Basszus, igazad van... hányadik sörnél is tartok? Edzek a vízilabda meccsre, bocs.
Basszus, igazad van... hányadik sörnél is tartok? Edzek a vízilabda meccsre, bocs.
Ugyan ne bánkódj, csak az irigység beszélt belőlem.
Bocs, most látom, hogy a hozzászólás szót én se tudtam helyesen leírni... )
Amúgy nagyon jó a topikod, mintha csak belőlem táplálkozna! :(
Én. Katika64 nyelvtudása nem megfelelő. Ezért lefordítottam.. :P
Katika hozzásuólását Te moderáltad ki? Vagy esetleg ő saját maga? (Azt alig merem leírni, hogy tán maga a főnök..... ! :)) Mi rosszat írhatott?....
Katika64 tapasztalata a brókerekkel.
Ha megfogadod a bróker tanácsát buksz. Ha nem akkor is, de akkor jóval többet.
Egyébként utólag kiderül, hogy a brókerednek igaza lett volna csak várni kellett volna 1 hónapot.
Ha mégis nyernél akkor kiderül, hogy a brókered szabadságon volt és helyettesítették.
"Még egy gondolat a torz helyzet érzékeltetésére:
- Ha jó adat jön ki, ez az oka az emelkedésnek
- Ha rossz adat jön ki, ez növeli a közvetlen jegybanki beavatkozás esélyét és árfolyamemelkedést okoz."
Következmény: Csak te állsz rossz irányban.
Folyománya: Aki a tippet adta nem lépett poziba.
Murphy törvénye a könnyű profitról
Nagy profitot gyorsan, egyszerűen lehet elérni. Ezt többen levezetik előadásokon.
Folyománya: ha többeknek már sikerült akkor neked is sikerülhet.
Csak azt nem mondják, hogy te a másik (vesztes) oldalon állsz.
Ha az előbbiekből már sokszor tanulsz és átállsz a másik oldalra csak egy probléma adódik.
A többiek közben szintén helyet cseréltek.
Murphy féle értelmezés: megint a rossz oldalon vagy (pontosabban mindig).
Tanulság:
Hagy az egészet a fenébe. Igy kevesebbet veszítesz.
Most látom, hogy ez a dupla aljakra is igaz. Lásd eurchf.
:DDD
A duplacsúcs trendfordító alakzat.
Egy instrumentum egy nap csak egyszer csinál dupla csúcsot.
Folyománya:
Egy nap csak egyszer van dupla csúcs, azonban a héten 5 nap van.
Murphy féle értelmezése:
Ha egy alakzat a dupla csúcsból el kezd esni, mindezt azért teszi, hogy pár napon belül magasabban alakitson ki dupla csúcsot.
Ha mégis esik, akkor te a fenti értelmezés alapján longolod az instrumentumot.
Köszi. :D
Matgabnak igaza van. Ez mind saját tapasztalat. A fejlődés csak annyi, hogy 500-as áttét helyett már csak 1:1-ös áttét van.. :D
Igy jobban ráérek.. :DDDD
Hát igen! Azt tanitják hogy hogyan kell kereskedni azt viszont nem hogy hogyan kell elviselni a sorozatos kudarcokat. Minden tanfolyam mellé mindjárt adhatnának egy pszihológus telszámot is:-DD Igy duplán húzható le a kedves delikvens:-D
Én nevettem a könnyem csorgot. Éppen azért mert én is mint mindenki megéltem az ott leirtakat. Ha neked annyira fájnak ezek az emlékek akkor szvsz valamit rosszúl tettél. Talán a türőképességedet becsülted meg helytelenül.
Kacagni??
Minden egyes mondata legalább egy-egy fájó sebet -rég elfeledettnek tűnt emléket szakított fel!!!
Kinek van kedve ilyenkor kacagni?? Max egy kezdőnek...
:-)
Grat a topichoz! Rég kacagtam ilyen jókat:-DDD
Murphy ezüst (arany) kereskedési törvényei
Az ezüst ára gyenge dollár esetén emelkedik.
Folyománya: erős dollár esetén is, csak nem frissítetted a dollár index csartot.
Az ezüst fibó szinteken fordul tickre.
Gyakorlati alkalmazása: nem vissza fordul, hanem tovább megy.
Részvény piaci szárnyalás esetén az ezüst ára emelkedik, mert sok kell az ipar számára. Továbbá a magán vásárlók is keresik.
Folyománya: ha részvény piac esik, akkor menekülő instrumentum lesz és az ára tovább emelkedik.
Trend kereskedés:
Sohasem állhatsz trendirányba. Ha mégis, amig kimentél a konyhába már visszafordul és szép gyertyákat húz.
a tapasztalat :))
A likviditás törvénye:
A forex piac likvid.
Kivéve amikor te trédelsz.
A likviditásból adódóan nincsennek gap-ek.
Kivéve amikor egy tuti tipp miatt hétvégre nagyobb pozit veszel fel mint amit általában szoktál.
A TA törvénye:
A forex piacon mindig működik.
Különösen akkor, ha funda alapján trédelsz.
Egyszer akarsz a TA alapján trédelni. Na ez az a kivétel amikor a funda mozgatja a piacot.