helyzet a Ft és devizakamatok tekintetében. Ez egy önmagát gerjesztő folyamat volt, aminek a végén amikor éppen csúcsra járt Simor lett az elnök.

És annyit tudott mondani kockázatos a devizahitel. Ezt elmondta reggel , délben , este minden nap. Kb ennyi eszköz volt a kezében.

#545309 Dr. ursi Előzmény: #545305

én is ezt tenném :o))) áadásul csak egy gombnyomás , mert virtuális a nyomtatás, csak vigyázni kell mert csak magyar bankhoz kerülhet a lóvé, mert a külf bankok felnyomnának minket euban :o) ezé legjobb ha közvetlen vállalati hitelezés lenne magyar állami bankon keresztül amibe nem láthatnának bele mindenféle jötmentek.

#545305 BudFox Előzmény: #545279

Én Orbán helyében tényleg azt csinálnám hogy stikában nyomtatnám a forintot, abból indítanám be a gazdaságot...a külföldieknek egy szót sem szólnék hogy nyomtatunk..mire rájönnének már visszafizettük az egész adósságot...oszt' csókolom :D

#545302 Sumér harcos Előzmény: #545263

öö..TA lapon most más a trendi elemzői duma...mindenhol...

275-ön dupla alj,elpattant...

280 nyakvonal áttörve,trendvonal felső áttörve...

célár 285 környéke...

#545279 Dr. ursi Előzmény: #545270

ez is egy tuti megmondás :o) így igaz. sajnos :o( tényleg nem független csak meg ya homályosítás ezerrel, hogy ne vegye észre a sok nyúl, hogy kitől is nem független !

#545276 prospero Előzmény: #545264

"prospero megmondja a tutit."

Logikusan végiggondolva, sajnos ez a következtetés jön számomra. Mások számára meg az, hogy Simor az ország megmentője. Csak valahogy azt, hogy hogyan lett az ország megmentője még nem sikerült logikusan levezetni. Pedig én aztán meggyőzhető vagyok. :-)!

#545270 BudFox Előzmény: #545188

Szerintem a MAgyar Jegybank egyáltalán nem független....hiszen ha független lenne akkor szinte a végtelenségig nyomtathatnánk a forintunkat, amit eladnánk, igy fizetve vissza az államadósságot...

ellenben most minden kis apró-cseprő ügybe beleszól az IMF, meg az EU..

hiába, no, mi is csak egy rabszolgaország vagyunk a sok közül.

#545267 Dr. ursi Előzmény: #545239

én rendbe tenném mnb-t :o) is.

csak nincs hozzá papírom, hogy értek hozzá :o)))

de amíg olyan mnb-sek voltak és vannak, akiknek fogalmuk nem nagyon van a vállalati finanszírozásról mint részterületről és gondolom már részterületelről se nagyon, addig ne is várjunk mást mint szakbarbárságot ... holott egy igazán jó mnb-s szakinak nemcsak a pü összes területéhez de a reálgazdaság teljes egészéhez értenie kell és legfőképp átlátnia az összefüggéseket.

#545264 Dr. ursi Előzmény: #545241

na tessék !

prospero megmondja a tutit.

"aki ehhez asszisztál, az nem gazdaságpolitikai zseni. Vagy az, csak valamilyen érdeke fűződik hozzá, hogy a rendszert fenntartsa."

ez van.

Megjegyzem, már erősödik…

Megjegyzem, már erősödik a forint, ha így folytatja, pénteken ott lesz, ahol volt...

#545241 prospero Előzmény: #545226

Bárcsak ne kéne hibáztatni érte! A tények makacs dolgok.

Magasan tartott forintkamat - szemben az alacsony devizakamattal

következménye egy kedvező devizaárfolyam ami miatt már érdemes devizahitelt felvenni.

Gondold el ezt: 50%-kal megemelem a fizetéseket, hozzászoknak az emberek a fogyasztáshoz, magasan tartom a forintkamatokat, erősítem az árfolyamot, ezért a fogyasztás nem a hazai termelést erősíti (mivel erős árfolyam mellett a hazai termelés nem versenyképes), hanem az importot. Tehát az első lépésben jövedelemként a gazdaságba nyomott pénz az importot fűti, tehát külföldre vándorol. Ezek után rászabadítom az országra a devizahitelezést, az árfolyamot továbbra is erősen tartom, a devizahiteleken keresztül az országba áramlott pénzt az importon keresztül kivonják az önerővel együtt, ami után itt marad az adósság, amit újra ki kell fizetni külföldnek. Ez az igazi pénzszívattyú. Ezer milliárd forintokat vontak el így a magyar emberektől + a kamatok, ami szintén 1000 milliárdokban mérhető.

Ne haragudj, aki ehhez asszisztál, az nem gazdaságpolitikai zseni. Vagy az, csak valamilyen érdeke fűződik hozzá, hogy a rendszert fenntartsa. Matolcsynak a lába nyomába se ér.