Köszi a tanácsot :-))
De itt Vas megyében van egy maker, akinél hegyekben állnak az alkatrészek..ha kell valami ritkaság csak szólj..megadom a számát..
Köszi a tanácsot :-))
De itt Vas megyében van egy maker, akinél hegyekben állnak az alkatrészek..ha kell valami ritkaság csak szólj..megadom a számát..
amikor még informatikában utaztam, gericommal nem is foglalkoztunk csak rossz tapasztalatom volt vele. bocs bud!
Az általam reklámozott és tényleg olcsó (90k) Aspire 150D Windows 7-nel úgy bír négy órát,
hogy fut rajta folyamatosan aTeleTrader, nyitva 5-6 böngésző fül folyamatos frissítésekkel
meg közben levelezek, skájpolok, stb.Fényerő maximumon.
Dög nagy 5700-as 6 cellás aksija van
http://prohardver.hu/teszt/a_bestseller_utodja/nyomtatobarat/teljes.html
Most jelent meg az ACER új szériás Aspire One-ja. Nagyobb kijelző (led tehnikával), az új Intel Atom N520-as procival, aminek ugyan kisebb az órajele mint a régi Atom-nak volt de mégis gyorsabb és kevesebb energiát fogyaszt. Itt a konfig.
Termékleírás: 11.6" WXGA HD LED CB / Atom Z520 1.33Ghz / UMA / 1*1GB DDR2 / 1*160GB HDD / 802.11bg / 6-in-1card reader / BT / 6 cell battery (2.6) / 0.3 CrystalEye / Multi-gesture touchpad / XP Home / fekete / 1 év PNR garancia
Az oprendszert ki lehet cserélni nem probléma. Egy hátránya van az ilyen típusú Netbookoknak hogy nincs bennük optikai meghajtó (CD, DVD, DVD-író). CSak külső USB meghajtót lehet használni.
Azt a notebook-ot akkor gyártották még mikor készült a világ a III. világháborúra. Nagy darab, súlyos egyéniség de ha még működik neked akkor az valószínű örök darab lesz. Sok gond volt anno a Gericom notebookokkal de ha nem hibásodott meg 6-8 hónap alatt akkor stabil és mindent kibír. A kijelző zsanérjára vigyázz mert az hajlamos volt eltörni. Ha eltörik akkor viszont gáz mert már nem lehet nagyon alkatrészt szerezni hozzá.
A mostani modern notebookok átlagban kibírnak 2-3,5 órát. Ez attól függ hogy az aksi hány cellás. A notebookok többsége ma már legalább hat cellás. Nekem van egy DELL Latitude D620-as notebookom és egy Acer 5920G-m. A dell kibír akár 3,5-4 órát is aksival az Acer viszont csak 2,5-3 órát megy maximum. A Dell igazi üzleti notebook, az Acer viszont már komolyabb tulajdonságokkal bír. Ha neked az kell hogy sokat bírjon aksiról viszont nincs nagy elvárásod garfikai tudás és bazi gyors proci terén és még az is kell hogy könnyen hordozható legyen akkor mindenképpen valami pici notebookot ajánlanék neked. Mondjuk a már említett Acer Aspire ONE-t, vagy az MSI-nek a Wind-jét. Ezek kicsi darabok és minden sallangtól mentesek. Ha komolyan érdekel a dolog akkor dobj egy privátot és meg tudunk beszélni mindent.
Gericom -okról mi a véleményetek ?
nekem az van...de úgylátom senki másnak nincs ilyenje.....enyém egy
Gericom Hummer Fx 5600 -as...régi darab, de ez mindent kibír...
Erre sztem nem lehet megfogható választ adni. Függ mindentől.
Közepes kijelző-fényerő, megnyitott min 10-15 weblap java alkalmazásokkal, flash frissítésekkel, mobilnet wagy wifi kommunikcióval, élebe nem lépő pihentető, na meg online kereskedés :) jó 1 óra. Nálam.
Nekem nincs kertes házam, van viszont kutyám és egy hónapok óta kórházban betegeskedő
anyám. Viszont net- és tőzsdefüggő lettem.
Ezt a hozzászólást egy parkból írom ACER Aspire D150 netbookról
árak itt:
http://www.argep.hu/main.asp?suche=Aspire+One+D150&x=0&y=0
Kell bele 1GB RAM még (egyszerű betenni, 4-5 ezet forint)
Érdemes rá Windows 7-et felrakni, az a legjobb és legjobb most
(jobb mint az XP és sokkal jobb és százszor jobb és gyorsabb
a Vistánál)
fogyasztás kb 30W
Nagyon tudom ajánlani, mámor.
Viszem mindenhová, ágyba, kocsiba, parkba, wc-re :)
1,5-2,2 óra. (Egy akksival és attól függ mit csinálsz...)
Köszi az összehasonlítást.
Tápegység tekintetében is lenne kérdésem:
ha nincs valaki konnektor közelben, általában meddig bírja az aksi?
Lítiumos aksi van már mindegyikben gondolom.
Az én notebookom tápegysége is 90W -volt, gyakorlatilag azonban 35-50W között volt a fogyasztása. Ellentétben az asztalimmal, ami bár nem egy erőmű, de azért így is 140-180W, + kb 40W a monitor. Szóval tetemes a különbség.
"sokmindenkit érdekel"
Inkább logikus hogy viszel magaddal mindenhova mindent.
Természetesen mobilnettel, ha már függő vagy :D
ja: lenovom 65w
Egy notebook max annyit fogyaszt amennyit a tápegység felvesz az elektromos hálózatból. Ez 50-90 W / óra energiafelhasználást jelent.
Az én ACER notebookom tápegysége pl. 90W.
Na ez király, látom a notebook téma sokmindenkit érdekel.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy milyen az energiafelhasználása a notebooknak az asztali pc-hez képest.
Annyit figyeltem meg, hogy radikálisan csökkent az áramfelhasználásom mióta nem a hagyományos crt, hanem lcd monitort használok.
Gondolom, hogy a notebook a töredékét fogyasztja az asztali pc-nek.
Nekem egy n200-as, lenovo-m van jó másfél éve. 512 rammal árulták, kértem legyen inkább 1 gb. 8ma már 2gb-ot kérnék). A proci csak 1,7 es, de minden korrektül fut rajta - xp alatt. Vistával jött ki, vagy linuxal, de xp drivereket lehúzza magának a honlapjukról.
Ma is ezt venném. Csak a mai lenovo alapok eléggé lecsupaszítottak. Nincs pl bluetooth bennük.
Darabig még jó lesz az xp. vista sztem felejtős, legalábbis nem látom semmi értelmét. win7 jó lesz, s nem csak azért mert új. rc1 -et ki kell próbálni: gyorsabb az xp-nél is.
Ebben 1et értünk. Ha kint lesz a végleges windows 7 akkor valszeg én is át fogok térni arra és akkor nem lesz majd ez a nyűglődés vista és xp között.
Kb én is 15 éve gyűröm a témát =)
Valóban van, amin nem tökéletes a driver ,de szerencsére ez a kisebbség. Mostmár mindenre windows 7 megy majd, azt hali =)
Ez a Vista elég vadhajtás lett.
Való igaz lehet találni majdnem minden notebookra xp-s drivert, de csak majdnem minden-re. Létezik olyan HP notebook amihez csak Vista driver létezik (az XP driver-ek fagynak). Közel 15 éve foglalkozom informatikával, hidd el van tapasztalatom.