Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: célár

#541819 rbbj11 Előzmény: #541736

egy magyar rv-nél már ráfáztál a hitre, nem kéne megismételni a hibát, nem?

#541817 Janicroft Előzmény: #541782

Maga a cég szép lesz meg jó lesz szvsz, de hogy a részvényeseknek jó lesz-e az már megint egy másik kérdés. Az utolsó gyj után bizonyítottan kimondható hogy nem befektetőbarát a cég.

#541782 Roberrtto Előzmény: #541755

Erre én is írhatnám, hogy belőled is hit beszélsz, Te egyszerűen csak a rosszat tudod elképzelni a cégről.

Persze, hogy lemehet 5$-ra is, ahogy 0.01-re is. De mennyi ennek a valószinűsége?

Én a jelenlegi árnál 15 max 12ig várom. Gondolom Te is meg szoktál határozni egy ársávot, ami alatt felett vennéd eladnád.

A microsoft is egy szoftver csupán, semmi több, de mégis egy mammutcég és él és virul évtizedek óta.

Lehet úgy is nézni, hogy ez egy szoftver, szerverek csupán, de úgy is, mint sok ember számára az internet kapuja és összesége.

Az a baj ezt a maradi felfogást, hogy nincs mögötte kézel fogható dolog, gyár, fizikai termék felejtsük el egyszer s midnenkora.

Pár éve egy orosz srác csinált egy weboldalt chatroulett néven, ami elkezdett terjedni és a égén annyian látogatták, hogy dollármilliokért adták el. (ha eladták egyáltalán)

Ez egy oylan dolog mint egy hírdetési tábla a Times Square-en, és egy másik Baktalórántházán. Más tarfifa szerint fizetnek itt is ott is. A mai világot a reklámok uralják, minél több emberhez eljut, annál drágább a reklám megjelenítése.

Senki nem modnta hogy lesz más is a közösségi odlalon kivül, talán egy alkalmazásbolt fog indulni, de a mobilos szoftver szerintem is rázós a semmiből indulva.

Az a baj itt sokan rögtön szeretnének midnent, nokia is 2 éve átmeneti álapotban van, ez az átalakulás ideje.

Apple se rögtön az iphone gyártásával kezdte!

Mondjuk aztmind a mai napig nem értem ,hogy egy fránya alkalmazásért (instargram) minek kellett kiadni 1 milliárd $-t...

Az egy dolog, hogy most divatban van, de ez csak egy fényképmegosztó...

Vették volna meg inkább most zyngát kétszer annyiért, vagy akár ha még esik RIM-et és ott lenne a mobil hardver, szoftver.

Meglátjuk a dolgokat, az idő eldönti kinak van igaza. Bármi lehet még ebből a cégből!

#541755 Csusza Előzmény: #541736

Bocs, de nekem nagyon furcsa, amiket írsz. Tényleg valami hit beszél belőled, én úgy érzem.

Miért ne mehetne éppen 15 vagy 12 alá? Van ott valami? Miért ne mehetne le mondjuk 10-re vagy 7-re vagy 1.2-re mondjuk?

Azt mondják az okosok, egy papír mindenhonnan tud feleződni. Ez miért ne tudhatna?

Perek, rombadőlés? És? Akik megszedik magukat, azokat ez nem érdekli.

"Nem hiszem, hogy csak azért hozták a tőzsdére a céget, hogy keresenek 10 mrd $-t és kész." Miért? Ezek pénzemberek, szarnak mindenre, ha profitot hoz. Ha így lehet keresni, akkor így keresnek. Ahogyan a fegyverkereskedőt sem érdekli, kit ölnek meg a fegyverével.

"ami csak apple-höz, google-höz, microsoft-hoz mérhető a saját területén."

Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ez egy felfújt lufi, egy szoftver, talán pár szerver, ennyi.

Jó, a "saját területén" tényleg vezető, de attól még nem lesz mögötte semmi. Nincs gyár, nincs termelés. Az aktuális divat életben tartja, de ha az másfelé fordul, és más lesz a divat, ennek meszeltek végleg.

Hacsak addig nem tud megállni több lábon. De egyelőre semmi ilyesmi nincsen konkrétan, csak a tevezgetés, pletykálgatás, találgatás. Az meg nagyon kevés.

Mindez szigorúan egy hozzá nem értő magánvéleménye volt, ezért az is lehet, hogy egyáltalán nem látom jól...

#541736 Roberrtto Előzmény: #541734

Szeritnem itt azért nem történeht emg ez, 12$-ig lemehet, talán 15$-nál megáll, de elképzelhetetlenek tartom jehogy ne menne IPO ár felő mondjuk jővő tavaszig. Olyan pereknek néznének elébe, hogy az egész facebookot rombadönthetné. Plussz a reklámbevételek terén is van még mód a növekedésre, nem csak mobilos rész bővítésével, hanem jobb optimalizálással.

De nyilván ezt itt sokan HIT-nek godnolják amit én képviselek, nevezhetjük annak is, én mégis reálisan próbálom nézni a dolgot. Nem hiszem, hogy csak azért hozták a tőzsdére a céget, hogy keresenek 10 mrd $-t és kész. Kell, hogy legyen fejlődés, főleg egy ilyen jellegű monopolcégnél, ami csak apple-höz, google-höz, microsoft-hoz mérhető a saját területén.

Itt egy könyv:

19.99 1,302

19.98 3,500

19.97 5,600

19.96 3,300

19.95 1,800

Ask

Price Size

20.00 1,000

20.01 2,700

20.02 1,600

20.03 3,800

20.04 400

A yahoo finance oldalán amúgy megtalálod a könyvet.

#541734 BudFox Előzmény: #541182

20 dollár nagy ellenállás lehet,

nem lát valaki egy könyvet ? kíváncsi lennék a darabszámokra.

#541731 BudFox Előzmény: #541188

én erre nem vennék mérget.....sok olyan jónak hitt cég volt már ami 99 % ot veszített az értékéből elég hamar...

#541713 Roberrtto Előzmény: #541702

A first solar akkor lesz jó ha usa meg kína kibékül végre.

Nokia 2$ alatt szerintem többet és csak a szabadalmai és a kéaszpénzállománya alapján a jelenlegi gyászos helyzetben.

Facebookról meg leírtam a véleményem már régebben. Ha tudnak nyitni a közösségi dolgoból más felé is akkor nagy dolgok lehetnek.

#541702 rbbj11 Előzmény: #541692

a köv.-t kell eldönteni:

1. a fb tartósan megmaradhat e a jelenlegi extrém magas értékeltségi szinten? Ha nem, képes lesz elköv. 3 évben a nettó profitot kb. 4x-ezni? Ha nem, akkor szinte biztos a bukta 15 usd-s vétellel is.

2. Nokia képes e javítani az eladásait? Képes-e akármilyen készülékkel visszaszerezni egy már elvesztett vevőkört, miközben a Samsung dizájnban is sokkal kelendőbb a pórnép számára? Ha nem, vagy csak kismértékben, akkor 2.3-2.7 euró a fundás ára, tehát értelmetlen benne jelentős vételt eszközölni.

3. A First Solar életben marad-e? Megvédi-e USA kormány, megvédik-e a védővámok? Képes-e Indiában kiszorítani a kínaiakat? Ha igen, hatalmas story, mert a sok csődbe ment napenergiás cég helyét át tudja venni a fejlett országokban.

Ha nem, akkor csőd lesz.

#541692 Roberrtto Előzmény: #541686

nézegettem azt is, valóban ne mrossz, főleg az utolsó gyorsjelentés óta, de én inkább facebok és nokiánál maradok.

Mind a háromban van kockázat nem is kicsi.

Azonban msot eleget buktam, mozizok inkább...:)

#541672 Roberrtto Előzmény: #541647

Jaja, úgy szokott lenne, hogy a nagyokat megelőzik eladásban:))

Ezek már nagyok, esetleg pár kcisi is van, aki nem bírja már a strapát.

#541647 Fornit Előzmény: #541619

19,82

Hát ma eladogatnak. Ha másért nem akkor azért h megelőzzék a nagyokat..

#541619 Roberrtto Előzmény: #541442

Alázzák is az árfolyamot megint, de erre számítani lehetett.

Vételekkel én még várok továbbra is. Nagyon gondolkodom, hogy melyikbe szálljak be, nokia vagy facebook. Amelyik előbb lemenne a céláram alá (nokia 2$, facebook 15$) abba tuti belevennék.

Nokiának 2-3 héten belül itt annak az új telefonjai, arra lehet majd rally, de remélem addig megy még lejebb is, persze ebben az is benne van, hogy erősödik és 3$-ról indul meg még jobban.

Facebooknál meg lassú lecsorgásra számítok, 15 aztán talán 12$-ig, az alá talán nem megy, ha igen, akkor baj van..

#541442 Zotya32 Előzmény: #541188

http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/razos_idoszakra_keszulhet_a_facebook.171531.html

"Viszont az egyik korai befektető, Peter Thiel valószínűleg élhet a profitrealizálás lehetőségével. Peter Thiel az elsők között, 2005 áprilisában szállt be a cégbe egy félmillió dolláros befektetéssel. Az IPO során közel 300 millió dollárért adott el részvényeket a technológia szektor neves befektetője, megmaradó részvényeinek értéke pedig a jelenlegi árfolyammal számolva közel 800 millió dollár. "

na, neki jó vétel volt.... és még 20$ alatt is érdemes kiszállnia...

#541188 Roberrtto Előzmény: #541181

A negyedéves jelentésnek ehhez mi köze?

A mostani se volt rossz, a következő se lesz az szvsz.

Szerintem 20$ alatt nagyon jó vétel lesz, nyilván több évre nem ebbe kell beleülni egyenlőre.

#541181 BudFox Előzmény: #538893

most tényleg tartják itt a 20 dollár körüli áron, de itt semmi sem biztos. még egy negyedév és lehet ebből bármi....csak napira lehet jó, amikor elindul valamerre.

Re: Soros is belenyalt a facebookba

#540861 Roberrtto Előzmény: #540834

Én ezzel már úgy vagyok, hogy ki tudja miért vett bele az óreg kópé. Lehet nem is az árfolyamnyereség céljából, hanem valami ködös háttéralku miatt.