Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

E-Star

Re: Inkasszálás

#526210 banyaiz Előzmény: #526197

Mondasz vmit. Magyar önkoriknál vsz annyi előnytelen szerződés lehet, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, mutyi hegyek.

Elég kényes ez az ügy könnyen lehet belőle még egy politikai téma is ellenzék felkapja esetleg.

Sumerologo: hát mit mondjak, szvsz aki az állammal üzletel ebből a szempontból mindegy önkormányzat, minisztérium stb ettől függ a vállalkozása annak az aktuális hatalommal való viszony azért nem mellékes ha finoman akarom megfogalmazni. Nézd meg pl a különböző focis képeket ki mosolyog rajta. Persze nem azt mondom ne érvényesítse a jogos követelését, csak tudja e az a kérdés.

#526204 Sumerologo Előzmény: #526195

Ezek szerint mindenkinek félni kell, akinek jogos követelése van a 2/3-dal szemben (ami köztudottan nem 2/3 a valóságban)? Rettegni, bujdokolni kell? Vagy elmenekülni?

NEM.

off

Akkor lenne igazán érdekes képe a magyar foglalkoztatási adatoknak, ha az elmúlt években kultúrországokba kitántorgott 500 000 (jelenleg is) munkát vállaló honfitársunk hirtelen (egyszerre) hazatérne "dolgozni", tele munkakedvvel....

on

#526203 Lxrose Előzmény: #526177

Én is az egész országra értettem, hogy kár. Egyre közelebb vagyunk a balkánhoz. Persze a RESZ hiánya most még nagyobb gondot okozna, de pont a bizalomhiány miatt ez is egy kockázat.

#526197 Grizzly Géza Előzmény: #526195

Akármilyen gusztustalan én még mindig a borítékos háttéralkut tartanám a legolcsóbb és leghatékonyabb módszernek (végülis adóforintokról beszélünk ugye,ami nekik nem számít), jöhetnének a mosolygós interjúk,az e star is engedett,mi is fizettünk,jaj de jó,mindenki boldog,lehet menni a maldív-szigetekre koktélozni a zsebpénzből...

#526195 banyaiz Előzmény: #526187

Szerintem ott akad el a dolog, hogy az önkormányzat gondolom már az összes bankjával beszélt, hogy nem ismeri el jogosnak az inkasszót ha beérkezne ne inkasszáljanak mert nem ismerik el a szerződést, egy jogvita van.

De ezektől a technikai dolgoktól eltekintve nem túl nyerő vsz nagyon összeveszni a forradalmárokkal ilyen 2/3-os világban egy ekkora cégnek, kicsinálják fél év alatt. Kiderül a cég vezetőjéről, hogy V László üzlettársa volt aztán előzetesbe kerül 2 évre, vagy vmi hasonló.

Jó ez hülye példa, de APEH , egyéb hatóságok ellenőrzései, az összes önkormányzat narancs stb. Nehéz helyzet.

#526187 banyaiz Előzmény: #526179

Az a baj ezzel ha nagyon elmérgesedik a helyzet és inkasszót akarják érvényesíteni, kérdéses mire mennek vele.

Egyrészt van egy inkasszós megállapodásuk, amikor ezt benyújták a bankhoz gondolom az önkormányzat megpróbálja ennek az érvényesítését megakadályozni arra hivatkozva, hogy felmondták a szerződést nem érvényes az inkasszó stb . Itt a cég, bank, önkormányzat jogászai meccselnek egyet.

Aztán tételezzük fel rákerül az inkasszó a számlára. Kérdés milyen pénzforgalom megy a számlákon, mennyi pénz van rajta.

Nyitnak egy új számlát amin nincs inkasszós jog, amit elvileg nem tehetnének , de ha a szerződést nem ismerik el akkor akár nyilván ebből is egy per lesz. Önkori átviszi forgalmat új számlára , elég nagy macera minden partnerrel ezt leegyeztetni egy önkormányzatnál, sok költség utánajárás stb, egy újabb per, még így is a régin vmekkora pénzforgalom megy egy db-ig stb.

Egyik félnek sem nem jó ez így elfajulnak a dolgok. De az, hogy inkasszóval lekapnak néhány 100 milliót gyorsan annak kicsi az esélye vsz.

#526177 Arsene Lupin Előzmény: #526170

A hazai biznisz alatt nem csak az önkormányzatokat értem. Van a kerályi udvarnak akkora ereje, hogy ott is keresztbe tegyen, ahol elvileg semmi keresnivalója. Nem akarok tippeket adni nekik, elég kreatívak.

#526172 Muskatli Előzmény: #526161

Sztem ez nem az inkasszo miatt lesz igy, hanem ezt mar a nyilatkozathaboru kivaltotta..

Sztem sem lesz mar tobb magyar onkori ugylet, hala a jo egnek....

#526171 macika Előzmény: #526161

a tény, hogy kockázatos dolog korbáccsal csattogtatni

főleg ha nincs benne gyakorlata

igaza van vagy nem akkor is

#526170 Lxrose Előzmény: #526161

A hazai bizniszből? Szerintem nem nagy kár érte. Az a baj, hogy a cégnek egyáltalán köze volt az országhoz, mint célpont.

Inkasszálás

#526161 Arsene Lupin

Hazai önkormányzattal szembeni inkasszálás a cég számára harakirit fog jelenteni. Azzal lényegében kiírja magát a hazai bizniszből. Ráadásul olyan ellenőrzéseket fognak kapni, amibe szinte biztos, hogy belebuknak. Nem árt az eplényi őrkutya oltási lapját is sürgősen megkeresni.

Re: nincs cím

#526153 Muskatli Előzmény: #526092

Megneztem, Hodmezovasarhely koltsegvetesi foosszege 24,7 milliard Ft azaz havonta nagysagrendileg 2 milliard Ftnak kell keresztulmennie a szamlajan. Nem biztos, h tul sokaig fog tartani az osszeg inkasszalasa...

Re: nincs cím

#526137 Dicsák Előzmény: #526127

Nem hiába nem adott az hitelt, viszont időhúzásra jó volt, hogy kecsegézte vele az E-Start, majdnem be is jött neki, csak ugye SCS betolt egy kis tagi kölcsönt akkor :)

Most jön a második felvonás (sőt már zajlik egy jó ideje)!