Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: a múlt

#535820 Lxrose Előzmény: #535809

" Ha egy cég legalább egy éve tudja, hogy a követeléseit NEM fogják kifizetni, ennek ellenére tovább szolgáltat"

Arról halottál, hogy pont az a Lázár volt a polgármester a legnagyobb tartozó önkormányzatnál, aki kezdeményezte és el is érte, hogy a téli hónapokban nem lehet kikapcsolni a szolgáltatást? Bíróságra persze mehettek volna 3 hónap tartozás után is, csak kérdés, hogy abból mikorra lett volna pénz?

#535809 Előzmény: #535785

Nem oktattam ki senkit, elmondtam a keresetlen véleményem erről a cégnek csúfolt valamiről.

"viszont a nyári hónapokban nem nagyon jut pénzhez, miközben októberben kb. annyi pénzt kellene kifizetni, amennyivel az önkormányzatok tartoznak."

Ezt én annak neveztem ami: Addig nőtt a piramis, amig össze nem dőlt. Ha óhajtod, sokat akart a szarka, de nem bírta a farka. Ha egy cég legalább egy éve tudja, hogy a követeléseit NEM fogják kifizetni, ennek ellenére tovább szolgáltat(!) és több mint egy évig ezen kívül nem tesz semmit, akkor az nem lehet normálisan és piaci alapon működtetett cég, hiszen saját maga idézi elő azt a helyzetet, amiben megnőnek az adósságai, amit ő vállalt be - és nem az önkormányzatok. Azaz hazárdírozott azzal, hogy bevásárolt arra gondolva, hogy azt majd kifizetik AZOK UTÁN, hogy nem fizettek. Ezt kellene megérteni első körben, azaz azt, hogy ha tudod egy éve hogy valaki nem fizet és vitatja még azt is, amit számláztál, akkor NEM SZOLGÁLTATSZ TOVÁBB, mert ez már önmagában megkérdőjelezi a tisztességes üzletelés és a jóhiszeműség vélelmét és ilyenkor az adósságot VALÓBAN NEM az önkormányzat halmozza fel, hanem a cég. EZ PEDIG ÜZLETI KOCKÁZAT!! Mégpedig a kapitalista világ legalapvetőbb szabályainak egyike, azaz az, hogy kockázat nélkül nincs üzlet, de ha nem jön be, akkor bukod a pénzed. Itt sem történt más.

Ha igazad lenne, és valóban egyszerűen arról lenne szó, amit írsz, akkor az egy tipikus átmeneti likviditási probléma lenne, ami viszont nem lehetséges, mert ez valójában már tavaly(!) is tudható volt, tehát ha tavaly leállítják a szolgáltatásokat, akkor nem képződik az a veszteség, ami most nem finanszírozható. Ha tavaly bíróságra mentek volna, most lenne faktorálható követelésük.

De nem csinálták. Vajon miért nem?

Azért, mert akkor már tavaly kiborult volna a bili, hogy meztelen a király, tavaly május 31-től pedig még egy egész éven át lehetett a játékot játszani. Most csak annyit történt, hogy kiborult a bili és egyes részvényesek nem hajlandóak azt felfogni, hogy ez nem azért volt, mert a kormány így, vagy úgy cselekedett, hanem azért nem, mert eljátszották a pénzüket azok, akiktől most csodát várnak, hogy újra nyereséges lesz a pénz és újra érni fog valamit a papírjuk.

Igazából sajnálom őket, de a tőzsde sajnos nem kisdedóvó és azzal se lennének előrébb, ha bólogatva értenék egyet velük, hogy "nem ti vagytok a hülyék, legközelebb is ilyen társaságba fektessétek be a pénzeteket, mert ezt így kell csinálni".

#535793 Előzmény: #535757

"Életedben nem volt semmi kötödésed ehhez a papírhoz"

Ebből is látszik, hogy sokkal okosabb vagyok nálad :)

Én ugyanis nem pártpolitika, meg politikusok alapján fektetek be, veled ellentétben valószínűleg ezért nem olvasom a Magyarország topicot.

Mert bár vannak, akik szerint a tőzsde arról szól, hogy az állam oda csoportosít át adóbevételeket és risztel velük, illetve azok, akik azt hiszik, hogy a haverok majd állják a cehhet, de ez is egy jó példa arra, hogy ez nem így van, hiába hőbörögnek azok, akik szerint az ő számlájukat ki kell fizetnie az államnak. Nem kell.

Tulajdonképpen miért is járok ide? Azért, mert elgondolkodtatott az, hogy mit írtok errefelé annyit össze, úgy pörgött a topic. Aztán elolvastam, és rájöttem, azt ezúttal és ebben a témában is azt ragozzák a vesztesek oldalakon keresztül, hogy: Nem vagyunk mi lúzerek, igenis a Fidesz tehet mindenről, mert nem Fizetsz. Ők okosak voltak, csak megszivatták őket. Ők igenis jól gondolkodtak, a másik tette tönkre a játékot. Ez csalódott hősszerelmes érzelmi kavalkád, aminek semmi köze a tőzsdéhez. Nem nekem, ennek.

Egyébként már csak azért vagyok itt, mert érdekel a végjáték, hogy mi lesz ebből, elvégre már csak hónapok kérdése az, hogy pont kerüljön az ügy végére. Elég randa vége lesz, ez már most látható, de kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog ez az egész ügy befejeződni.

#535785 Lxrose Előzmény: #535740

Nem csak emiatt vannak bajban, de miután a bevétel jelentős része nyáron Magyarországról származna, ha meg is jelenne a cég számláján, ebből kifolyólag az utolsó ütést kapták a padló előtt. Nem arról van szó, hogy a magyar önkormányzatok tennék nyereségessé a céget, és a többi csak úgy van, hanem arról, hogy összességében a cég nyereséges lenne, viszont a nyári hónapokban nem nagyon jut pénzhez, miközben októberben kb. annyi pénzt kellene kifizetni, amennyivel az önkormányzatok tartoznak.

A cég követett el hibákat, többek között kiderült, hogy nem vették olcsón az EETEK-et, elosztogatták a pénzeket, nem tudnak mérleget készíteni...

Én nem tudok róla, hogy a cégnek korábban lettek volna jelentősebb kintlevőségei, amikor még csak a magyar önkormányzatok voltak szinte. Ha lettek volna, valoszínűleg túl sem éli az első 2 évet.

Vitatkozhatunk még a témáról, de úgy nem lehet, hogy a tényekhez nem sok közöd van a témával kapcsolatban. Ezeknek azért nézz utána, mielőtt kioktatsz valakit!

#535757 nemértem Előzmény: #535740

Életedben nem volt semmi kötödésed ehhez a papírhoz, miért szerepelsz itt?! Ott van a nem eszes de fideszes Magyarország totyik .

#535740 Előzmény: #535708

"Az anomáliákról annyit tudunk, hogy nem tüntették fel a számlán a gázfogyasztást. "

Nézd, ha ez egy komoly cég számtalan üzlettel, és abból ez a pár önkormányzati ügy és számla csak marginális, akkor totálisan értelmetlen arról szót paszírozni, hogy emiatt vannak-e e-sz*rban, mert nem lehetnek abban.

Ha ettől a néhány üzlettől a cég a tönk szélére kerül, akkor abból az következik, hogy gyakorlatilag erre épített, a többi pedig összességében is csak marginális mese volt habbal, vagyis az arról való értekezés, hogy a kormány és ezen önkormányzatok miatt megy tönkre, az nem más mint a sebek nyalogatása, a felelőség másokra kenése, hiszen az önkormányzatok már 2006-ban is úsztak az adósságban, és nem fizettek - ez senkinek sem lehetett újdonság.

Ha volt valami amiben eddig még pont semmi változás nem volt 2010 óta, akkor az pont ez és tök fölösleges úgy beállítani a kérdést, mintha éppen ezek az önkormányzatok 2010 előtt a fizetés mintaképei lettek volna, avagy, hogy a választások miatt változott volna meg a fizetési moráljuk.

Elég rövid volt?

#535734 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #535727

Csak annyi változott hogy állam bácsinál elfogyott a pénz :-), Viktorunk meg azt mondotta ma, vagy tegnap, hogy kevés az Áfabevétel, bejön a 30%-os tippem sajna , meg az érinthetetlen egykúúcsos szja-nak is annyi (azt mondta a minap, hogy az egykúúcsos szja az sérthetelen, HACSAK az emberek nem akarják máshogy, mintha az emberek akarták volna eleve, eddig miért nem kérdezte meg őket az egyik nemzeti inzultációja alkalmával?), lehet fizetni majd mindenféle alapba azt majd 8-10 év múlva jól megkapják majd a zemberek(kb úgy mint az mnyp pénzüket...). Egyébként nem értem, miért tervezget több évre előre?? (mikor 3 percenként változtatja a véleményét). Azt mondja: Ha nem lehet a tranzakciós adóból, megoldjuk máshogy...érdekes egy hete azt mondta, hogy amit az országgyülés elfogad az úgy van, azt nem változtathatja meg senki oszt jó napot.... Repedezik a mennyezet.. :-)

Nincs ex,úgyhogy csak sz…

#535714 Grizzly Géza

Nincs ex,úgyhogy csak szólok hogy 6,1M alatt lehet venni 2015-ös kötvényt 10 milla értékben...

Akit esetleg érdekel...:)

#535709 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #535708

A legjobb az, hogy azok vitatják(többségében) a szerződéseket, akik kötötték ugye... Biztos pisztolyt nyomtak a fenekükbe mikor aláírták...

#535708 Lxrose Előzmény: #535691

Komoly cikket tudsz írni arrol, amit pár sorban is el lehetne intézni.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat az "anomáliák" miatt nem volt kedve fizetni, miután a devizahitelek a tönk szélére vitték az önkormányzatot. Emlékeim szerint a szerződést 2006-ban kötötték velük, amikor még nem ment ennyire rosszul nekik. Az anomáliákról annyit tudunk, hogy nem tüntették fel a számlán a gázfogyasztást. Nem tudom, aki távfűtéses lakásban lakik, az kap a számlája mellé gázfogyasztást részletező sort is?

Re: nincs cím

#535704 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #535694

Na ja... Csabikától is felvásárolják 100 Ft-nál? Mennyi is van Csabikának kb 25%!? Lassan Csabika bagóért tud szerezni annyi rv-t, hogy biztosítsa a kényelmes többségét a cégben...(oszt nem is kell neki ahhoz 50% ...)

#535701 Lxrose Előzmény: #535604

Politikai állásfoglalás nélkül amit mond, nem áll messze az igazságtól. Az eredetünk ázsiai volta elvileg bizonyított, bár az őshaza pontos helye nem.

Ami az összefogást illeti, vezetők nélkül ez tényleg nem működik nálunk. Mindegy, hogy milyen szinten, de kell valaki, aki hátára veszi a problémát, és utána lesznek csatlakozók, aztán ha elég sok lesz, akkor már ciki nem csatlakozni.