Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#540513 banyaiz Előzmény: #540508

Kiindulhatunk abból is, hogy nem is lesz eur x év múlva. Ez a lényegen nem változtat. Mert egy ilyen Ft gyengítés ha drasztikusan történik akkor a hatásai kb azok amit leírtam.

Ha lassan fokozatosan történik , akkor az eredményei is lassan fokozatosan jönnek vagyis mondjuk 5-10-15 év múlva. Ez a perspektíva most sokat nem segít a gazdaságunkon vsz.

#540508 Előzmény: #540497

"Hosszú távon pedig elvileg az eur bevezetése a célunk."

Olyan vagy, mint egy régi elromlott gramofon, ami ugyanazt a lemezt játsza ugyanabban a barázdában. Az EU-nak momentán az a célja hogy egyáltalán legyen még EUR addigra, amikorra a céldátumot mi kijelöltük utoljára... más a világ. Wake Up Neo.

#540507 banyaiz Előzmény: #540504

Pánik nagy úr. Lásd 2008-9.

Bankrendszer is meginogna ha egy ilyen Ft gyengítést végrehajtanának.

Max hosszú távon lépésről lépésre ezt elképzelhetőnek tartom. De akkor meg minek ha eurt akarunk, akkor inkább ártana vsz.

Zsiday is írja, hogy nagyon leegyszerűsítve nézi a kérdést. Mindenképpen van benne logika és kérdés van e egyáltalán más választás. De kivitelezni hmm egy politikai öngyilkosság rövid távon vsz.

#540503 banyaiz Előzmény: #540497

Ráadásul egy nagyon komoly Ft betét kiáramlást indítana el, lásd tavaly év vége. Boldog boldogtalan menekítene a kis megtakarításait Ausztriába, Svájcba stb.

Logikailag nem lenne egy rossz út, csak ezt kivitelezni ebben a társadalmi, politikai helyzetben vsz lehetetlen. Mire az eredményei látszódnának a gazdaságban addigra a kormány belebukna.

#540497 banyaiz Előzmény: #540451

Jó ez a gondolatmenet ha csak versenyképességi szempontokat néz.

Az más kérdés, hogyan bírná el a magyar társadalom ezt. Tele devizahitelesekkel, az államnak is van egy tetemes devizaadóssága. Ehhez jönne egy 20-30%-os tartós vagyonleértékelődés Ft leértékelődés miatt , bagóért vehetnének meg mindent itt a külföldiek. Bagóért dolgoznának az emberek (most is de még inkább). Mindehhez egy nem leszünk gyarmat duma. Ráadásul az inflációs hatások ami a legszegényebb réteg adója leginkább.

Elég nehezen látom ezt kivitelezhetőnek rövid távon. Hosszú távon pedig elvileg az eur bevezetése a célunk.

#540459 Előzmény: #540451

HJE ezt már korábban is levezette az infláció alapján, az eredmény ugyanaz, amit Demján és becses személyem is mondogatni szokott: ~300-350 HUF-nak kellene lennie az árfolyamnak, HA nem lennénk nyakig devizában eladósodva. EZÉRT kell a 7%, ami viszont 5% feletti infláció mellett 2% reálhozamnak felel meg, ami egyáltalán nem sok világméretekben sem.

Ez a mondat viszont vagy elírás, vagy dúrva tárgyi tévedés:

"7%-os kamattal erősítjük (az exportőrök nagy-nagy örömére), "

Az exportőröknek ugyanis éppen a deviza gyengítése lenne a lényeges, az importőröknek jó a 7%-os erősítés, hogy a szemétimporttal kinyírják a magyar termelőágazatokat.

#540336 Fornit Előzmény: #540334

Inkább már nem mernek venni. A kereskedés átkerült az árjegyző vétele fölé az eladása alól.

16pontos (20%) spread-királyság! :)) Ez volt 290-nél is jul végén.

Érdekes, hogy miközben a…

#540302 TrendMan

Érdekes, hogy miközben a dollár látszólag gyengült az euróhoz képest (ami az óvatos piaci optimizmus jele), közben a forint gyengülget.

#540282 JP Előzmény: #540193

Ha nem ellenem, akkor nekem ez megnyugvásra ad okot! :-)

Remélem Téged sem nyugtalanítalak azzal, ha azt mondom, hogy én a forintot tavaly szeptember és iden február között halmoztam :-) Persze akkor az

nem volt annyira laza dolog.

#540281 JP Előzmény: #539961

Szia Sly :-)

Hogy Te milyen kedves vagy, hogy így gondolsz rám! :-)

Köszi amit bemásoltál, máris nyugodtabb lettem befektetésimmel kapcsolatban. Csak jó benézni ide néha! :-)