Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: OTP pari

#528123 Paladin Előzmény: #528120

Az E.on-tartozás úgy tudom, Romániában jelentkezik, ott pedig az önkormányzat elismeri a tartozását, ami az E.on-tartozás megfizetésére elegendő lesz, persze kérdés, hogy mikor fizetik ki a céget, de azzal szerintem ott viszonylag egyszerűbb is a helyzet, mivel az E.on is nyilván tisztán lát és jobb híján ő is vár a pénzére.

#528121 Paladin Előzmény: #528117

"elfogyott a pénz, elfogyott a türelem"

Én ebbe azért nem magyaráznék bele sok mindent, egy újságnak adott interjúban ez sokkal inkább egy retorikai fordulat annál is inkább, mivel épp a nemfizető önkorik elleni fellépésről szólt az egész, azt pedig egy kicsit disszonáns úgy felvezetni, hogy "dagad a buksza, de elfogyott a türelem"...

Ez mindenesetre a 15-i gyorsjelentésből ki fog derülni.

#528120 exmnbs1 Előzmény: #528116

E-on tartozás bevallottan lejárt

gondolod ez egyedi eset? 0.8m EUR

amit egy hónapja nem fizettek ki hanem 61 napra hosszabbíttottak azzal mi lesz 1 hónap múlva?

#528117 exmnbs1 Előzmény: #528111

a 3.8m kp-t se vedd kp-nek hogy még meglesz októberben

tekintve hogy "elfogyott a pénz, elfogyott a türelem"

#528116 Paladin Előzmény: #528113

Ha jól emlékszem, a tavalyi könyv szerinti veszteséget a goodwill-leírás okozza.

A lengyel hitelről korábban már volt szó, senki sem tudja, mi van vele, így aztán én egyelőre nem könyvelem le egyértelmű bukónak.

Ha ki kell üríteni a kasszát, akkor ki kell üríteni, a szállítóknak 90 napra fizetnek, az október 15-i fűtési szezonkezdet után arra szintén lesz egy negyedévük, így aztán akár üres kasszával is neki lehet állni a fűtésnek, bár nyilván nem lenne szerencsés.

#528115 exmnbs1 Előzmény: #528113

a q2 is veszteséges lesz, nem kell hozzá jóstehetség, tekintve Ebitdat és a srv buktát

ha végre lehívják

#528114 reckon

Ha, adjaisten, sikerül lehívni a hitelt, akkor azt hogyan fogják a vészmadarak interpretálni? Egy amatőr lengyel bank csődközeli céget finanszíroz?Annyira hülyék, hogy nem látják, amit Ex és Lupin? Egyelőre még nincs lefixálva, de tényleg kívncsian várom, mert szerintem a hitellel nem lesz gond. Önkorik más tészta, meg egy újabb hiteles sztori felépítése. Ez utóbbi talán a legfontosabb. Értsd hiteles a többség számára.

#528113 exmnbs1 Előzmény: #528111

tavaly évvége -2.6m EUR veszteség (visszavont eredménykimutatás)

tavaly Q4, Q1 veszteséges

a reszt meg nem fizetnéd ki,, se a szállítókat?

milyen lengyel hitelt? ami folyósításáról kussolnak?

ki lehet 0-ra üríteni a kasszát októberben?

#528111 Paladin Előzmény: #528101

Azért szerintem érdemes lenne egy kicsit lehiggadni, elvégre tulajdonképpen egy stabilan nyereséges cégről van szó.

Természetesen - és ez látható is - jelentős likviditási problémái vannak, de azért az önkormányzatok részaránya az árbevételen belül ~10%, ami ráadásul az elmúlt pár nap/hét eseményeit látva tovább fog csökkenni, így a nemfizető önkormányzatok okozta kockázatok is enyhülnek, az árbevétel 90%-át kitevő ügyfeleik pedig láthatóan rendesen fizetnek.

Ezzel együtt nyilván nincsenek könnyű helyzetben, de a meglévő készpénz és a lengyel hitel együttesen elegendő lehet az októberi kötvénylejáratok fedezetére, nem beszélve az addig esetleg befolyó követelésekről, azt követően pedig a jelentősen csökkentett működési költségek révén egykönnyen stabilizálódhat a cég helyzete.

Szóval, azért én a magam részéről inkább indulatvezéreltnek látom az ilyen kategorikus, végítéletről szóló kijelentéseket, mert bár nem biztos, hogy megússzák, de józanul megítélve a körülményeket, azért jelentős esély van a túlélésre is.

Re: nincs cím

#528106 exmnbs1 Előzmény: #528098

el kell ásni mi is hibádzik

május 31: auditált mérleg kgy-n elfogadva

június 30: hitel lehívás

június 30: Resz eszközök kifizetése a folyósított hitelből

június 30: Resz refinanszírozás magyar bankkal 6.5m HUF

június: Zilah és Marosvásárhely tartozásának beszedése

június: Hódmezóvásárhely inkasszó

a júniusiakat Soós jún 6-án adta elő

http://www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=168286

akkor sem volt esély rá több

#528104 banyaiz Előzmény: #528101

Egyszer jártam úgy gondolkodtam vételen elég vonzó áron volt adott részvény, rossz hírek stb egy haverom dolgozott ott , nem volt kulcspozíció semmi ilyesmi . Rákérdeztem nála mit gondol a cégről. Elszidta mindennek ez a gond az a gond , csőd, nincs elég megrendelés, világvége volt minden. Gondoltam ő ott van mindennap csak többet lát mint én hírekből számokból nem vettem. Rá kb 1 évre kb ötszörösén mozgott az árfolyam. :)

Nem akarom azt mondani , hogy itt is ilyen lesz, de minden lehet. 1000-ről felmegy 3 k-ra az jobb buli mint 11 k-ról 12-re . :)

Persze nagy a kockázat.

Re: nincs cím

#528102 cédrus Előzmény: #528098

az a röhej, hogy erkölcsi hőst csinálnak önből, akiket kiröhögött

ennél nagyobb diadalt nem arathatott volna, ennél több endorfint nem húzhatott volna ki a történetből, ezt el kell ismerni