Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arsene Lupin

Re: Járai magyarázkodik az IMF-nek

#533100 wizes Előzmény: #533099

... A magyar-amerikai North American Bus Industries (NABI) pedig mára a tõzsde egyik sikercégévé vált (az EMA 55,6 százalékos részesedésének piaci értéke 2000 nyarán már 50 millió dollár volt). Igaz, két balul sikerült üzleten - a Mireliten és a Csabai Konzervgyáron - összesen mintegy 15 millió dollárt veszítettek, viszont komoly nyereséggel szálltak ki a Telekábel kábelteleviziós társaságból és ugyancsak eredménnyel értékesítették a Rábában lévõ 10 százalékos részesedést is."

Mint látható a NABI akció sikeres volt, a Mirelit és Csabai volt veszteséges, de tudjuk miért?

Mi volt az a NABI ügy???

Re: Járai magyarázkodik az IMF-nek

#533099 wizes Előzmény: #533062

Ez így nagyon kétértelmű mert van NABI busz is.

egyébként ebben mi a negatív?

http://users.atw.hu/mc-bubu/lapjaim/ikarus/rona_peter_nabi.html

... Az EMA mûködésének egész eddigi idõtartama alatt arra törekedett, hogy a politikától független maradhasson. Annak idején ez volt az oka a jegybanki részesedés kivásárlásának is. Az állami döntéshozókkal a Mirelite Rt. privatizációjakor kerültek kapcsolatba, ám ez nem volt felhõtlen. A rossz tapasztalatok is megerõsítették Róna Péter meggyõzõdését, hogy az üzleti életben nemcsak lehetséges, hanem kívánatos is politikusok nélkül élni.

Nincs igaza? Polityikásokkal a szemétbe!

Itt a busz:

http://magyarbusz.info/magyar_gyartok/nabi

Re: nincs cím

#530788 Balázs István Előzmény: #530777

Nem akarok én már politizálni, meg harcolni, vén obsitos vagyok én, minek piszkálgatja itt az igazságérzetemet?! Elment a hajó, ezért írtam, hogy reménytelen. (Persze, hogy idiótaság volt. Meg ami most van, az is az. Csak szólamok, semmi más...)

#530777 Rozsdáskilincs Előzmény: #530759

A reménytelen szó ezért sem jó. Inkább idiótaságnak hínám. Nem mintha büszke lennék rá én is magyar vagyok. Ebben a pdf-ben látható mire gondolok 5 oldal.

http://data.hu/get/5331411/eromuterkep_elemzes_1.pdf

A tanúlmányban világosan látható hazai jelenségről van szó. Bebörtönözni akik nyélbeütötték ezeket az üzleteket. Na nem azért mert meggazdagodtak rajta hanem azért mert 10 000 000 nak okoztak kárt. 25-30 év jár érte.

Jobb szolgáltatást nyújtottak ezek a cégek? Olcsóbbak lettek? Fejlesztettek? Csak annyi történt lemondtunk amúgy is szűkös bevételeink egy részéről,közbeiktatva egy külföldi tulajdonos nyereségét biztositva. Egyetlen egy erőmű maradt magyar Paks. Egy ország úgy müködik mint egy nagy család kiadás bevétel, szükségletek azok kielégitése. Az otthoni szennyes mosással sem bizza meg az asszony a francia tisztító vállalatot. Nem beszélek az extra dolgokról autó, stb csak az alap ellátás evés ivás sza...

#530759 Rozsdáskilincs Előzmény: #530752

Na itt van a keletiek nagy gazdaságpolitikai problémája. 90- körül nem arra rendezkedtek be hogy meghóditsák a világ picait. Inkább csak a világgazdaságba szerettek volna bedolgozni. A farvizen elevickélni. Egyszerübb pénz se kell hozzá a dolgozónak meg mindegy kiadja a kenyeret, tehát arra sincs gond. Abban a hiu ábrándban ringatva magukat hogy az így befolyt termelés adójából elegendő bevételhez jut az állam az egyéb költségei fedezésére. Az állam legalább azokat a bevétel forrásokat vásárolja vissza amik gyakorlatilag biztos hozammal hozájárúlnak a költségvetéshez, kozkázatmentesen üzemeltethetőek. Ilyen pl az energia piacunk, víz, villany, gáz és az ehhez kapcsolódó ágak ill élelmiszer ipar. Ezek alapkérdés minimumok.

#530750 Rozsdáskilincs Előzmény: #530744

Na nem mintha német ellenes lennék, dehogy. Egyetlen lehetséges szövetségeseink az eu-ban. (bár érdekes ebből a szemszögből nézve ők nem fasiszták mi azok maradtunk, mindegy) Az a tény hogy mi dolgozunk nekik azaz mi termeljük meg a zsíros profitot számukra, az a mi hosszútávú gazdasági kilátásainkon nem sokat javít. A kinaiak sem a bérmunka eredményeként jutottak oda ahova. Örülünk örülünk hogy itt vannak de azért nem kell túlzásba esni

#530744 Rozsdáskilincs Előzmény: #530722

Az automatizált gyártásnál felmerülő probléma megoldás igen nagy tapasztalatot kíván. A zöld gomb nyomkodása meg oszt, na ahhoz több ember is kell. Egyik nyomja másik támasztja az nyomót hogy biztos legyen a harmadik meg kordinál, a negydik meg ellenőrzi hogy kigyullad e a ződlámpa. A folyamat végén a németek kaszálnak. A magyarok örülnek ebben a hónapban is kitudták fizetni a villanyszámlát, hála a németeknek.

#530722 Balázs István Előzmény: #530662

Naná, majd rögtön a vezérigazgatüi székbe ülhetnek.... A végzettség szép dolog valóban, nem (mindenkinek) adják ingyen. De a tapasztalatot azt a "terepen" kell megszerezni.

#530669 MrTibi16 Előzmény: #530662

Azok akik -németek, külföldiek - itt dolgoznak, ők hivatottak "betanítani" a vezetőket, mérnököket hogy hogyan is kell egy ilyen szintű cégben "dolgozni"! úgy tudom h kevés volt a szakmailag (a gyár színvonalához mérten) megfelelő mérnök (németországból hívtak haza magyar mérnököket), hiszen gondolj csak bele milyen mérnöknek van autóipari tapasztalata Mo-on? aki az audi, opel, suzuki gyárakban dolgozik...

#530662 Picilány Előzmény: #530402

Ez valóban szép és jó, csupán a probléma annyi, hogy például Kecskeméten sem a magyarok dolgoznak, hanem németeket hoztak ide, külön városrész van a számukra. A frissen végzett mérnököknek pedig a legaljább (nem a végzettségüknek megfelelő szintű) munkákat ajánlják.

#530402 Arsene Lupin Előzmény: #530318

A Google nem viszi haza a teljes gyártást, egyelőre csak a Q nevű médialejátszóval próbálkozik. Amúgy szerintem be fog sülni a dolog. A jenkik csak olyan dolgokban jók, amit agyelszívással meg tudnak oldani. Néhány zseniális magyar gyereket is kilóra megvettek.

A precíziós tömeggyártás az más műfaj. Az átlagos amerikai munkaerő már alkalmatlan rá.

Tőlünk sem fognak elvinni gyárakat a németek. Olcsó a munkaerő és a jó a mérnökképzés nálunk.