Akkor az amazon az piramis csupán?
azért, mert eredmény nélkül az árfolyam csak addig maradhat fenn, amíg működik a piramisjáték, hiszen csak úgy lehet kiszállni belőle ha valaki megveszi drágábban.
ha meg van valós eredmény, az valós profitot hozhat a részvény eladása nélkül is.
persze a piramis is működhet évekig, akár évtizedekig is.
"Átalános az a nézet h a piac önszabályozó, hát egy nagy sz@rt, A fejlődési modell jelenleg exponenciális az pedig aki kicsit is ért a diff egyenletekhez tudja h soha nem lehet stabilis."
.
Én a piacról (index) beszéltem és a gazdasági fejlődési modellről (GDP) (mert erre vannak elméletek stochasztikus parcdiffegyenletek), amivel elvileg korrelálnak,..
Én azt nem értem, hogy miért hivatkozik midneni a pe rátára.
Linkedinnek 570 és aránylag stabilan tartja az árfolyamát már egy ideje.
De ott van például amazon is, 200 felettivel.
Azért ezek a cégek se sz@rral dobálóznak.
Nokiának meg már nem is adnak meg pe rátát.
Rossz hír, hogy mondtam. Előrejelezhetetlen a kimenet. Nem tudjuk milyen képlet generálja a bemenetekből a kimenetet (az árfolyamot) fx=?. Chaos.
Ez csak elképzelés, szerintem ha csak erre mennek, akkor nincs gond, mert soksok bőrt lehúznak még a faceről igy. Kérdés milyen áron éri meg elpaszolni. Lehet 10$on is úgy itélik meg, hogy emgéri még és csinálnak belölepénzt.
Végülis semmi törvénytelent nem csinálnak, csak etetik a jónépet.
Én azért remélem, hogy lesz itt fordulat és emelkedés, 3 hete van még kint tőzsdén, nyár végére talántalán képet kaphatunk hol is van a helye, de ha elesik a 20$ akkor egy darabig ott is fog maradni.
Ez nem aranyxbányacég meg ilyenek, hogy találnak valamit aztán rally 100%on.
Sőt mi több, ha most a kibocsájtók vásárolnak vissza, akkor a végén az is lehet, hogy bejelentik, hogy nincs is már közkézhányad, vagyis kivásárolják a maradék részvényest - és zsebretesznek ~20 milliárd dollárt, miközben még a cég is megmarad.
Ahogy az öreg zsidó mondja a nem működő telefonfülkénél: a fenébe, ez se nekem jutott az eszembe.
Vagyis pontosan ott, ahol EREDETILEG értékelték a céget, azaz 18 dolláron (*elírtam a 19-et, 18-at akartam írni). Vagyis pontosan oda tart az árfolyam, ahol lennie kellett volna a normál kibocsájtás esetében, azaz jól látható, hogy csak felfújták a lufit és szép lassan engedik le, miközben hülyére keresik ezen is magukat a kibocsájtásban részt vevők.
Vagyis pontosan ott, ahol EREDETILEG értékelték a céget, azaz 18 dolláron (*elírtam a 19-et, 18-at akartam írni). Vagyis pontosan oda tart az árfolyam, ahol lennie kellett volna a normál kibocsájtás esetében, azaz jól látható, hogy csak felfújták a lufit és szép lassan engedik le, miközben hülyére keresik ezen is magukat a kibocsájtásban részt vevők.
van mikor várni kell,ez a tőzsdei befektetés a otp vevők se örülnek 6000felett,de sztem féléven belül kilő....gyűjtik a pénzt
Tényleg úgy néz ki a charton ( http://www.plus500.hu/Instruments/FB?gclid=COiH__LrubACFci-zAodX19x9Q, 1w+forgalom), hogy szépen lassan engedik lecsorogni - ha erre egy parabolát teszek fel, akkor az szép 19 dollár körüli árfolyamon fog megállni.
Hiszem ha látom. Közeljővőben még nincs semmi egetrengető dolog. A mobilos hírdetési rendszert is idő összerakni, ahogy a saját mobiltelefont és a július végi gyorsjelentés se fog hozzni megváltást szvsz.
Nyár végéig, de lehet év végéig ez nem fog 40$ig elmenni, egyszerűen nincs mire.
Alisher Usmanov az ájpion elpasszolt 1.4 milliárd USD értékben FB részvényeket. Vett magának egy A340 -est .. http://www.bloomberg.com/news/2012-06-06/facebook-investor-usmanov-said-to-acquire-wide-body-airbus-jet.html
Lassan akkor lehet rá vetni egy pillantást.
Ha jól számolom a bevezetés óta 2 naptól eltekintve midnig esett az árfolyam. Azért ez se semmi.
Akik tényleg 40ről vannak benne azoknak nem tudom mikor lesz kiszálló.
http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/lufi_volt_a_facebook_a_befektetesi_guru_szerint.168280.html
""A Facebook papírok 20 dolláron megérik, hogy egy pillantást vessünk rájuk" - véli Walter Price, az Allianz RCM technológiai alapjának stratégája"
"Az Allianz alapja részt vett a Facebook elsődleges részvénykibocsátásában, már eladta a részvényeket, méghozzá profittal - közölte Walter Price."
Turbómotorskasza.
itt egy újabb egész jó cikk:
http://www.mfor.hu/cikkek/Fenyes_mult__kodos_jovo__Facebook_es_a_reklambevetelek.html