Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: Friss, ropogós, illatos hitel

#522704 Arsene Lupin Előzmény: #522697

"Amennyiben rendeződik a kintlévőségek behajtása"

Nem kizárt, de sok esélyt nem adok rá. Itthon durva év elé néznek az önkormányzatok, hatalmas adóssághegyeket fognak maguk előtt tolni. Nem az E-Star követelése lesz náluk az első.

A románoknál hasonló a helyzet, azt még fűszerezi is egy kissé a tény, hogy szívesen tesznek keresztbe egy magyar cégnek.

#522697 Pyxis Előzmény: #522587

Ez jelenleg tényleg így van.

Amennyiben rendeződik a kintlévőségek behajtása akkor szerintem megoldható az a probléma is.

#522696 nembuksz Előzmény: #522694

"át kell fusizni". Talán inkább így írnám le ugyanezt a kiragadott szövegrészt:

Az új könyvvizsgáló észrevétele alapján egy, az IFRS-szerinti beszámolókban nem alkalmazott egy IAS standardot, amelyet a társaságnak - projektjei jelentős részénél - alkalmaznia kellett volna. (A kérdéses szabvány az ESCO-jellegű szolgáltatás könyvelési soraira vonatkozik, lényegében azzal jár, hogy a szolgáltatások nyújtása nem árbevételként, hanem pénzügyi bevételként jelentkeznek az IFRS beszámolókban

Egyébként az koránt sem igazolt, várt vagy előrejelzett, hogy az új IAS standard szerinti beszámoló bármilyen módon is rosszabb "állapotban" tüntetné fel a céget. Megítélésem szerint ez nem is így lesz.

Az, hogy az eddigi könnyvizsgáló nem ezt a standardot követte (gondolom kaptak egy valag pénzt, hogy elvégezzék a munkájukat!!) inkább az ő munkájukat minősíti.

Csak, hogy rendben legyenek a dolgok. Én most nem felbeszéltem hanem a tényeket objektívan leírtam.

#522693 nembuksz Előzmény: #522692

Ezt komolyan írtad???

A tavalyi auditált beszámolóbol ezt fogják látni? Max a kristálygömb mellékletéből...

Annyiszor leírtam már. Cashflow.

#522692 exmnbs1 Előzmény: #522686

az equitas pl az októberi kv kifizetésben látná ami miatt aggódnak

#522686 nembuksz Előzmény: #522665

És az nem tűnt föl hogy csak neked hiányzik ennyire? Lehet más másban látja a lényeget mint egy mérlegben. Talán ez sem véletlen...

#522665 exmnbs1 Előzmény: #522662

érdekes az elemzőknek fel sem tűnik hogy nincs mérleg

immár 2 hónapja jelentették be hogy át kell fusizni

#522662 Arsene Lupin Előzmény: #522650

"Most épp ennek a hibának a kijavítása folyik."

Lehet, hogy már késő. Pár hónap alatt kiderül.

#522661 rbbj11 Előzmény: #522655

persze. Most van ott az ilyen jellegű ktg, ahol mindig kellett volna lennie egy ilyen kicsi cégnek

#522655 Protein Előzmény: #522653

Nem tudni kinek milyen szerepe volt az új hitelben. Amúgy júniustól a költségek itt is majd a harmadára estek.

#522649 Protein Előzmény: #522602

Azért erre kevés esélyt látok. Az önkorinak a kifizetlen számlát előbb-utóbb ki kell fizetnie.

#522637 Dioka Előzmény: #522602

ez a 90 ( vagy bármennyi) nap arra szokott vonatkozni, hogy ha az egyik fél - jelenesetben E-star - fel szeretné rendes módon mondani a szerződést, akkor a városnak legyen elég ideje új szolgáltatót keresni.

Nem ismerem a román jogot, de szerződés szegés esetén nem hiszem, hogy jogosan hivatkozna erre a 90 napra! Ráadásul nem is egyik napról a másikra történt, mivel több egyeztetés is volt.

Mint ahogy az E.on sem valószínű, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül kapcsolta ki a gázt!

#522616 Arsene Lupin Előzmény: #522590

"Ja, Kassai hozta a zseni haverjait."

Na és Kassait ki hozta? És a briliáns üzleti modellt ki nemzette?