Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Lehet, hogy én vagyok a …

#529227 Dioka

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de valamit nem értek!

Az E-Star bajban van, ez ok. Tisztán látszik. Csőd felé halad. Ha így marad minden, akkor szinte biztos a csőd. De!

Mikor fog kiderülni, hogy csőd van? Ha van elég pénz a beszállítók fizetésére (és tételezzük fel, hogy fizetik a számlákat, mivel a beszállítók még nem cikkeznek!), akkor úgy gondolom, hogy csak október környékén. Vagy tévedek?

Akkor viszont elképzelem Lázárékat, ahogy mondogatják majd, hogy erre ők egyáltalán nem számítottak! Nem is gondolták! Ez teljesen váratlan volt! stb.

Ez is ok.

De kérdem én! Októberben hogy a fészkes fenébe fognak gondoskodni a fűtésről télen? Nincs gáz, nincs kazán stb.

Ez a gondolat, ha megáll, akkor nem a csődöt erősíti, inkább a tulajváltást. Akkor viszont a kötvény jó lehet...

Persze ez is csak egy ötlet. Kockázat ebben is van nem kevés. De ki lát a lapokba?

Re: nincs cím

#529226 Paladin Előzmény: #529219

Én meg úgy döntöttem, hogy 62%-on már nem pattintom el a kötvényeket, elvégre b@sszus, egy nyereséges cégről van szó, kitömve befektetési alapokkal a kötvénytulajdonosok között és elvileg a legrosszabb, ami történhet, hogy 1-2 évvel meghosszabbítják a futamidőt és legalább addig is fizeti a kamatot.

#529225 Alexander Előzmény: #529193

Már elnézést, de most azért mert valaki rossz irányban ül a lovon mindenkinek gyászosan kussban kellene maradnia? Ki kényszerítette őket az adott pozira? Saját maguk döntése, bármikor tehettek volna be stoppot. A tőzsde már csak ilyen, aki hibázik, bünteti, aki sorozatosan, azt még jobban. Mi is átestünk ezen. Én pl, Humettel. Tanultam belőle. Aki akar, kiszáll az egészből, aki nem, levonja a következtetést, és óvatosabb lesz. Vagy kevésbé kapzsi...

#529224 Dicsák Előzmény: #529223

Itt inkább arról van szó, hogy valaki át akarja venni a cég irányítását, a céget.

Kérdés, hogyha sikerül neki, akkor mi lesz a célja. Kivezetés, vagy felvirágoztatás.

#529222 Dicsák Előzmény: #529210

"adásvétel következtében a cég nagytulajdonosa, a Sandling Enterprises már nem minősül Makra József László által ellenőrzött társaságnak. A tranzakció következtében Makra József László közvetlen részesedése az E-Starban 0,27% lett."

Mi nem érthető?

Makra valakinek eladta a Sandlinget. Annak a valakinek így van 9,9% részesedése EStarban.

#529220 Dicsák Előzmény: #529208

Feltételezem a vevő piacról is gyűjtöget. Csak tippeltem, lehet, hogy csak 37,1% lesz neki :)

#529219 rbbj11 Előzmény: #529175

40% extra hozam, amennyivel névérték alatt adják. Ha nem is sokat, de azt a pár db-ot lehet, be kéne gyűjtenem

#529218 exmnbs1 Előzmény: #529210

nem, a Sandlingből kiszállt

„136. ellenőrzött vállalkozás: olyan vállalkozás,

a) amely esetén a szavazati jogok többségét egy személy gyakorolhatja,

b) amelynek egy tulajdonosa jogosult a vállalkozás döntéshozó, ügyvezető vagy felügyelő szervei, testületi tagjainak többségét kinevezni vagy felmenteni,

c) amely esetén a szavazati jogok többségét - a vállalkozás más tulajdonosával kötött megállapodás alapján - egy személy egyedül gyakorolhatja, vagy

d) amely fölött a létesítő okirat, megállapodás alapján egy személy döntő befolyást, ellenőrzést gyakorol vagy gyakorolhat.”

#529217 Paladin Előzmény: #529210

Ezt a portfolió-s cikkből én sem értettem, mert ez egy áprilisi eseményt ír le, illetve a BÉT-en közzétett mai közlemény arról szól, hogy a Sandling Enterprises nem tartozik már Makra irányítása alá, tehát valójában azt a céget adta el - a cég által birtokolt részvényekkel együtt.

#529212 Arsene Lupin Előzmény: #529206

Ha Makra csak átrendez is, annak üzenetértéke van. És nem pozitív. Azt jelzi, hogy érdekes történések várhatók.

#529211 exmnbs1 Előzmény: #529206

el de azt nem tudod kinek

bennfentesek vevői számos esetben a kisbüfik offshore-okon keresztül

#529210 macika Előzmény: #529204

Április elején Makra József László az általa tulajdonolt 77 ezer db E-Star törzsrészvényből 70 ezer darab részvényt részvénycsere útján a Sandling Enterprises Limited részére átruházott. A tranzakció következtében Makra József László közvetlen részesedése az E-Starban 0,27%-ra csökkent, míg közvetett és közvetett együttes részesedése 10,19% maradt.

nem adott el semmit ebből mi nem érthető?

#529206 Paladin Előzmény: #529204

Hát, ha eladta, akkor vevő is volt rá, ami azért a jelenlegi helyzetben nem feltétlenül rossz hír, bár ki tudja.

Azt mondjuk jó volna tudni, hogy ki volt a vevő.

Bár az is lehet, hogy az elmúlt napok zuhanását valójában ez okozta.

#529204 Dicsák Előzmény: #529203

Szerintem a leendő tulaj vette meg Makrától.. szvsz már csak SCS pakkja kell neki és 50% felett lesz.

Habár lehet, hogy 50% nem is kell.