Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: OTP pari

#528204 macika Előzmény: #528202

az már volt, illetve folyamatosan van, hatis és a lombard libák menekülnek/tek

vagy olyan econetes likvidálásra gondolsz?

hatin nem sok van, nem tom

#528203 Gyuluska Előzmény: #528201

Mármint, hogy a meglévő kötvények részvénnyé váljanak? Szerintem nincs, azok a büfik nem azért jegyezték anno, hogy tulaj ok legyenek...

Én, ha megvan a lengyel hitel akár abból fizetném a kötvényeket, de az is lehet hogy már lehívták, de el is ment a lóvé a szállítók felé... Persze ez is csak egy lehetőség.

#528201 Paladin Előzmény: #528200

Tényleg, a kötvény--->részvény mennyire lehet reális opció?

Illetve egyáltalán van erre jogi lehetőség, vagy egyéni megállapodás kérdése?

#528198 Gyuluska Előzmény: #528195

Piacraönteni akkor szoktak amikor apportot visznek a cégbe a tőkeemeléssel. Itt az első 2009-es tőkeemelés jól sült el, persze az nem bántotta a nagytulajok helyzetét.

#528197 Gyuluska Előzmény: #528193

Nyilván kihígulna mint nagytulaj, de a pakkja megőrizhetné az értékét, ha abból a pénzből valami értelmes dolgot kezdenének....

#528196 Paladin Előzmény: #528193

Milliárdokat én sem hiszem, hogy tudnának szerezni, legfeljebb 1-2 milliárdnyit, persze ez is csak feltételezés.

Elképzelhetőbbnek tartok egy olyan szitut, hogy Soós a részvényeiért kap egy helyet az IT-ben, meg egy vaskos fizut, aztán az OTP-hez kerülnek a papírjai, az pedig rendezi a likviditási helyzetet.

Ez lenne az optimális szkenárió szerintem, ha elfajul a helyzet.

#528195 Camilla2 Előzmény: #528188

Kinek ? ráönti a piacra ? tudod mennyi lenne az árfolyam ? csak egy tételben lehetni valakire rásózni,de kire ? és ha sikerülne is,mire lenne elég ?

#528192 exmnbs1 Előzmény: #528188

tavalyról volt kgy felhatalmazás még 360K-ra, újabb kgy felhatalmazással többet is emelhetnek

kgy a tavalyi éves, fb tagok választása miatt mostanában aktuális

#528191 Paladin Előzmény: #528188

Érdekes lenne tudni, hogy a tavaly visszautasított OTP-hitelnek mi volt/lett volna a feltétele.

Illetve egyáltalán - a kamaton kívül - mi lehetett az, ami miatt a cég ellökte magától. Részvények zálogba, vagy delegálás az IT-be?

Soós valami többoldalas feltétellistáról beszélt valamelyik interjúban, de arról nem, hogy mik voltak konkrétan a feltételek, amiket egy ilyen durva likviditási helyzetben is elfogadhatatlannak tartott.

#528188 Paladin Előzmény: #528187

Arra - elvi szinten - van lehetőség, hogy kibocsásson a cég még pl. 1-1,5 millió részvényt, nem?

#528187 macika Előzmény: #528183

pedig júniusban rekord forgalma volt, mégis csorog tovább

közkéz meg 60%, vagyis a tul. stuktúra széttöredezett

emléxem amikor ment mint a meszes akkor 10-20% körül volt a közkéz

#528185 Paladin Előzmény: #528183

Hát, szerintem is.

Annak nem tudom, konkrétan mi a módja, illetve egyáltalán lehetséges-e ilyen helyzetben.

Én személy szerint abban bízom, hogy ha nagyon nagy lesz mégiscsak a kaki, akkor az OTP csak belapátol egy kis pénzt, valami extra részvénypakettért cserébe a meglévő ~10%-a mellé, elvégre ordas bukta lenne azért nekik is, ha letenyerelne a cég.

Azzal együtt, hogy nyilván hatalmas mennyiségű kötvényt is betáraztak még a kibocsájtáskor, úgyhogy dupla bukta lenne nekik.

Re: ha végre lehívják

#528184 Paladin Előzmény: #528182

Illetve elnézést, mielőtt esetleg rajtaütésszerűen kiderülne ez a kapitális hibám:

Természetesen az "1,2 milliárd helyett 1,4 milliárd kötvény"-fordulat alatt az "1,2 milliárdnyi helyett 1,4 milliárdnyi kötvény"-fordulat értendő.

Nehogy ebből is komoly félreértés legyen, hogy annyi kötvényük nincs is...

#528183 Gyuluska Előzmény: #528172

Sajnos elég szarul néznek ki a dolgok jelenleg, a részvényárfolyam legalábbis ezt tükrözi. Lehet hogy tőkét kéne emelni?

#528182 Paladin Előzmény: #528178

Jó, elnézést, igazad van, 1,2 milliárd helyett 1,4 milliárd kötvény jár le, konkrétan nem a kötvények összegéről szólt a társalgás, így csak emlékezetből jelöltem meg a körülbelüli összeget, nem az E-Star-topiknak élek és nem vagyok a cég könyvvizsgálója sem, így aztán megelégedtem a nagyságrenddel is és nem vettem a fáradtságot, hogy a forintra pontos összegnek utánanézzek.

Most tényleg ez lesz a szint, hogy ezeken rugózunk?

#528178 exmnbs1 Előzmény: #528159

"Személy szerint ezt elviselhetőnek érzem az árbevételhez képest, kiváltképp ha sikerül októberben kiváltani 1,2 milliárdnyi kötvényt is."

erre írtam, nem ez az összeg