Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#518218 Lxrose Előzmény: #518213

Bár ez alapján már csak az egyenetlen fizetés a kritérium:

"balloon loan

n

(Economics, Accounting & Finance / Accounting & Book-keeping) a loan in respect of which interest and capital are paid off in instalments at irregular intervals"

#518213 Lxrose Előzmény: #518199

akkor nem az Equilor hazudott, hanem Soós, mert ahogy a baloonos hitel definícióját nézem, ott tőke a futamidő végére van időzítve:

"A large, lump-sum payment scheduled at the end of a series of considerably smaller periodic payments. A balloon payment may be included in the payment schedule for a loan, lease, or other stream of payments."

http://www.investorwords.com/5411/balloon_payment.html

#518211 Protein Előzmény: #518204

Ennyire nem szoktak részletezni egy megállapodást a nyilvánosság felé. Én azt érzem, hogy a RESZ-t le akarják már zárni. A cég ha jól emlékszem üzemi szintem tud 2.5 millió eurót egy évben. Abból öt év alatt a 4 millió euró nem lehet gond.

#518196 Sly-- Előzmény: #518188

Most mondjam azt, hogy facebook-ot venni első nap nem volt irtó necces? :-)))

Mi nem az?

Mondjuk én nem ma vettem..., ha sziget betöltődik, akkor is nyerő...

#518195 rbbj11 Előzmény: #518188

arra pont jó, hogy tartsam, ami van, ha napi maxon zär. Ahogy tegnap is irtam, illene jo hosszan elnyujtani a feldumálást és akár 4k-ig is ellökni

#518188 rbbj11 Előzmény: #518124

azért egy ilyen illikvid rv-nél, ilyen sumákságokkal és mérleg nélkül egy szigetre alapozva sztem irtó necces vásárolni belöle.

Az igaz, ha napi maxon zár komoly forgalommal, mindenképp jó jel.

#518186 Protein Előzmény: #518180

Ez alapján nem törlesztenek tőkét:

E-Star: itt az áttörés a finanszírozásban

Közzétette a lengyel BZ WBK bank hitelszerződésének részleteit az E-Star, amelynek keretében 36 millió zloty (2,5 milliárd forint) hitelt vehet fel a magyar társaság. Ez változó kamatozású, a kamat a varsói bankközi piac egy hónapos rátáján alapszik (1M WIBOR + 300bp), ez most 7,92%-ot tesz ki. A hitel ballon típusú, ez azt jelenti, hogy a futamidő alatt csak a kamatot kell fizetni, a tőketörlesztés az 5 éves futamidő végén egy összegben esedékes (mintha kötvényt bocsátottak volna ki). Az összeg kb. felét a EETEK finanszírozására használja fel a társaság, a maradékot általános kiadásokra és főként új projektek finanszírozására fordítják majd.

A társasággal kapcsolatban az utóbbi hónapok alapvetően a finanszírozási és likviditási problémák jegyében teltek, ugyanis a reorganizáció eredményei csak lassan mutatkoztak meg. A piaci szereplők az október végén esedékes kötvénylejárat miatt is aggódtak, ami a kuponnal együtt 1,5 milliárd forintot tesz ki - ezek az aggodalmak most érdemben eltűnhetnek.

A lengyel hitelfelvétel összességében 180 fokos fordulatot jelent, mivel a pénzügyi helyzet rövid távon rendeződött, a befektetők a kezdeti lelkesedés után azonban óvatossá válhatnak, hiszen a tartós javuláshoz további, azonnali eredménytermelő projektekre van szükség. A labda tehát továbbra is a társaság térfelén pattog.

Forrás: Equilor Elemzés