Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: nincs cím

#537556 Kissherceg Előzmény: #537547

Már több mint 83 millió hamis felhasználója van a Facebooknak: a héten nyilvánosságra hozott becslések tovább növelik a népszerű közösségi portál marketingértékével kapcsolatos aggodalmakat.

A cég saját számításai szerint a 955 millió aktív felhasználó nagyjából 8,7 százaléka nem valós személy. A becslések alapján nagyjából 83,09 millió hamis fiók működik a közösségi portálon. Ezek legnagyobb hányadát a "másodlatok" teszik ki (4,8 százalék), amelyeket az elsődlegesen használt profiljuk mellett működtetnek a felhasználók.

Utánuk a "helytelenül besorolt fiókok" következnek (2,4 százalék), vagyis a személyként feltüntetett cégek, szervezetek és háziállatok. Végül a "nem kívánatos" fiókok (1,5 százalék) zárják a sort, amelyeket általában spamek és hasonló tartalmak küldözgetésére használnak - adta hírül a BBC.

A Facebookot, amelynek üzleti modellje a célzott reklámozásra épül, egyre több kritika éri a felhasználók "lájkolására" alapozott hirdetési politikájának hatékonysága és megbízhatósága miatt. Múlt héten a Limited Press nevű cég bejelentette, hogy saját számításai szerint a Facebookon lévő hirdetéseire érkezett kattintások mintegy nyolcvan százaléka hamis felhasználóktól származik.

:)))

#537540 Roberrtto Előzmény: #537538

Engem se érdekel a hírdetés, sokkal inkább a profit ami jön belöle és azért jön ,ezt kár lenne tagadni.

Ha ez a szakmád, akkor tudhatod, hogy sokszor nem is ezek a kattintós reklámok hozzák a nagy pénzt, hanme pl az oldal betöltése előtti (hasonlóan mint idnexnél)

#537538 Kissherceg Előzmény: #537533

Azt olvastad, hogy lehet bennfentes tőke emelés FB-ben? :)

Hány facebook hirdetésre kattintasz egy nap? :) A sok beragadt Fb tulajon kívül kutyát nem érdekli a jobb szélső hirdetés, amely teljesen kiesik a fókuszból, szemben a google hirdetésekkel. Egyszer klikkeltem Fb hirdetésre, hogy megnézzem mit tud, mivel ez a szakmám, de hát....

A FB nem véletlen lett veszteséges ebben a negyedévben.... Kínába nem engedik be őket, adatbiztonsági okokból. Maga az FB sztm nem gagyi, hanem az árazása az. Az oldal profi, egyszerű és átlátható, azonban 1 dollárt nem adnék a papírjáért. Egy virtuális honlapot 100 milliárdra értékelni a világ legnagyobb hoaxa volt, de jól sikerült

#537533 Roberrtto Előzmény: #537525

Ezeket honnan veszed?

Elég szép kis profitja van facebooknak a hírdetésekből.

E-starral meg ilyen kaliberű cégeket nem kellene ezekhez hasonlítani.

10$ alá én nem várom facebookot, talán 12ig leeshet. És miért ne lenne esélyük mobilpiacon?

Ha ugyan olyan értelmetlen hírdetéseket sikerül kitenniük mint webes oldalra, hasonló hatékonysággal már jó!

Nézd, én nem azzal vitatkozom, hogy gagyi-e vagy nem, egyértelmű, gagyi, az egész facebook, dizájnostúl, hírdetésestől. Az a kérdés harapnak-e rá, a jelek szerint igen, ha még optimalizálnák jobban a hírdetéseket még jobb lenne. Ráadásul a felhasználói bázis is nő, annak ellenére, hogy 84 millió duplikált account van. (ma olvastam valahol)

Én továbbra is azt mondom, hogy más irányba is kell nyitniuk közösségi oldalból, különben egy két évig ellesznek és utána hasonló mammutá válnak mint pl yahoo.

Mobil nem lenne rossz, de nehéz is ugyanakkor, ráadásul irgalmatlan pénzeket emésztene fel.

Én még a kínai nyitásban reménykedem, na arra lenne rally az biztos.

Továbbra is azt mondom, idén lesz még kibocsátási ár felett! Csak két hónapja van tőzsdén, várjunk még a temetéssel!

Nokia meg ha nem vásárolják fel, akkor jővő ilyenkor kint elsz bőven a kátyúból.

WP8 nagyon igéretes, ráadásul microsoft is tolja a finnek szekerét. Ha megközeliti a wp8 részesedésük a mostanit (80%), nagyon jók lesznek, de én attól félek többi gyártó is rácuppan a témára.

A jővő a wp nem az android szvsz.

Amúgy a RIM ami nem fog kimászni a gödörből ,egyzserűen túl kicsi hozzá külső támogatás nélkül, amilyenben a nokia is van most.(microsoft-nokia)

#537525 Kissherceg Előzmény: #537512

megvolt az emelkedés, amit anno leírtam... Volt egy vissza teszt, amikor ki kellett szállni. Az előző aljat réssel törte le, akkor milyen emelkedést vársz? E-Star 14 hónapja esik, csinálj egy kérdőévet meddig eshet... facebook mehet 10 alá is, és akkor sincs dráma értékelését tekintve...

Mostani hirdetéseik is szarok, mobilosok is azok lesznek... értelmetlen az egész. Mobil piacon esélyük sincs.

Nokia egy év múlva is egy kalapszar lesz, ha nem veszi meg valaki...

#537521 Roberrtto Előzmény: #537516

Fene se tudja itt.

Talán mindegy is, lehet jővő héten lesz is egy kis korrekció, akár 21-22$-ig is, de el fog esni stabilan 20$ szerintem.

#537512 Roberrtto Előzmény: #537507

Nem azért írom ,eladtam már.

De kell, hogy legyen emelkedés is.

Legalábbis szerintem!

Főleg ha a mobilos hírdetéseket is meg tudják odlani. (ami nehéz dió lesz)

Saját telefon meg ki tudja jó lenne-e, sok pénz kellene ahhoz, plussz nagyon nehéz dolga is lenne jővő ilyenkor már.

Android, ios, wp8, jön blackberry 10, plussz mozilla is kiad valami mobilos oprendszert.

Egyszerűen nehéz lenne.

Valamit pedig ki kell, hogy találjanak, merre terjeszkedhetnek, csak reklámokból nem élhet meg örökké a cég.

Az tény, ohgy mellélőttem vele, de mit szóljon az aki 1 éve vett bele nokiába??

De lehet még ez sincs veszve, jővő ilyenkorra már szép szeletett hasíthatnak ki a mobilpiacból nokiáék, és akár vissza is mehet az árfolyam.

#537507 Kissherceg Előzmény: #537502

ez még párszor írni fogod szerintem... szar cégbe vettél bele, kár szépíteni a facebookot.

#537502 Roberrtto Előzmény: #537444

Na, lehet ez a vacak még ma leesik 20$ alá.

Reméljük ebben a hónapban megtalálja az alját, kiesi magát és utána indulhat felfelé!

#537340 Janicroft Előzmény: #537326

Nem tudom mennyi lehet a befektetési bankok saját bukója vagy az ügyfeleiknek vett papírokon az ügyfeleik bukója. Gyanítom utóbbi a több. Azt hiszem te a UBS-re gondolsz, ha jól emlékszem annak volt most gyorsjelentése, és ott mondták hogy több mint 200 millió (fontot vagy frankot) buktak, de alapvetően azért mert a NASDAQ nem tudta rendesen feldolgozni a megbízásokat, plusz esett is a FB mint a kő, de ők meg nem tudták eladni, blabla. Szóval ők most a NASDAQ-ot fogják perelni. Szerintem igazuk is van. Persze arról már nem szívesen pofáznak a UBS-nél hogyan bukott 2 milliárd dollárt egyetlen kereskedőjük Kweku Adoboli, és hogy a p-be lehetséges ez.... Ahhoz képest ez a 200 milla gyakorlatilag aprópénz....

Mindent összevetve én látok rációt abban amit mondasz, tehát hogy a nagy bankoknek kellene visszahúzni ezt, de sztem már elengedték a kezét ennek a részvénynek. egy ideig lehet még tartották is, de most már nem csinálják.

Vannak azért oylan banko…

#537326 Roberrtto

Vannak azért oylan bankok akik még bukóban ülnerk, illetve asszem portolion is olvastam ,hogy valamelyik bank eredményét az ipo is húzta le, mert jó nagyott buktak rajta...

#537236 Janicroft Előzmény: #537229

Egyetértek, a nagybankok rendesen kaszáltak az IPO-n. Itt az keresett nagy pénzt aki az IPO előtt tudott pénzt tenni a Facebookba...

A nagybankokat ilyen formában nem érdekli a presztízsveszteség, hisz azt mondják nem ők a hibásak ezért hanem a facebook, illetve a 2008-as válságot is ők idézték elő, ezt tudja is mindenki, mégsem fordultak el az emberek tömegesen a bankoktól.

A Facebookot max. akkor lesz majd érdemes venni amikor alulértékelt lesz, de egyelőre ez még nem áll fenn.

#537229 Kissherceg Előzmény: #537182

óóóó deohgynem... ők már az ipon megszedték magukat... elemzők közül legfeljebb stockysat olvasd :) :)

Facebooknál viszont az e…

#537182 Roberrtto

Facebooknál viszont az elemzők is azt támasztáják alá, hogy leet itt idén még nagy rally.

Csomó elemző 40$ feletti célárat határozott meg. Nyilván ez se szentírás, de ez is azt tmasztja alá, hogy ha lemegy 15$-ra, akkor ott nagyon jó lesz már venni.

Továbbra is azt mondom, nem tehetik meg, hogy a nagybankokat ekkora minuszban tartsák hosszabb ideig.

#537179 Kissherceg Előzmény: #537169

mindkettőt ütik tovább, így másnak se tetszik egyelőre a nagy ötlet... Sztm zyngában őszi induláskor lehet 3 napos bennfentes mutyi rally

#537169 Janicroft Előzmény: #537032

A kutya nem fog azokkal a retek játékokkal játszani a facebookon kívül..... Sztem a Zynga a saját sírját ássa a függetlenedéssel. Ilyen bugyuta flash meg egyéb játékok eddig is voltak fb-tól függetlenül, sikerük eléggé megkérdőjelezhető. A Zynganak épp szorosobbra kellene fűzni a kapcsolatot a Facebookkal véleményem szerint.