Lupin mester azt mondotta vala, hogy a kiszámíthatatlannal is kell kalkulálni, tehát nem végzett jó munkát....
Lupin mester azt mondotta vala, hogy a kiszámíthatatlannal is kell kalkulálni, tehát nem végzett jó munkát....
Oszt milyen oskólában volt az évfolyamtársad? (mert a gyerknek nem javasolnám majd, ha eljön az ideje:-)
Nem, a hunok jöttek tovább...
tegnapi záróhoz:
376: A hunok átkelnek a Volgán és megtámadják a gótokat
szóval innen fordul??? :))
Ez így van, egy ilyen elemzés nem arra épül, hogy szétmutyiznak valamit, mondjuk ez a történet nagyon kínos , üstökös aztán 1 év alatt dögvész. Ennek elvileg kellett volna jele legyen a könyvekben (persze úgy nehéz ha augusztusban nincs előző lezárt év. )
Nem lennék benne Otp-ben biztos beleveszek valahol 5 k környékén ebbe pár db erejéig, jó nagy bukta lett volna.
Nem gondoltam ilyen ennél a cégnél előfordulhat olyan korrekt megbízható érzésem volt velük kapcsolatban.
Tavaly még szidtam magam mikor bevágták egyik nap rövid időre 7- 8 k környékére aztán vissza is pattant gyorsan, miért nem nyúltam bele. Mikor volt az a nyugdíjpénztári para, hogy majd mnyp-k kitáraznak . Most meg 20-ad áron van.
Most nézem WTF?!
9867 23:16 Kissherceg (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím
KEZDŐ FÓRUMOZÓ? :D
ha vagytok annyira jóban, egy blogbejegyzés erejéig aktualizálhatná a témát. nem kell ennyire részletesen, de mint szakértő és képben lévő ember, szóljon hozzá. kösz előre is!
tudom, ügyes gyerek. Ismerem.....
Ő is csak abból dolgozott, ami rendelkezésre állt. Az alapján szép munkát végzett. A hazudozás, lopás, csalás, sikkasztás és egyéb btk-s tételekkel nem kalkulált.
ismerem a srácot, évfolyamtárs volt. Sokra vitte, pénzeteket kezeli... :)
nem nyomtak oda annyi lóvét, nem kell sajnálni.
Ott vették ki ebből a cégből a lóvét ahol tudták...
Szerintem 06. 30.-ig nem fejeződött be egyik sem. Mellesleg egyikért sem kár, csak a beléjük nyomott pénzért.
Vigasztalásként...azzzé nem csak mi vagyunk hülyék :-) (akinek nem inge...)
http://bet.hu/data/cms158800/Malnasi_Zita_Klara_Az_E_Star_fundamentalis_reszvenyelemzese.pdf
http://bet.hu/data/cms158801/SzentirmaiGabor_Corvinus_E_Star_Nyrt_fundamentalis_elemzese.pdf
Mondjuk ezen elemzések elkövetői még sok(k)ra vihetik, velem ellentétben ugye....
Jajj, dehogynem. Már az EBIT is mínuszos lesz egy kicsit. Persze q2-ben ez még beleférne.
Ha nincs dátum, akkor elvileg aug 31. este. Elvileg.
2011 q2-ben már EBIT szinten is veszteségesek voltak. Most azért ezt nem várom.
Nem tudom mikorra ígérték. Még a tavalyi évest se adták ki, elvileg augusztusban fogják. A KBC hírlevelét másoltam be.
Mikorra ígérték a gyorsjelentést?
Az árbevétel és az EBITDA várakozásoddal nagyjából egyet értek, ezeken a sorokon nincs is baj.
Az árbevétel amúgy szerintem nem lesz több mint tavaly, épp a romániai operációk miatt.
A pénzügyi sor említett vesztesége (1 millió euró) már szinte eltörpül a 2012. q1-hez képest és a következőkben ez a sor már nem fog akkora mínuszt mutatni.
A cash-flow szerintem is a nagy kérdés. Ahogy hallom q2-ben nem nagyon nőtt a kintlevőség, igaz nem is csökkent. A továbbiakban itt is komoly változások lehetnek, magyarul ingyen senkinél sem fog szolgáltatni a cég.
A lengyel hitel még mindig a legnagyobb kérdés, a lehívásával másfél év levegőhöz jutna a cég.
Lengyel hitel ? , én még mindig kamunak gondolom. K nagy bajban vannak,hogy mi lesz belőle ? .... szerintem senki nem tudja,de h hitel nem lesz ,abban biztos vagyok .
Első ránézésre a pénzügyi eredmény romlása miatt várunk visszaesést az E-Star második negyedéves számaiban. Az árbevétel várhatóan enyhén, míg az EBITDA jelentősen (+43%) emelkedhetett az előző évhez képest, azonban a működésbeli javulás feltehetően nem járt pénzbeáramlással. Ráadásul a befektetők figyelme továbbra is a pénzügyi helyzet megoldására fókuszálhat.
(-) A nettó eredmény soron vaskos visszaesésre számítunk a tavalyi eredményhez képest (az előző negyedévhez képest is nagyjából duplázódó veszteség lehetséges), elsősorban a negatív pénzügyi eredmény hatására.
(=) Az árbevétel 3 százalékkal emelkedhetett éves alapon, köszönhetően a lengyel és magyar operációnak. A romániai működés már ezekben a hónapokban is takaréklángon égett és mindössze a teljes bevétel 4-5 százalékát jelentette.
(-) Az EBITDA (kamat-, adófizetés és értékcsökkenés levonása előtti eredmény) jelentősen nőtt az előző évhez képest. A 0,5 millió eurós EBITDA 43 százalékos növekedést jelent, de kérdés, hogy ennek mekkora része folyt be a negyedév során. A magyar projektek papíron 1,5 milliárd eurót termeltek, míg Románia és a központi működés 0,4 és 0,7 millió euróval csökkentette az EBITDA-t, ezért feltehetően a valóságban pénzkiáramlás történt.
(-) A pénzügyi sor vesztesége nagyjából 1 millió euróra rúghatott a második negyedévben, elsősorban a határidős pozíciókon elszenvedett veszteségek (0,7 millió euró) és a kamatkifizetések miatt.
(=) A negyedéves jelentésnek azonban nincs akkora jelentősége, mint a pénzügyi helyzet megoldásának, ezért vélhetően a befektetők is inkább azt várják, milyen finanszírozási megoldással rukkol elő a vállalat. A lengyel hitel lehívása pozitívum lehet, de közel sem oldja meg a cég összes problémáját (kötvénylejárat októberben!).