Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#529172 rbbj11 Előzmény: #529167

nem vettem bele, én nem vagyok pepegtető, és kamugép sem.

Nem tudom mi nem stimmel benne logikailag, világítson rá. Nekik nincsenek kötvényeik?

#529171 Paladin Előzmény: #529160

A 2012 októberi kötvényeket kizárólag intézmények vették meg, ezért aztán szerintem ha kaki is lesz a készpénzzel addig, azzal a 2-3 alapkezelővel egykönnyen megegyeznek egy kis hosszabbításról.

#529170 rbbj11 Előzmény: #529163

a nem hitelesekből látszik ez.

Eeteknek van egy általam becsült szubjektív értéke is.

#529167 Arsene Lupin Előzmény: #529160

"Mert az már felvállalhatatlan bukó lenne pl. otp alapkezelőnek."

Logikailag nem stimmel a dolog.

Attól tartok, hogy már belevett, ez tompíthatja a gondolkodását.

Hétfőn születésnapot ünn…

#529166 Zotya32

Hétfőn születésnapot ünnepelhet. re: 735, Alcuin angol teológus

#529165 exmnbs1 Előzmény: #529163

arról nem beszélve hogy a kivonulósdinak is lesz sajáttőke csökkenés hozadáka szvsz

#529163 Arsene Lupin Előzmény: #529157

"És jelenleg az látszik, hogy a kötvények tőkéjének fedezete megvan, csőd esetén is."

Ez honnan látszik? Látott valaki mostanában hiteles pénzügyi beszámolót a cégtől?

Aztán nehogy az derüljön ki, hogy p*cse van a menyasszonynak!

#529162 exmnbs1 Előzmény: #529155

"Az adós mely szerződéseinek megtámadására jogosult a vagyonfelügyelő?

A vagyonfelügyelő keresettel megtámadhatja az adósnak a csődeljárás kezdő napját megelőző egy éven belül és az eljárás kezdetét követően megkötött szerződését vagy jognyilatkozatát, ha annak tárgya az adós vagyonából történő ingyenes elidegenítés, illetőleg a vagyont terhelő ingyenes kötelezettségvállalás vagy harmadik személy javára feltűnően nagy értékkülönbséggel megkötött visszterhes jogügylet."

#529160 rbbj11 Előzmény: #529155

miért tennék? Mert az már felvállalhatatlan bukó lenne pl. otp alapkezelőnek.

Kötvényen bebukni a tőke nagy részét azonnali kirúgásokkal járna sok poszton.

#529157 rbbj11 Előzmény: #529153

persze, lapulhatnak, de valószerűtlen, hogy akkora mennyiségben, ami a kötvények névértékének 70%-át se fedezné. Arról nem is beszélve, hogy intézményi kötvényjegyzők (nem részvényről beszélünk!!) ötször megnézik, h. milyen kötvényt vesznek. Alap, hogy a tőke biztonságát átlássák.

És persze, hogy csak azt feltételezve igaz, h. a rv. árfolyama nagyságrendileg tükrözi a valós értéket. Különben valóban butaság. De amíg ennek ellentmondó információ nincs, addig abból indulok ki, ami van. És jelenleg az látszik, hogy a kötvények tőkéjének fedezete megvan, csőd esetén is.

#529155 Arsene Lupin Előzmény: #529152

"Ha még csőd lenne, akkor is jó eséllyel kifizetnék a kötvényeseket, csak hozam nélkül."

Miért tennék? Ha már csőd, akkor legyen rendes csőd. Szerintem csendben folyik a cég maradékának szétlopása. És nem csak a gemkapcsokat viszik ki.

#529154 exmnbs1 Előzmény: #529152

olyan megoldás elképzelhető szerintetek hogy a cég portfolioja helyébe belépjen az eplényi paradicsom?