Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#534726 ikszf Előzmény: #534705

Sokszor eltér a kettő, mindkét irányba. Mennyi kamatcsökkentést képzelnél el, 0,12%-ot?

Nem lehet mindig tizedszázalékra azonos a kettő.

Másrészt nem a mértéke a fontos az alapkamatnak, hanem a tendencia, a kommunikálása, és a várakozások befolyásolása. Ezek sokkal erőteljesebben hatnak, mint tizedszázalékok.

És mért volt ugyanígy 7% az alapkamat tavaly év végén, amikor több száz bázisponttal magasabban jegyezték a hozamgörbét minden időtávon?

Egészen komolyan kérdeze…

Egészen komolyan kérdezem: Meg tudná nekem valaki magyarázni, hogy miért kell 7%-on tartani az alapkamatot az egy napos betétekre, amikor az ÁKK már 7% alatti hozamokkal finanszírozza az államadósságot?

Egy kis skalp begyűjtve …

#534692 Fornit

Egy kis skalp begyűjtve a pénteki eurhuf longból. Kár hogy akkor a lejjebbi vételek nem teljesültek, ami volt az árjegyzőtől vettem. Azért itt (certi) elég nagy a spread, 150-190 es árfolyamok mellett kb 18 pont. Hogy vegyen így az ember nagyobb darabszámot... És akkor az eladó pakk körül ment a kereskedés, a napokban meg a vevői körül, szimplán 18 pont az ebeknek...

Köszönöm Uraim a válaszo…

#533899 net91

Köszönöm Uraim a válaszokat.

Akkor várjuk a keddi (feltételezett) kamatvágás utáni reagálásokat.

Illetve az IMF tárgyalások eddig erősítették a forintot, de itt is lehet még meglepetés.

Ha nagyobb nézetkülönbségek merülnek fel, szintén gyengíthetik a forintot.

#533853 gufoo Előzmény: #533839

bár a legkevésbé sem tartozom a nagyok közé, szerintem azért, mert az alacsonyabb alapkamat kevésbé teszi vonzóvá az országot a befektetőknek, vagyis akinek az országon kívül van a pénze, nem ide hozza, akinek meg itt van, keres mást. Szóval csökken a kereslet\nő a kínálat a forint iránt, ami forint gyengülést eredményez.

A befektetők alatt értsd intézmények, országok, cégek, beruházások, stb.

Azonban ez csak egyetlen hatás a forint árfolyamára, továbbá az eurhuf devizapárnak is csak az egyik fele.

#533851 kissat Előzmény: #533839

rövid távon pozitív "üzenet" lehet, de alacsonyabb kamat esetén kevésbé vonzó bef célpont, és ugye a ft swapok is alacsonyabbak lesznek.

#533839 net91 Előzmény: #533671

Ha szabad beleszólni a nagyok beszélgetésébe.

Kamatcsökkentés miért eredményezne forintgyengülést?

#533671 Kriszti@n Előzmény: #533659

igen ez valószínű.. utána pedig hamarosan újra 300 közelében fogunk járni szerintem...

#533659 -sabe Előzmény: #533491

kinek lenne kényelmes? a kormánynak 300 körül lenne jó, csak azt a hitelesek nem bírnák. Nemsokára kamatcsökkentés lesz

#533496 Euroman Előzmény: #533491

melyik kormány???? ez a bábjancsi gyülekezet? a diktátor és az eszelős....szép páros

akkor mostmár erősödjön …

#533489 Sumér harcos

akkor mostmár erősödjön az a forint 285 alatt..

lehesssen sávosan venni,és kiüljük...

vagy döntsön mit is akar...

Re: usdhuf

#533400 kissat Előzmény: #533255

manuális stop van

inkább poziméretezéssel limitálom a kockázatot

elvileg fedezni akartam a forintot, de mostanában inkább erősödésre játszom

pár napos, ritkán egy hétnél hosszabb trédek

hosszú (3- 5 éves) kötvényem volt relatíve "sok" meg bef. alap (hosszú kötvény), eredetileg ennek a fedezésére találtam ki

stoppal forgolódni valóban drága kicsit, bár néha bevállalom

usdhuf

#532939 kissat

Nagyon szépen lehet vele keresni, igaz, nem napon belül.

Pár napos pozikkal játszom.

Re: vélemény

#532921 lyonell Előzmény: #532691

egész jól néz ki 36 ról vett kis ft-om,majd jövőre 160 körül még szebb lesz.Kiülős de megéri.