Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: nincs cím

#526264 Pubertas Előzmény: #526085

Van inkaszzó, van inkasszó bázzeg, nem látod hogy csak Te beszélsz róla???

Meg a hitelt is csak te nem kérdőjelezed meg...

Re: Inkasszálás

#526261 anti-qxxl Előzmény: #526258

Máshol is van.

Csak Bécsben pl. a hulladékhőt veszik át, de nem extra áron mint nálunk a kapcsolt erőművekből. Meg ilyen helyeken nem kötnek a köz számára évtizedekig jelentős hátrányt okozó szerződéseket.

#526260 anti-qxxl Előzmény: #526253

"mert ott van penze az onkormanyzatnak sajat penzbol megcsinalni a hatekony rendszert."

Itt megint előjön a kockázatkezelés, hiszen ha valakinek nincs pénze még egy kazáncserére sem, ott nem kizárt

"h arrafele egyaltalan nem leteznek ilyen tevekenysegu cegek. " biztos vannak, kérdés hogy az e-star Románia helyett miért nem oda ment? Mert ott labdába sem rughatott volna? Mert ott nem érhető el ilyen ügyleteken extraprofit? Mert ott a döntéshozók kevésbé befolyásokhatóak "pénzügyi" ösztönzőkkel?

"Azert nemcsak ebbol all a ceg tevekenysege.. "

Közszférán kívüli tevékenysége az árbevétel mekkora részét képezi?

#526258 Camilla2 Előzmény: #526253

Milyen rendszer ? mindenhol egyedi ,idióta pénztzabáló távfűtés csak a keleti országokban van .

#526253 Muskatli Előzmény: #526235

Valoszinuleg azert mert ott van penze az onkormanyzatnak sajat penzbol megcsinalni a hatekony rendszert. De igazabol abban sem vagyok biztos, h arrafele egyaltalan nem leteznek ilyen tevekenysegu cegek.

#526247 Muskatli Előzmény: #526187

Az inkasszonak pont az a lenyege, h nem tudja visszavonni az onkori. Ha visszavonhatna, akkor annyit sem erne, mint egy WC papir... Nyilvan 100 esetbol 100 esetben olyankor hasznalnak amikor vita van, azaz mindig visszavonna... De ezt nem teheti meg. Perelhet utolag, vagy kerheti a kutya oltasi bizonyitvanyat stb

Az okormanyzatoknak meg kizarolag egy szamlajuk lehet, melyet evente egyszer valtoztathatnak meg kozgyulesi hatarozat alapjan akkor amikor elfogadjak a kovetkezo evi koltsegvetest. Maskor nem. Ha lesz Estar torveny, akkor lehet epp errol fog szolni, h barmikor nyithasson uj szamlat az onkori...

Penzforgalom nagysagrendileg 2 milliard lehet havonta az onkori szamlajan.

Az inkasszo meg nem megallapodas, hanem egy egyoldalu, onkori reszerol alairt felhatalmazas, csak h pontosak legyunk.

Tartom az allitasomat, h viszonylag gyorsan be kene tudni szedniuk a penzt.

#526240 anti-qxxl Előzmény: #526211

"Az országnak számtalan sikeres E-star kéne, nem irigység, káröröm, ellendrukkolás. "

Az országnak a valódi piacból élő cégekre lenne szüksége és nem olyanokra, akik a közszférával kötött szerződésekből akarnak meggazdagodni. (persze nem csak az e-star ilyen, bőven vannak mások is)

#526238 anti-qxxl Előzmény: #526204

Jogos akkor lesz a követelés, ha majd a bíróság jogerősen kimondja.

Itt egyesek azt feltételezik, hogy 100%-ban a cégnek van igaza, azt feltételezik hogy 100%-ban betartották a szerződést, és a szerződés megfelelt a jogszabályoknak. Ami a PPP-jellegű szerződéseknél korántsem biztos

#526236 Arsene Lupin Előzmény: #526233

Úgy tudom, hogy szeretne kerályközeli lenni. Lézer Jani és az önkorik kóstolgatása ezt nem nagyon segíti elő.

#526235 anti-qxxl Előzmény: #526170

"Az a baj, hogy a cégnek egyáltalán köze volt az országhoz, mint célpont. "

Ez valóban baj.

De miért kelet-közép-Európában vetették csak be ezt a brilliáns üzleti modellt? Mert tőlünk nyugatabbra már nem lehet ilyennek bepalizni az önkormányzatokat?

#526234 rbbj11 Előzmény: #526232

jó összefoglaló, de ezek épp azok a pontok, amiket eddig sem tudott csinálni, már a cég létrejötte óta, nem tudom, mostantól miért lenne ez másképp

#526233 Sumerologo Előzmény: #526227

Úgy tudtam eddig, hogy S.Cs. királyközeli.......nem jól tudtam?

Teljesen össze vagyok kavarodva világnézetileg...:)

#526232 Erdélyi Barnamaci Előzmény: #526223

1) Kiadja a 2011-es auditált mérleget

2) Bejelenti hogy ha a modell nem is brilliáns,de még tudnak fejlődni

3) Kinyal pár fideszest alul-felül

4) Szövetségeseket keres kormányközelben,nem köpködi őket hanem simogatja

5) A jövő év a nemfizetők eltakarításával megoldódik,de a növekedési sztori kell,mert a kötvényeket ki kell fizetni 2014-ben,amihez a lengyel meg a bizonytalan(teendő lásd 3-as pont) magyar bevétel kevés

6) Állami támogatások erőltetése,pályázatok, mindkét országban ,románia felejtős, fázzanak

7) Kommunikáció a befektetőkkel,elmenni a közgyűlésre,nem hazudni, talán ez a pont a legfontosabb

#526227 Arsene Lupin Előzmény: #526223

Csabika egyetlen jó lépése egy csendes háttéralku lehet, és a cég átengedése kerályközeli kezekbe. Ha nem teszi meg becsődöltetik vagy kicsavarják a kezéből.

Einstand, miként a Pásztor fiúk mondták vala.

#526223 Sumerologo Előzmény: #526212

Rendben, értem. Nyilván nem megy fejjel a falnak egy gondolkodó ember. Én sem. De félni akkor sem vagyok hajlandó.

S.Cs. helyében (erősen elvonatkoztatva a személyes (ellen)érzésektől) milyen megoldás lenne lehetséges ebben a helyzetben?

Erre akartam kihegyezni hozzászólásomat az általános állapotokból kiindulva..

#526220 rbbj11 Előzmény: #526211

"Egyszer csak majd a nyugdíj helyet is konzultációs papírkát hozz a postás, aztán vége lesz a nagy élvezkedésnek. "

ez nem fikció, hanem tény

#526219 rbbj11 Előzmény: #526211

"Egyszer csak majd a nyugdíj helyet is konzultációs papírkát hozz a postás, aztán vége lesz a nagy élvezkedésnek. "

ez nem fikció, hanem tény

#526212 Arsene Lupin Előzmény: #526204

Csabika a saját pénzével forradalmárkodhat, de a spekik egy "briliáns" üzleti modellre fizettek be, nem forradalomra.

Zsiga esete jól mutatja, hogy egy szolid beszólás Gyurkának mennyibe is fáj a spekiknek.

#526211 nemértem Előzmény: #526177

Miért érzem állandóan ezt a vérszomjas örömöt embereknél?

Az országnak számtalan sikeres E-star kéne, nem irigység, káröröm, ellendrukkolás.

Egyszer csak majd a nyugdíj helyet is konzultációs papírkát hozz a postás, aztán vége lesz a nagy élvezkedésnek.