820on kaptam még egy kontit napközben
Olyan mintha stabilizálnák OTP 3500at, MOLT 16400fölé rakták, mindig egy picit fel, Ricsi 37200körül egy lépéssel feljebb, Mtelcsi 440fölé rakva.
Hati 17800fölé.
DAX futi megint 6500on.
Na megjöttem USA nyitás előtt.
Mi a bánat van már?
Megint seggbe kell rugni virtuálisan Buxit? Pénteken segített ,-)
3MRD forgalom a 0.3%os esésben.
Nyugat az égben megint. hmhm..
megint gyorsba akarnak majd kitépni minket, agymenés alapon.
Sziasztok! Szvsz ez a C amit most csinálunk, egy magasabb rendű 2-es befejező hulláma lesz, ami magasra fog menni, lévén a 2. hullámoknak ez egy elég gyakori sajátossága. Utána én egy komoly lendületes esést várok (3/3), amivel nagyot lehetne kaszálni ha az ember jókor lép shortba. A hangsúly a jókor szón van, ugyanis biztosra veszem, hogy mielőtt elindulnánk komolyabban lefelé, megpróbálják kirázni a korai shortosokat, nehogy sokan tudjanak nyerészkedni az esésen. Ez a szivatós emelkedés egészen magasra mehet, korábban írtam már, hogy hati esetében akár a 18.700-19.200-as régiót sem tartanám elképzelhetetlennek.
Végre egy optimista ember (bezzeg a portfolion), a AD jó egy hete még nagy medvét vizionálta...
De javaslom vegyük sorra az általad leírtakat:
-Kötvénypiac, valóban van keresletünk de nagyon magas kamatszinten. A költségvetés felpuhítása és a tranzakciós adó, a telekom cégek pere alapvetően hatással lesz a hangulatra, illetve a további keresletre.
-Igen valóban csökkent, de azt tegyük hozzá, hogy ez jelentős részben a forint erősödésnek volt betudható ez. A Kormány ezzel szemben a forint gyengítésére törekszik, a tranzakciós adó MNB-re vonatkozó hatása is az lesz, hogy a kamatszint csökken az elvonás miatt aminek forint gyengítő hatása lesz. (Ha a forint gyengül akkor a devizaadósság......)
-Igen, de ennek hatása jórészt nem piackonform elvonások eredményei (bankadó stb.) A további egyenlegjavulás leginkább a tranzakciós tételekre alapszik, meg feltételezik, hogy a piac bizalma visszatér (ezért csökken a kamat környezet), illetve a növekedési adatok és az ehhez kapcsolódó bevételek felül vannak tervezve.
-A régiós versenytársainknál is vannak autógyárak, javaslom várjuk ki, hogy alakul a luszus kategóriában a kereslet, mert ha nincs kereslet, akkor hiába van felépítve egy ultra modern üzem...
De hangsúlyozom, remélem, hogy neked lesz igazad, mert a derivativ pozícióim elhanyagolható méretűek a részvénykitettségemhez képest. De Magyarország esetén még akkor sem vagyok optimista, ha kint szolidan emelkedni fognak a nyári hónapokban az indexek...
az értékeket is nézd.. 45,2 ről 45re..ez ciklikusság is lehet..
erre ők..
ezért írta a cikk, hogy Mo. szembe megy a trenddel, mert nálunk bizony nőtt! :D
na én nekem dolgom van, én el. feljebb álltam 18200as szintre pozi berakással
az adósság a Forintárfolyam miatt csökkent 600mrd-al..
igen egy lassúbb folyamat ez..a külső adósságot kell belföldire konvertálni (kincstárjegy) de ehhez szabadon felhasználható jövedelmek kellenek.. erre ugatom a mostani járulékok melletti magasabb bér kifizetését..a mezőgazdaság fejlesztését.. (ami felszívná az alacsony képzettségű munkavállalók nagy részét)
a gond a bankok nem akarnak hitelezni..a válság miatt a cégek takarékon ketyegnek...akinek van tartaléka az rajta ül..
ebbe hiszel.....hazudnak mint pl gyurcsány :dübörög a gazdaság,2008 ba kiderült hogy is...
akkor itt a forgalom lőne meg a indexek is..minden adat szar kint is..sztem sc van csak
a kérdés..minek van nagyobb esélye? emelkedésnek vagy a csökkenésnek.. én a részemről..innen nagy esést nem várok..(max 2% valami rossz hír miatt)
ha megegyezünk eu-val--ami 99%-os esély akkor megyünk fel.. ezt kell elkapni..én elötte várok egy letörést..hiszen a bennfentesek akarnak keresni.
Kirobbanó sikert hozott a június Magyarország számára
Jelentős sikerrel zárta hazánk a júniust a kötvénypiacon, hiszen sikerült felülteljesíteni a terveket. Az év első hat hónapjában pedig több mint 220 milliárd forinttal több állampapírt adtunk el, mint amennyit meghirdetett az adósságkezelő, ráadásul a hozamok is jelentősen estek a januári pánikhangulat után. Mfor.hu-háttér.
------------------------------------------------
MNB: csökkent Magyarország adóssága
A jelentésből kitűnik, hogy a lakosság pénzügyi döntéseit alapvetően a végtörlesztés lehetősége határozta meg, a vállalatok pedig továbbra is megtakarítást gyűjtöttek, például beruházás helyett.
A bruttó hazai termék, azaz a GDP-arányos hiány jóval alacsonyabb volt az előző negyedévi 6,3 százalékosnál és az egy évvel korábbi 5,5 százalékosnál - a magán-nyugdíjpénztári vagyon átadásának hatását nem számítva.
A március végén lezárt egy év alatt az államháztartás hiánya 1.348 milliárd forint, a GDP 4,8 százaléka volt. Az államháztartás konszolidált, névértéken számításba vett bruttó (maastrichti) adóssága március végén a GDP 79 százalékával egyezett meg, 22.399 milliárd forint volt. Ez az arány 2009 közepe óta a legalacsonyabb.
--------------------------------------------------------------------
Az európai trenddel szemben bővül a magyar feldolgozóipar
Júniusban további javulást mutat a magyar feldolgozóipari beszerzési menedzser index, értéke 52,8 pontra emelkedett a májusi 52,2 pontról - jelentette a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság. A Mercedes-gyár kapacitásainak termőre fordulása húzhatja a magyar feldolgozóipart. Régiós versenytársaink az eurózónával együtt szenvednek.
látom utólag szerkesztetted..pozi határozza meg a tudatot
Ha a gyerek nyomott volna a víz alá téged akkor más következtetést vontál volna le...:)
kepeszt kepeszt..a víz fölé akar kerülni..hazamenni sörözni..de csak nyeli a vizet nyeli..utána már annak is örül ha néha az orra kilátszik..majd vagy megkegyelmeznek rajta és kihúzzák kinyomják belőle a vizet..esetleg egy keljfeljancsival kap egy életmentő impulzust.. de már semmi nem lesz a régi..
jönnek az újak a fiatalok akik újrakezdik a ciklust :)
Ha viszont a víz nyomása kidurrantja azt a labdát másabb a dolog fekvése....
Olvastam a múlt heti bejegyzéseidet, én különben a spoton longban (hosszútáv) ülök, hatiban (rövidtáv) viszont shortban.
A tranzakciós adó jelenlegi tervezetét (MNB, Kincstár vonatkozásában) az ECB nem fogja elfogadni (úniós jogot sért), a költségvetést egyre inkább puhítja fel az NGM. Csak idő kérdése, hogy az elemzők mikor fognak egyre erőteljesebben harapni a témára. A jelenlegi tervezetet az IMF sem fogja megalapozottnak tartani.
Tehát óvatos lennék én azzal az emelkedéssel, de ha feljebb nyomják a BUX1212 értékét bővítem a short pozícióimat...