Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Harcsa vagy Süllő

Re: nincs cím

#536943 Bakiba Előzmény: #536934

Válasz Ricsinél, ha összeáll a kép, lehet tartok egy ankétot azoknak akiket érdekel. Ti földrajzilag jó helyen vagytok, szólok ha van valami:))

#536934 Csilla76 Előzmény: #528128

Azon gondolkodtam, hogy miért a mandulát választottad, de szerintem valahová régebbre kellene visszagondolnom vagy olvasnom, hogy az itt biztosan működött és termett, máskülönben nem ezt választottad volna?

De kíváncsi vagyok, hogy miért ezt válaszottad?

Nekem tetszik az ötlet, meg a mandulát is szeretem.:-D

Megfigyelés.

#531476 katika64

Jul 10.én ha dörög 40 napig mindennap dörög. Népi megfigyelés. Ponty long.

#530268 banyaiz Előzmény: #528128

Fogtam végre kuttyogatva négyes szürkét ma este. Megtörtem az "átkot" . Jobban örültem neki mint máskor egy háromszor ekkorának.:)

#528130 banyaiz Előzmény: #528128

Harcsának falnia kellene ebben a dög melegben vsz. Csak ők ezt nem akarják. :)

Süllőre mostanában nem próbáltam , de van néhány olyan helyem ahol mint a halboltban úgy lehet fogni elméletileg, gyakorlatban nem mindig. :)

Múltkor úgy jártam, ráhajlott a nád csónakra néhány kévét eltörtem behajlott a vízbe, szürkületben csorgok kifelé és amur ott rágta nádat, teljes szélcsend már messziről látszott rángatja vmi a nádat, belógott kicsit a vízbe azt tépte, nem láttam pontosan mekkora. De legközelebb mikor arra jártam már levél nem volt a nádszálakon víz alatt.

#528128 Bakiba Előzmény: #528122

Csuka és süllö amit hazavittem, a többi csak élmény:))

Azért az élővíz /Körös-Ipoly/, és a lavor /horgász tó/ közt van különbség:))

Mondjuk a Balcsin nekem is kakukk, de ilyen vízben max főtthal lehet:))

#528122 banyaiz Előzmény: #528110

Fogtál mostanában?

Kuttyogatok szorgalmasan tilalom lejárta óta, szedtem egy csomó lópiócát, egy mozdítás nem volt még. :) Teljesen sztrájkba léptek a harik, legközelebb megpróbálom sötétedés után 1-2 óráig hátha.

#528110 Bakiba Előzmény: #524019

A panga is harcsa, csak nem felénk nő /Mekong stb./ 1 jó leső vagy szürke ízletesen elkészítve hidd el kárpotolna:)

#524019 Fornit Előzmény: #477760

Az a "harcsa"filé tuti pangáziusz volt kb 3k/kg ért a vásárcsarnokban. Az íze köszönőviszonyban sem volt a(z ugyanott vett) harcsa apróhússal, ami tényleg szürkeharcsa volt. Állaga, íze teljesen más volt.

#524014 Kissherceg Előzmény: #523346

A kedvezőtlen időjárás következtében meghiúsult mesterséges süllőszaporítás miatt idén ebből a halfajból nem telepít, ám harcsából a tervezett mennyiség dupláját helyezi ki a tározó vizébe a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Hegedűs Gábor, a Tisza-tó halászati hasznosításával megbízott cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: ez évre szóló haltelepítési tervükben 100 ezer előnevelt süllő telepítése szerepelt, ám a szaporítás idején kialakult hideg, szeles időjárás miatt a partnercégüknél végzett előnevelés folyamata eredménytelenül zárult, a kishalak zöme elpusztult.

Így tervük ragadozóhalakra vonatkozó részét módosítva úgy döntöttek: 2012-ben az eredeti szándék szerinti 100 ezer helyett kétszer annyi előnevelt harcsát telepítenek a Tisza-tóba. Az alig kisujjnyi méretű halak kihelyezésére várhatóan június 25-én kerül sor Poroszló, Sarud és Abádszalók térségében. A módosítás pénzügyi veszteséget a társaságnak nem okoz, az előnevelt süllőt és harcsát ugyanis azonos áron vásárolják - tette hozzá.

Hegedűs Gábor szerint az arányok eltolódása a népszerű horgászvíz halállományának egyensúlyát sem rövid, sem hosszabb távon nem veszélyezteti, miután tavasszal a süllő és a balin természetes szaporulata is ígéretesen alakult.

Közölte: a társaság idén eddig már 200 ezer előnevelt csukával, továbbá 100 mázsa kétnyaras és ugyanennyi 3 nyaras, azaz "horogra érett" ponttyal gazdagította a Tisza-tó élővilágát.

Emellett a turisztikai főszezon során újabb 200 mázsa fogható méretű pontyot is telepítenek majd. Ennek első szállítmánya várhatóan július első hetében, míg a mennyiség másik része augusztus végén vagy szeptember elején érkezik – fogalmazott az ügyvezető.

Hegedűs Gábor arról is tájékoztatott, hogy a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. 2012-ben összesen több mint 37 millió forintot költ "halasításra". Ez közel ötödével kevesebb, mint a 2011-ben erre célra fordított összeg. A csökkenés abból adódik, hogy tavaly a két évvel ezelőtti árvizek miatt elmaradt telepítések pótlására plusz forrásokat kellett áldoznia a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.-nek - fűzte hozzá az ügyvezető igazgató.

#523346 KawaBazsy Előzmény: #523231

Nyaraltam ott 16 évvel ezelőtt, akkor volt premier a Desperado. :-) Arra emlékszem, h minden nap benyomtunk, meg h fostam a kajakban, h be ne boruljak.. :-DD

#523262 banyaiz Előzmény: #523231

Ismerem az túlzás, de horgásztam ott már jópárszor. jó iszapos , sok nádas van ahol leginkább csónakból pecáznak. Keszegféle van bőven, spiccbotra beetetsz azt szerintem bármelyik részén foghatsz, törpe sajnos van. Ponty , amur inkább ha rendszeresen etetsz. Rablók is vannak mindenféle, sokan harcsáznak is.

Nem rossz hely, ha nincs csónak partról egy része kilőve mert egybefüggő nád van .

Ínyenceknek:) CSUKA- VA…

#512036 Bakiba

Ínyenceknek:)

CSUKA- VAGY PONTY-LEVES: A' megsült csukát vagy pontyot kőmozsárban kemény kenyérhéjjal törd apróra, tedd lábosba megvagdalt zellerrel együtt, töts reá jó főtt borsó levet, egygyütt főzd fel, azután leszűrvén töltsd a' leveses fazékba, jó sűrű vajas rántást, fűszert, téjfelt és sót vetvén bele, pirított zsemle szeletekre tálald ki."

(Czifray-Czövek)

http://www.foodandwine.hu/2011/02/23/czifray-istvan-keziratos-szakacskonyve-1829/

Re: Együnk

#511098 banyaiz Előzmény: #511069

Megnéztem a halad, szép.

Régen sokat amuroztam, vagy inkább úgy mondom sokat pontyoztam és közben rámentek ők is. 12-es volt a legnagyobb, éjszaka fogtam , derengés környékén.

De 5-10 között jópár db-ot. Harcos halak.

Ahol horgászom ott most az a gond 2 éve mikor azok a nagy áradások voltak rengeteg hal elment, sacc/kb több 100 mázsa, és a régi nagy példányokból elég sok.

10-20 -as amúrokat, nagy pontyokat, 40 -es harcsát stb szedtek össze utána a tó alatti területen. Hallottam olyat vki 6 mázsa halat szedett össze ott egy nap alatt.

Szóval most kicsit ínséges a peca, kevés a hal, viszont néhány nagy jószág még hasítja a vizet. :)

Amurból ismerőseim fogtak 20 körüliekeket és felettieket is, láttam én is fenn napozni akkorákat, hogy hirtelen fatuskónak is lehetett nézni őket akkorák voltak.

Majd egyszer eltévesztik aztán horogra kerülnek. Bár ha már kívánságműsor inkább egy mohoshátú öreg szürkét kérnék. :)

Vagy egy igazán nagy süllőt abból 3,5 kilósnál nagyobbat még nem fogtam.