Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Facebook a parketten

Re: nincs cím

#535719 BudFox Előzmény: #535684

Én most is azt mondom....a legnagyobb király az volt aki a részvény indulás előtti percekben 1 centen állt a könyvben :-)) az elejétől fogva shortolhatja...ha még megvan neki, akkor ő keresett eddig a legtöbbet.

benne volt akkor még az is hogy rögtön felugrik 55-60-70 dollárra..ahogy egypáran vizionálták még akkor.

#535684 Előzmény: #535655

"Az egyszeri tételeket nem számítva a kiigazított nyereség 295 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent volt, ami megfelel a várakozásoknak. Tavaly a második negyedében 240 millió dolláros profitot termelt a Facebook"

Hát nem is tudom. Egy termelő vállalkozásnál ez elég jó eredmény lenne, egy nem felülhype-olt cégnél megint, de egy 18 milliárdos kibocsájtású, a kibocsájtás pillanatában 40 milliárdra (előtte 80-100-ra!!) értékelt cégől ez szerintem egy nagyon vérszegény eredmény.

Ha jobban megnézed, és az egyszeri tételeket azért nem ilyen nagyvonalúan kezeled, akkor ide szó szerint az van írva, hogy STAGNÁLT a vállalat, azaz nemhogy brutális profitnövelésre nem volt képes, hanem a még növekvő, de már lassulva növekvő ágba kerültek át a bevételei, magyarán igazolódott az a korábbi vélelem, hogy nemhogy hatványozni nem tudja majd a bevételeit, hanem növelni sem fogja tudni, és világos visszaigazolást nyert, hogy a felhasználók számával nem arányosan nő a bevétel, merthogy az nem ettől, hanem a reklámozni vágyó vállalatok marketingköltségétől és a reklám hatékonyságától függ. Az meg mindkettő a béka feneke alatt kuksol éppen.

Namármost, ha jobban megnézzük, ez az eredmény jóindulattal mondjuk 1 milliárd éves profitot jelent amit ha emlékeztek én is kinéztem a cégből, ami természetesen nagyon szép pénz lenne, de nem ~30USD körüli árfolyamú részvények esetében, hiszen ez 1/30-ad hozam, ami 3%-nak felel meg. Ha én azt nézem, hogy ettől a cégől azért 5-10% hozamot elvárt a hype, akkor $10-$15 a "fair értéke" szerintem, ami viszont kísértetélyesen megegyezik azzal, amit éppen elég sokan írtak korábban, különösen annak fényében, hogy a forecast alapján belátható időn belül biztosan nem lesz profitrobbanás, de adott esetben (lásd Zynga!) dúrva profitcsökkenés is jöhet. Ha pedig ténylegesen dúrva fejlesztésekbe kezdenek, azok nagyon költségesek, ergo még tovább csökken majd a profitábilitás. Aztán jönnek a perek, ipari és lakossági, aztán még tovább fog esni a profit.

Természetesen a hülyeség nagy úr, a tőzsdehisztéria kiszámíthatatlan, de azért pár jelentés múlva már látszani fog, hogy ebből nem lesz az a csoda, amire sokan feltették az életüket és vagyonukat. Szerintem IS normál körülmények között szép lassan inkább lecsorogni fog a részvény $15 dollár környékére.

#535656 Roberrtto Előzmény: #535655

Meglátjuk, én úgy hiszem, hogy a piac egyszerűen shortba van facebook esetében, ezért esik ez szinte mindenre.

No meg elég sérülékeny szereplő a közösségi média a piacon..

Én abban bízom, hogyha fordul a trend, akkor felfelé is hasonlóan fog emelkedni.

#535655 Zotya32 Előzmény: #535654

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/nagyot_zuhant_a_facebook.526625.html

"A 157 millió dolláros, részvényenként 8 centes veszteség döntő részt a tőzsdére lépésből adódik, kibocsátást követő költségek 1,3 milliárd dollárt tettek ki. Az egyszeri tételeket nem számítva a kiigazított nyereség 295 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent volt, ami megfelel a várakozásoknak. Tavaly a második negyedében 240 millió dolláros profitot termelt a Facebook"

Annyira talán nem gázos még a helyzet... kicsit lecsillapodnak a kedélyek aztán nyitásra visszakúszik 25 dodó fölé...

#535654 Roberrtto Előzmény: #535653

Igen, sajnos korán a jelek szerint.

De azt se értem ,hogy egy se nem jó se nem rossz gyorsjelentésre ilyen negatívan reagál a piac.

Kb erre számítottam, de igy is hatalmasat ütöttek rajta.

Nem tudom mi lesz igy, közben meg nokia elindult, 2 hónap és itt lesznek az új Lumiák, nagyon gondolkodok rajta mi legyen.

De zynga még rondább, szörnyű aki olyat jegyzet, ne adj isten 10$ felettről vett bele.

De, hogy a szektorban maradjunk, linkedin meg képtelen beesni tartósan 100$ alá az meg a másik végzet.

#535652 Roberrtto Előzmény: #535638

Elég nagy bukóban vannak sajnos, hát elesett a 25$-om, nem tudom mi lesz...

Türelmetlen voltam, nem kellett volna még visszavenni 28$-on..

#535638 Janicroft Előzmény: #535567

Bár a bevétel nőtt, 157 millió dolláros nettó veszteséget jelentett a FB, forecast a következő negyedévre nincs. Ez így rázós lesz sajnos a longosoknak:

http://www.marketwatch.com/story/facebook-meets-targets-shares-slump-2012-07-26?dist=afterbell

Ja és hiába nő brutális módon a mobilos felhasználószám, ezt nem tudják érdemben profitra váltani. Tudtuk hogy ez kihívás nekik és úgy tűnik hogy még mindig az, talán nagyobb mint gondoltuk...

#535567 Roberrtto Előzmény: #535566

Zynga nekem fekete ló..

Nagyon jól is elsülhet a saját közösségi oldaluk, vagy valami hasonlót akarnak, de a facebooknak a jővőben egy nagyon kis szelete elsz a zynga szvsz. Ma még fontos partner, de nem véletlen csinálják azt a sok fejelsztést facebooknál, plussz ugye írták, hogy egyre több új játékkészítő jelenik meg facebookon.

Azt nem értem ha instragramot megvették 1 milliárdért, akkor most zyngát kicsit több mint 2ért miért nem veszik meg?

Én amúgy továbbra is tartom, hogy szép bevételt jelenthet face, más kérdés, hogy a felhasználók számának csökkenése és a költekezések mennyire lesznek hatással a befektetőkre.

#535566 Janicroft Előzmény: #535431

Elég szépen.... -40%, az átlagos forgalom több mint kétszerese cserélt gazdát... Hihetetlen kockázatot hordoz magában hogy ennyire a FB-ra építették a modellt, bár azt is látni kell hogy ettől lettek sikeresek. Arra számítok hogy a FB gyj után nagy árfolyammozgások lesznek, én negatív dolgokat várok, de ki tudja ezt megmondani. Az biztos hogy egy STOP-ot érdemes beállítani ha valaki itt most pozíció felvételén gondolkodik....

#535475 BudFox Előzmény: #535458

kemény menet lesz a mai....

én kívánom hogy az itteni fórumos facebookosok valahogy visszanyerjék a pénzüket, talán shortolással..

mert nekem ez a cég még mindig úgy tűnik mint az évtized átverése.

#535431 Roberrtto Előzmény: #533817

Na zynga szépen beesett gyorsjelentés után.

Remélem facebooké nem lesz ilyen gyászos és nem esik 25$ alá, mert akkor gond van...

#533817 BudFox Előzmény: #533811

ha sikerül nekik akkor piacvezetők maradnak....ha megcsinálja valaki más, nagy cég jobban akkor meg eltűnik a face.