Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: OTP pari

#528223 Paladin Előzmény: #528219

Mondom, nem is arra gondolok, hogy zsebből kifizetik a 2014-es lejáratokat, viszont egy jelentős részét önerőből feltehetőleg megoldhatják majd, a másik részét pedig refinanszírozzák.

A növekedés viszont rámegy erre, az kétségtelen.

#528222 exmnbs1 Előzmény: #528216

egyelőre az októberi lejárathoz kéne a lengyel és még a 6.5m-s magyar ref hitel is az önkormányzatok fizetései mellett

úgyhogy szó nincs adósságcsökkenésről

#528221 Dicsák Előzmény: #528217

Ex, én Téged nem értelek. A kreditjogban térítettél reggel, de ott nem lett semmi izgalmas szemben az E-Starral, ezért visszajöttél ide? :))

#528220 Paladin Előzmény: #528217

Igen, de azóta nyilván más a helyzet és ahhoz kell alkalmazkodni.

Osztalék, bővítés, stb., évekig nem lesz, az biztos.

#528219 Gyuluska Előzmény: #528213

Azt felejtsd el, hogy működési cash- flowból fizetnek közel 6 Mrd Ft-ot, csak a refinanszírozás lehet alternatíva, ha a cég túlél és jól viselkedik:-)

#528216 Paladin Előzmény: #528215

Abból nyilván nem, de már finanszírozható, ha pl. a felét a cég önerőből állja, a másik felét pedig hitelből rendezik.

A csökkenő eladósodottsághoz azért könnyebb finanszírozót találni.

#528213 Paladin Előzmény: #528212

Én azt gondolom, hogy ha az októberi kötvényfizetést megoldják, akkor utána már pályára állhat.

Egyrészt mert a megtett költségcsökkentéseknek meglehet az eredménye, másrészt a 2014. februári kötvénytörtélesztésig azért lehet gyűjteni a pénzt azzal együtt, hogy remélhetőleg a nemfizető önkormányzatok sem fogják a kiadásokat növelni, ha kipaterolják őket a portfólióból.

Így aztán növekedés legfeljebb 2014 után várható szerintem.

#528212 Gyuluska Előzmény: #528206

Persze, kéne a reszre, de ha ég a ház előbb ami fontosabb... Csak akkor meg a növekedés... Ajjaj nem itt kéne tartani... Nyilván félre menedzselték a céget, de a külső környezet is alájuk tett rendesen. Mindenesetre most szerintem csak azt tudja a vezetés tenni, hogy költséget csökkent. Plusz forrást próbál bevonni a kintlévőségek behajtása mellett. Ennyi... Vagy sikerül vagy nem...

#528208 Gyuluska Előzmény: #528202

A hitelből a meglévő hatis pozik mögé betolható a pénz, csakhát kérdés mi a helyzet vele.... Valóban az lenne a transzparens, ha kidobnának egy tájèkoztatást, hogy mi a péló van már vele...

#528207 Paladin Előzmény: #528203

Igen arra gondoltam.

Én sem azért jegyeztem a kötvényeket, hogy részvénnyé konvertálják, de inkább a részvények, mint az együttérző pillantások.

:D

Abból a szempontból egyébként nem is biztos, hogy rossz szkenárió lenne, hogy ezzel rögtön kitakarítanának ~10milliárdnyi tartozást, bár az nyilván egy érdekes kérdés lenne, hogy mi volna a részvények átváltási darabára.