Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nokia

Re: nincs cím

#530439 Roberrtto Előzmény: #530413

Azt erőssen kétlem, hogy lemegy addig.

1 euró alatt elképzelhetetlennek tartom ,hogy ne venné meg valaki...

#530244 Janicroft Előzmény: #529837

100%-ot felrakta a Nokiára? Az elég necces lesz. Egyébként a felvásárlási sztori nem is hülyeség. A kérdés hogy kinek érné meg és miért.

#529853 Roberrtto Előzmény: #529851

Sarkadi úr pedig múlt hónap végén ült bele ha minden igaz.

Isten tudja hol ven ennek végre az alja.

Nem merek én se belevenni...

Majd ha jön valami hír vagy pletyka.

Amúgy szeptemberben jönnek, illetve bemutatásra kerülnek a wp8as nokiák, állítólag egyből 4.

Reméljük ezek kihúzzák a céget a slamasztikából és év végére látszik a fény az alagút végén!

#529849 Roberrtto Előzmény: #529839

Nem hiszem, az tény, hogy kockázatkedvelő befektető a Kornél, de, hogy ért is hozzá az is biztos.

Másik meg, hogy ha a naokia vagy bárki be akarja ültetni a kisbüfiket, akkor nem a haszon megazinon keresztül teszi:)

Ez nem a phylaxia, hogy elég egy rádióinterjú és rábuknak a kisbüfik mint legyek a tehénlepényre:)ű

Persze benne van a kockázat, de amúgy érdemes olvasgatni a haszn megazin e rovatát, sok hasznos ötlet van, olyan részvényekről is amikről még nem is hallottam!

#529837 Roberrtto Előzmény: #529773

Ma olvastam amúgy a hazson magazin pénzes ötletek cimű rovatában, hogy Sarkadi Szabó Kornél 100% tőkével nokiát vett és még jóval 2$ felett lehetett ez még.

Arra alapoz, hogy a következő 2 hónapban felvásárlási pletykák vihetik fel az árfolyamot.

#529778 Előzmény: #529773

Miért is bukna bele a Microsoft a WP8 esetleges bukásába?

#529773 Roberrtto Előzmény: #529685

Azért lesznek itt pozitív dolgok is:

http://mobilarena.hu/hir/lumia_pureview_rovidesen.html

Ezt a kamerát egy darabig nem fogja tudni megközelíteni egyik gyártó se szvsz.

Plussz ott lesz a hajlítható kijelző is?!

A wp8 meg szerintem nem fog megbukni, ha igen, akkor viszont az egész microsoftnak meg kell buknia, mindent erre alapoznak!

Ősszel én már venni fogom nokiát szerintem!

Kedden 900 dolgozójával …

#525358 MrTibi16

Kedden 900 dolgozójával közli a Nokia komáromi gyárában a munkaviszonyuk megszűnését. Az intézkedés a korábban bejelentett 2 ezer 300 fős leépítés második hulláma – közölte a munkavállalói érdekképviselet vezetője, a gyár üzemi tanácsának elnöke. László Zoltán elmondta: a reggeles műszaknak már bejelentették az elbocsátást, a délutánosokkal fél háromkor közlik a leépítettek névsorát. Az elbocsátottaknak már nem kell felvenniük a munkát.

Az érdekképviselet és a Nokia magállapodása szerint a vállalat a törvényben előírt összegen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást, és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet az elbocsátott dolgozóknak.

A Nokia február 8-án jelentette be , hogy Komáromból, a mexikói Reynosából és a finnországi Saloból ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4000 dolgozótól válik meg 2012 végéig. A 4400 főt foglalkoztató komáromi üzemből 2300 főt bocsátanak el, vagyis ezt a gyárat érintette legnagyobb mértékben a létszámcsökkentés.

A leépítés első hullámában érintett dolgozóknak, mintegy 1200 embernek március 29-én mondtak fel. A munkaügyi központ akkori adatai szerint az elbocsátottak közül 854 magyar és 343 szlovák állampolgár volt. A Komárom-Esztergom megyében 479 embert, Győr-Moson-Sopron megyében 230 dolgozót érintett a március végi leépítés.

A Kisalföld június elején azt írta: az első fázisban kirúgott Nokia-gyári dolgozóknak a fele tudott két hónap alatt elhelyezkedni. Az 1200 ember közül sokan helyi cégeknél találtak új állást, számosan a győri Audi-gyárba, illetve egy tatabányai vegyipari céghez pályáztak sikerrel. Jelentős azok aránya is, akik ausztriai autóipari beszállító cégekhez mentek dolgozni.

#525059 Sezlonrugo Előzmény: #525028

Az Infineon is lent volt 50 centen oszt mégsem csödölt. Majd 1 Eur alatt lehet, hogy veszek egy marék Nokia részvényt emlékbe a 10 éves müemlék telóm mellé.

Most már akár a csődöt i…

#525028 Copfos

Most már akár a csődöt is árazhatja az árfolyam.

#525010 Roberrtto Előzmény: #524992

Nem csodálom, midnen esik, remélem face azért nem megy 32 alá, de ez egy ilyen nap...

Mondjuk nokiának sok iylen ovlt az elmúlt 1 évben.

Szerintem lemehet 1$-ra is, enne knincs alja tényleg.

Várom a felvásárlásról szóló híreket.

#524968 Roberrtto Előzmény: #524932

Nem akkora, de nagyon sok ágazata van nekik is.

Amúgy a minimális profit megitélése csupán menedzsment kérdése, emlékszem tavaly ilyenkor az volt a hír, hogy a HP majdnem a komplett hardvergyártását leállítja, pedig volt rajtuk szép nyereség!

Szerencsére új vezérigazgató jött és nem állítatta le, nagy butaság lett volna szvsz.

De a nokia a hírek szerint a symbiant és a butatelefon részlegét még akarja 1-2 évig futattni, ami szerintem orbitális nagy baklövés.

Elvégre a symbian már a múlt, nem érdemes vele foglalkozni, inkább a meego projekttel foglalkoznának az intelel együtt.

A butatelefon (utálom ezt a szót) részleg leépülése meg kézenfekvő, pár éven belül semmi értelmük nem lesz már és hiába lesz még mindig piaca, a többség, második telefonnak, esetleg nagyszülőknek veszi majd és ezen tényleg nem lesz már profit.

Ráadásul wp csempéi olyan orbitálisan egyszerűek, átláthaóak, hogy mindenkinek menni fog a kezelése. Ez a trend, a legtöbb ember be fog állni idővel, haverom is azt nézi milyen csúcstelefont vegyen a kicsúsztethetós SE helyett. Hozzáteszem utálja az érintős telefonokat, de más már nincs!

#524932 Előzmény: #524767

A minimális profit is sokkal jobb, mint az a masszív veszteség, ami miatt a többi nagy gyártó teljesen kiszáll a TV üzletágból. Az LG vs. Samsung méretet nem tudom megítélni, mert nem ismerem, de tudomások szerint az LG messze nem akkora konszern, mint a Samsung.