Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vakmajom

Re: 2012.08.23.

#543306 banyaiz Előzmény: #543300

Nekem az a szilárd véleményem erről , hogy az a Tolcsy féle nem ortodoxság kb abban merül ki, hogy amikor gazdasági értelemben valami megmagyarázhatatlan akkor azt mondja , hogy ez "nem ortodox" és ezért nem értik. :)

Nem mondom eredeti kifogás csak egy bizonyos idő után után kínosan "egyszerű". Mondhatnám úgyis elég szánalmas.

Nem lenne ez annyira rossz amit tesznek csak valahogy ezeket a vad dolgokat kellene leszabályozni, és a dumákat amik hozzá kapcsolódnak emberi nyelvre fordítani. Egészen jó is lenne vsz az összkép. Csak ezek az elvadult részei könnyen lehet tönkreteszik az egészet.

Azon nem csodálkozom, hogy VM erről nehezen tud emelkedett dolgokat írni, de ezért nem őt hibáztatnám . :)

#543300 Dr. ursi Előzmény: #543295

az almát akarod összehasonlítani a körtével.

ha matolcsy gyuri megnyilatkozásaira gondolsz mivel ő nem az állib elvek mentén gondolkodik mint ez a vak majom ezért nincs mit összehasonlítani.

ha viszont kókamóka pannonpumás benyögésére meg dübörög az ország meg ezekre gondolsz na akkor már érdemes összevetni mert akkor is ez a vak majom féle menatlitás és gondsolkodás ment

#543295 banyaiz Előzmény: #543185

Egyvalamit nem értek, ha neked amit VM leír az ostobaság, tételezzük fel, hogy ez az állítás igaz, akkor minek neveznéd ami elhangzik sokszor egy-egy gazdasági fordulatunk kapcsán ami elég sűrű mostanában, hogy úgy mondjam a "Nagy ugrás" kampányok idején? Ezt minek hívnád ha Vm ostobaságokat beszél? Talán a sötét középkor feltámadása? Vagy a őskőkorszak szellemi színvonala? Vagy nem is tudom milyen jelzővel lehetne illetni. Szégyenteljes? Talán kifejezi amit gondolok róla. :)

#543283 banyaiz Előzmény: #543251

"én még egy populista döntést se láttam a jelenlegi kormánytól."

Hűha! Ezt, hogy sikerült megtenned? Politikusoknak a populizmus kb mint a levegő létszükséglet. Ami mostanra nálunk olyan alacsony színvonalra ment ami ugyan nem példa nélküli, de elég aggasztó korokhoz lehet hasonlítani. Pl kínai "kulturális" forradalom jó analógia lehet kezdésnek. :) Ugyan könyveket (még) nem égetünk, és a forradalmi ifjúság sem vonul fel a Kossuth téren (még) tisztelegve a nagy vezető előtt.

#543280 TrendMan Előzmény: #543251

Matolcsy gazdasági növekedési terve a kelet-európai banánnal egy igen nagy populizmus.

És ez csak egyetlen példa volt.

Abban igazad van, hogy a populizmusnak ezer arca van, nem csak ez a rendszer képes rá.

(pl. a 13. 14. havi nyugdij igérete is egy k. nagy populizmus volt, meg annak a sejtetése, hogy 10-20 év alatt olyan életszinvonalat lehet elérni, mint Nyugaton...)

#543278 TrendMan Előzmény: #543218

Sorry, de ezzel meg én sem tudok egyet érteni, épp az ilyen gondolkodás mentén történik az, hogy egyes emberek, rétegek számokká válnak a rendszer döntéseiben és az egész elembertelenedik.

Az ország negyede igen jelentős, egyetlen község, család vagy ember problémája is elég fontos ahhoz, hogy megkapja a szükséges törődést.

Az ország ezen negyedének gondjaira én biztos kineveznék egy kormánybiztost, arra a területre és a nevezett problémákra vonatkozó teljhatalommal.

#543251 Dr. ursi Előzmény: #543202

én még egy populista döntést se láttam a jelenlegi kormánytól.

mert tudod a mai magyaroknál az lenne a populista, mint anno a görögöknél 20 éve és a mi szoclib kormányaink alatt.

az a popul ha teletömik a nyugdíjasokat 13-14 havival

az k nagy popul lenne

az is popul lenne ha végre megoldanák az alsóbb képzetlen rétegek nagytömegű fogallakztatását és ne jöjjön senki mukatáborral meg iyennel meg lehet oldani, de nyilván nem a versenyíszéra fogja ezek felszívni.

az meg még nagyobb k popul ha ingyen osztanák a lóvét mindenkinek és nem kéne adózni és mindenki annyit mutyizna amennyit scak akar de mindent az állam fizetne mégis.

csak a gondolkodás az nem popul.

#543218 rbbj11 Előzmény: #543201

nem tudom, miért az a "mai magyar valóság", ami az ország területének negyedén van és max a lakosság negyedét érinti.

Ennyi erővel "nagyobb valóság", amit a többség él meg, és ott helytállóak vm kijelentései.

#543202 TrendMan Előzmény: #543201

Ebben igazad van, de abban meg sajnos neki van igaza, hogy a populizmus mentén végrehajtott makrogazdasági döntések közép- és hosszútávon neki is, neked is, nekem is meg a borsodiaknak is rosszat tesznek.

Úgyanúgy, ahogy a közgazdaságtanban van mikro és makroökonómia, egy ország gazdasági döntéseiben is meg kell különböztetni lokális, országosszintü és azon túlmutató megközelitést.

Ezeket kell harmoniába hozni egymással amennyire lehet.

#543201 Dr. ursi Előzmény: #543197

hát ja.

ezért nem hiteles.

mert nem a mai magyar valóságban él.

hanem egy bizonyos szűk körében, akik csak mellébeszélni tudnak erről is.

imádom amikor olyanok pedzik a cigányt, akik még nem láttak félméteren belül fél percnél tovább egy hiteles mai magyar cipót :o)

#543197 TrendMan Előzmény: #543185

Nem nevezném ostobaságnak, egyszerüen más dimenzióban él.

Van egy sziciliai nagynénje, évente többször utazgat oda-vissza, itthon nevelgeti a virágait meg gondozza a bambuszát, drága éttermekben kajál - az átlag bordsodi magyar problémái nem érik el.

A saját gondolati körén belül igazat mond, ha meg hirtelen egy borsodi kisvárosban kellene küzdenie a helyi roma komasággal hirtelen átértékelni a nézeteit....

Magyarán szólva a világ több dimenziós, ebben kell megtalálnunk az élhető mindennapokat.

#543196 Bendeguz Előzmény: #543185

a pénzemberek nincsenek eltiltva mindenféle politikailag inkorrekt őszinteségtől?

#543185 Dr. ursi Előzmény: #543175

én a többségi cigányra gondoltam amelyek jellemzően borsodban és arrafelé élnek ...

asszem egész mást írogatna két hónap mellettük lakás/élés után.

azé két hónap mert az első hónap két segélyosztásakor még némelyek fékeznék magukat hogy na vigyázz ez egy megfigyelő hogy tudunk e együttélni szocializálódni stb

de a második hónap elején a családipótléknál már nem bírnának magukkal :o((( na akkor megismerné milyen a többségi mai magyar cigány.

nem is fogom kommentelni ezt a vak majmot :o) annyira egyértelmű az ostobasága.

aki meg elhiszi szintén zenész :o)

#543175 TrendMan Előzmény: #543168

Mondjuk a csúsztatásnak ezt a módját minden oldal alkalmazza, jelenlegi kormányoldal, jelenlegi ellenzék, valós és álnemzeti, valós és álliberális, mindenki aki él és mozog.

Ez a gondolkodásbeli torzulás lépten-nyomon velünk van, gondoljunk csak egy állásmegbeszélésre, ahol már rég tudják, hogy melyik/milyen jelöltet akarnak felvenni és aztán már csak ehhez a prekoncepcióhoz keresik az alkalmas magyarázatot.

De sok már példát is lehetne emliteni.

De Veled is együtt él ez a hiba, hiszen első mondatodban máris feltételezed, hogy az igazi cigány az a cigány, akire Te gondolsz.....

#543168 Dr. ursi Előzmény: #543059

ad1.: nem látott még igazi cigányt a ****i.

ad2.: azt már nem érdemes említeni :o) hogy még mindig nem sikerült képbe kerülnie: szokásos állib eszköz: halásszunk elő bármit, amivel állításunkat alá tudjuk támasztani, még ha annak kb annyi köze van a valósághoz mint makónak jeruzsálemhez.

#543166 TrendMan Előzmény: #543059

Itt megint úgy érzem átugortad a lényeg egy részét, mely az én olvasatomban (xxx-ek között jelölöm) a következő:

"P.S.: Egyébként ennek az egész évtizedes argentin lesüllyedésnek egy igazán fontos tanulsága van:

xxxx

sokszor előfordul, hogy a lakosság támogat egy olyan bezárkózó, populista gazdaságpolitikát, ami hosszabb távon borzasztó károkat okoz neki.

xxx

---

Tegnap elbringáztunk a kisebbik lányommal a leányfalusi strandra. Ázunk, labdázunk a közepes vízben, jó nagy a tömeg a 37 fokban. Mellettünk egy cigány család fürdik, apu, anyu, nagybácsi, gyerekek, labdáznak, beszélgetnek. Kis idő elteltével egy nő kezd el veszekedni az apával a partról, hogy a strandlabda, amivel játsznak, az ő kislányáé. Az apa bizonygatja, hogy az övék - és tényleg, láttam, hogy az övék -, majd végül, engedve a partról agresszívan követelőző 30-as dekoratív nőnek, odaadta neki, mondván, hogy oké, szívesen odaajándékozza a kislánynak. Kisvártatva megkérdezte tőle a felesége:"

/Van itt ET-nek elég munció, hogy megint fel tudja húzni magát:-)/

Re: 2012.08.22.

#543098 Dr. ursi Előzmény: #542909

utoljára akkor figyelmeztetett hogy venni kell és részvényeket mert olcsók, amikor május eljesével elkezdte borítani a piacot :o)))

2012.08.23.

#543059 lagwagoner

"Rábukkantam egy érdekes, argentin gazdasággal foglalkozó blogra: http://notparis.com/

Ami miatt az argentin csapda (magas infláció visszaeső gazdasággal kombinálva) tanulságos: nyilván nem kínál tartós megoldást, amit ott csináltak, egyetlen nagy adósságban vergődő ország számára sem, Argentína továbbra is lefelé spirálban vergődik. És elsősorban azért, mert az állam rettentően beavatkozott és beavatkozik a gazdaságba, irdatlan szubvenciókkal torzítja az árakat, korlátozza a tőkeáramlást, hamisítja a statisztikákat - nem tud rendesen működni a piac.

Illetve egy dologban tud, az argentin peso szabadpiaci árfolyama az elmúlt két évben:

http://www.vakmajom.hu/pages/ars1.jpg

---

Tegnap elbringáztunk a kisebbik lányommal a leányfalusi strandra. Ázunk, labdázunk a közepes vízben, jó nagy a tömeg a 37 fokban. Mellettünk egy cigány család fürdik, apu, anyu, nagybácsi, gyerekek, labdáznak, beszélgetnek. Kis idő elteltével egy nő kezd el veszekedni az apával a partról, hogy a strandlabda, amivel játsznak, az ő kislányáé. Az apa bizonygatja, hogy az övék - és tényleg, láttam, hogy az övék -, majd végül, engedve a partról agresszívan követelőző 30-as dekoratív nőnek, odaadta neki, mondván, hogy oké, szívesen odaajándékozza a kislánynak. Kisvártatva megkérdezte tőle a felesége:

- Miért adtad neki oda, amikor a miénk?

- Nem akartam feszültséget."