nem
Bár ez alapján már csak az egyenetlen fizetés a kritérium:
"balloon loan
n
(Economics, Accounting & Finance / Accounting & Book-keeping) a loan in respect of which interest and capital are paid off in instalments at irregular intervals"
of a series of considerably smaller periodic payments
ez szerinted mi???
vagy le kell zárni
mindenesetre már szépen kipakolták
akkor nem az Equilor hazudott, hanem Soós, mert ahogy a baloonos hitel definícióját nézem, ott tőke a futamidő végére van időzítve:
"A large, lump-sum payment scheduled at the end of a series of considerably smaller periodic payments. A balloon payment may be included in the payment schedule for a loan, lease, or other stream of payments."
Ennyire nem szoktak részletezni egy megállapodást a nyilvánosság felé. Én azt érzem, hogy a RESZ-t le akarják már zárni. A cég ha jól emlékszem üzemi szintem tud 2.5 millió eurót egy évben. Abból öt év alatt a 4 millió euró nem lehet gond.
..erre gondoltam :)
500/4 az 125K lenne negyedévre
ebből valamennyi lejön
Valami részletesebb infó kéne :) Majd a lehívott hitelnél meglátjuk... Csapd le ex :)
gondolod ha valami kedvező paraméteres lenne nem dicsekedtek volna el?
Igen, de valószínűleg a ballon miatt nem időarányosan meg a tőketörlesztés.
hazudott az Equilor
http://bet.hu/newkibdata/110964215/BZ_Bank_aj_nlat_k_zlem_ny_2012_06_05.pdf
havi tőketörlesztés van
Most mondjam azt, hogy facebook-ot venni első nap nem volt irtó necces? :-)))
Mi nem az?
Mondjuk én nem ma vettem..., ha sziget betöltődik, akkor is nyerő...
arra pont jó, hogy tartsam, ami van, ha napi maxon zär. Ahogy tegnap is irtam, illene jo hosszan elnyujtani a feldumálást és akár 4k-ig is ellökni
azért egy ilyen illikvid rv-nél, ilyen sumákságokkal és mérleg nélkül egy szigetre alapozva sztem irtó necces vásárolni belöle.
Az igaz, ha napi maxon zár komoly forgalommal, mindenképp jó jel.
Ez alapján nem törlesztenek tőkét:
E-Star: itt az áttörés a finanszírozásban
Közzétette a lengyel BZ WBK bank hitelszerződésének részleteit az E-Star, amelynek keretében 36 millió zloty (2,5 milliárd forint) hitelt vehet fel a magyar társaság. Ez változó kamatozású, a kamat a varsói bankközi piac egy hónapos rátáján alapszik (1M WIBOR + 300bp), ez most 7,92%-ot tesz ki. A hitel ballon típusú, ez azt jelenti, hogy a futamidő alatt csak a kamatot kell fizetni, a tőketörlesztés az 5 éves futamidő végén egy összegben esedékes (mintha kötvényt bocsátottak volna ki). Az összeg kb. felét a EETEK finanszírozására használja fel a társaság, a maradékot általános kiadásokra és főként új projektek finanszírozására fordítják majd.
A társasággal kapcsolatban az utóbbi hónapok alapvetően a finanszírozási és likviditási problémák jegyében teltek, ugyanis a reorganizáció eredményei csak lassan mutatkoztak meg. A piaci szereplők az október végén esedékes kötvénylejárat miatt is aggódtak, ami a kuponnal együtt 1,5 milliárd forintot tesz ki - ezek az aggodalmak most érdemben eltűnhetnek.
A lengyel hitelfelvétel összességében 180 fokos fordulatot jelent, mivel a pénzügyi helyzet rövid távon rendeződött, a befektetők a kezdeti lelkesedés után azonban óvatossá válhatnak, hiszen a tartós javuláshoz további, azonnali eredménytermelő projektekre van szükség. A labda tehát továbbra is a társaság térfelén pattog.
Forrás: Equilor Elemzés