:)
Komolyan félek hogy matgab védelmi pénzt fog tőlünk szedni: ha nem tejelünk akkor bevásárol a részvényből
Lesz dolgod rendesen! :) Kezd a másikhoz hasonlítani! :(
Amúgy kezd érdekes lenni a helyzet.
10e fölött többen megjelentek, hogy lassan itt a vég. Akik benne ültek (ültünk), azok makacsul tartották magukat, hogy nem létezik! Minden rózsaszín, nem lehet baj! Pedig természetesen voltak intő jelek, de valahogy az emberi elme csak azt hajlandó meghallani, ami őt igazolja! Aztán meglepve láthattuk, ahogy elolvad az összes nyereség, majd átfordul bukóba. Aztán ki előbb, ki később belátta, hogy valóban problémák vannak és voltak akik kiszálltak, és vannak akik ma is makacsul benne ülnek.
A mostani helyzetben:
Egyre több pozitív hír érkezik, de néhányan már nem akarnak, mások nem mernek hinni már a cégnek. Viszont egyre többen mondják, hogy itt a fordul, megint szép lesz minden! De most a pesszimisták tábora nem akarja meghallani az optimistákét! Pont fordítva, mint 1 éve!
Hogy kinek van igaza? Nem tudom. Az élet majd eldönti! Csak mint érdekességet írtam le!
és véletlen pont mindig feléneklést tartanak a kitárazásaikhoz
érdekes eddig biztosabban állítottad hogy megkapják
sok csodát láttam már a béten de olyat hogy kamuzó lecsúszott cég visszatört volna még nem
Csabai ismét korrekt volt kivéve a kv nagységrend elírását
hú micsoda jó hír hogy egy alap kiszáll
érdekes neve meg nincs
nem baj, formermuskátli meg veszi nomeg akik bele akarnak ragadni
Ha megnézi a chartot, több hasonló, napokig tartó felhúzási kísérletet talál benne. A véleményem nem változott, a garbós pasast továbbra is hamiskártyás amatőr szerencselovagnak tartom. Állampolgári jogom.
Ez a mostani hitel is nagyon büdös egyelőre. Nem így működik a kapitalizmus, nem Teréz Anyák játsszák a szerepeket. Ez a hitel pedig a nem nyilvános feltételek nélkül ajándéknak tűnik.
"Az egyik legpesszimistabb AL is ha jol emlekszem kb 4500-nal irta, hogyha lenne finanszirozas, akkor napokig limittel emelkedne.."
Napokig tartó kiakasztást mondtam. Az első nap ki is akasztották, a második nap csak felkötötték. A kettő nem ugyanaz. De ma is felmehet 2K-ig, aztán szerintem kifújt egy időre.
Nincs aláírva hitel, és főleg, nem ismertek a bank által támasztott kikötések. A bankok nem jótékonysági intézmények, és nem szoktak auditált mérleg nélküli megszorultaknak hitelezni. Kivéve, ha van hátsó szándékuk is. Márpedig lengyelek szeretnék visszaszerezni a gyémántjukat.
Ahogy Liet_ is írta, egyik alapon sem igazán fedezhető fel, hogy érdekelné, mi lesz a befektetett pénz sorsa. 10000, 4000 meg a fene tudja még, hogy hol voltak nagyobb vételek. Az OTP különösen érdekes, hogy a 2. legnagyobb tulaj, de a hitel már nem volt olyan fontos.
nem tudom olvastátok-e, bocs ha volt már
"Gyenge alternatívák
2012. június 6.
Csabai Károly
Aggaszthatja az E-Star-részvények és -kötvények tulajdonosait, hogy a tőzsdei cég három romániai projektje közül kettő is befuccsolt.
Folytatódott az E-Star Alternatív Nyrt. részvényeinek vesszőfutása. Hétfő délelőtti 1465 forintos tőzsdei árfolyamuk alig több mint tizede a tavaly májusi történelmi rekordnak. Ilyen olcsón utoljára 2009. március végén lehetett hozzájutni a városok, intézmények és ipari fogyasztók elavult hő- és távhőrendszereinek korszerűsítésére és üzemeltetésére 2000-ben alapított cég papírjaihoz.
Két bejelentés lökte idei mélypontjára a részvényárfolyamot. A társaság előbb múlt pénteken közzétette, hogy héttagú igazgatóságából ketten távoznak. Köztük Lantos Csaba, az OTP Bank korábbi vezérigazgató-helyettese, akit tavaly novemberben azért választottak be a testületbe, hogy a közép- és hosszú távú finanszírozásban szerzett tapasztalatai és kapcsolatai révén segítsen a forráshoz jutásban. Ám épp az OTP utasította el a cég hitelkérelmét az első negyedévben. Hiába dobott piacra – összesen közel 10 milliárd forint értékben – kötvényeket és részvényeket az E-Star, az ezekből származó bevétel csak kiegészítője lehet a bankhiteleknek. Márpedig a cég profitjának döntő hányadát kitermelő új beruházásokhoz folyamatosan szükség van új forrásokra.
Az E-Star kilátásainak romlására utal a cég hétfő reggeli bejelentése, hogy három – annak idején a növekedés zálogainak tartott – romániai projektje közül a zilahit teljesen megszüntette. S ugyanezt helyezte kilátásba Marosvásárhelyen is, amennyiben az erdélyi település önkormányzata nem tesz eleget az E-Starral kötött koncessziós szerződésben vállalt kötelezettségeinek. Köztük például annak, hogy 17 ezer fogyasztó csatlakozik az E-Star által működtetett távhőrendszerre – a valóság csupán 6 ezer háztartás. „Az E-Star a szerződés aláírásakor tisztában volt a 6 ezres előfizetői körrel” – állította a HVG-nek Törzsök Sándor, a marosvásárhelyi önkormányzat tanácsosa. Mindenesetre az alternatív energetikusok az utóbbi két évben több mint 1 millió eurót veszítettek a marosvásárhelyi projekten, amelyért még 2 millió eurós koncessziós díjat is leperkáltak. Egyedül Gyergyószentmiklóson látszanak rendben menni a dolgok, annak ellenére, hogy az E-Star felmérése szerint a távfűtés fogyasztóinak csupán negyede veszi igénybe a melegvíz-szolgáltatást.
Tetézi a tőzsdei társaság bajait, hogy magyarországi önkormányzatok másfél milliárd forinttal tartoznak neki. Ebből a sárospataki, a hódmezővásárhelyi, a Fejér és a Veszprém megyei helyhatóság együttesen 900 millióval sáros. A fideszes vezetésű települések irányítói állítólag arra számítanak, hogy az állam majd átveszi az intézmények üzemeltetését. Az E-Starnál is abban reménykedhetnek, hogy a központi költségvetés belépésével megszűnnek a fizetési késedelmek, azok mértéke ugyanis kockázatossá teszi a cég működését.
Likviditásának romlása miatt az E-Star megszorításokra kényszerült, a magyarországi központjában dolgozók ötödét elküldte, lengyelországi központját bezárta, marketing- és tanácsadói szerződéseit jelentősen leépítette. Közel 1,1 milliárd forintot az E-Start 2000-ben alapító Soós Csaba tett be a cégbe, részvényeit értékesítve. Ezzel tulajdoni hányada 25 százalék alá zuhant, ám még így is övé a legnagyobb pakett.
Az E-Starnál abban bíznak, hogy a lengyel bankok több fantáziát látnak bennük, mint a magyarok. A Bank Zachodni WBK kedden 8,2 millió eurónyi hitel nyújtására tett ígéretet, aminek hatására az E-Star-részvények közel 15 százalékot lefaragtak árfolyamveszteségükből. Ám elemzők továbbra is kockázatosnak tartják, hogy az összességében már most is közel 5,1 milliárd forint értékű E-Star-kötvények birtokosai hozzájutnak a kamatokhoz, majd – papírjaik lejáratakor – a befektetett tőkéjükhöz. Mindenesetre legkésőbb október végén okosabbak lesznek: akkor esedékes 1,4 milliárd forintnyi E-Star-kötvény törlesztése.
CSABAI KÁROLY"
Alapvetoen egyetertenek veled, de lehet uj idok fujnak mar... Akkor szted esett volna elotte ekkorakat napokon keresztul, ha kaptak volna az infot h jon a hitel? Sztem nem.
Nekem atfutott az agyamon az pl, h elszakadt a cerna naluk, kulonosen h elesett a 2000, utana meg pont azert adtak a hir utan mert nem kaptak meg az infot elore es emiatt eleguk van az egeszbol. Akkor mar kovetkezetesen vegrehajtjak a korabban eldontott kiszallast.
De ez lehet hulyeseg, mar faradt vagyok..
Forditsuk meg a kerdest, ha ment volna a hatterben az info ( es tegyuk fel h atbaszas a szitu) akkor miert csak egy alap adta?? Ez sem kerek.
Szoval inkabb en az uj szelekre szavazok.
Barmit csinalj csak egy dolog eszedbe be ne jusson meg csak veletlenul se: nehogy vegyel!!!
A 2100 körüli szint egy darabig fogta a papírt,kíváncsi leszek mit kezd vele felfelé
más nem nagyon volt :))
Érdekes a helyzet, mindenesetre én nem hinném hogy jobban értesültek lennének az átlagtól, akkor nem ugrottak volna 10k környékén a cégbe.
Bocsánat az elmúlt 3 napban nem tudtam a topikot követni, remélem nem volt durvulás és személyeskedés!
de nem hiszem el, hogy ők nem ismernek bennfentes infókat, pl, erről a hitelről tuti nem a bét honlapjáról szereztek infót... aki ekkora pakkot tart az igényt tart publikálás előtti infókra is... főleg hazánkban, mutyiföldén...
En azt hittem, h ex visszafogottabb lesz ha egyszer kijon egy jo hir. De tevedtem, pont az ellenkezoje tortent, soha nem latott elkotelezettseggel akarja a tudatlan tarsasagot megmenteni ettol a piszok tarsasagtol. Ha tenyleg meg is kapnak a hitelt, kivancsi vagyok, h folytatja-e majd a szellel szembe pisilest vagy sem.