Ezeket a határidőzéseiket egyébként én sem értem, hogy mi a f.sznak csinálják?! Múlthéten is az az 50(!) darabos vétel...Egyrészt vicces a mennyiség, másrészt meg nem buktak még eleget ezzel a játékkal?!
Ezeket a határidőzéseiket egyébként én sem értem, hogy mi a f.sznak csinálják?! Múlthéten is az az 50(!) darabos vétel...Egyrészt vicces a mennyiség, másrészt meg nem buktak még eleget ezzel a játékkal?!
A hati az a vasmacska, amely a mélybe fogja rántani ezt a hajót szvsz. Hiába a kapzsiság...
és még a határidős buktáról sem emlékeztünk ám meg
ápr 27 záró 2315 átlag 110Kdb-ra
A kamat az idei évben 706 millió HUF volt a 2014/A-ra és a 2015/A-ra. Ez az az össze, amire nem volt elég zsöci a pénztárban, pedig az azonnal rendelkezésre álló kp. állomány ennél papíron több volt. Ezt csak azért írom, hogy mire lesz elég a 3m euró.
Engem egyébként őszintén meglepett, hogy elmaradt az OTP-hitel, merthogy az OTP alapkezelője mégiscsak benne ül 10,84%-nyi részvényben és azt biztos nem a mostani árfolyamokon vették.
Emellett az "intézményi befektetők" alatt ugyan nem tudom, kiket értettek, de szerintem a kötvényekből is betárazott az OTP.
Rivotril elérhetőségét tudja valaki? borkóstoló témában keresném, de nagyon.
thx
Azt a sort nem tartom vészesnek. Bár ha jól tudom a fizetési határidőket kitolták, ami azért beszédes.
Ha lehet hinni a q1-ben írtaknak a társaság hitelállománya 5,5 millió euróval csökkent azért a negyedévben.
Azokat nem vettem számításba, mert előfeltételeztem, hogy 0,9m EUR azért befolyik a kasszába 2-3 hónap alatt, persze kérdés, hogy mennyi beszállítói számla áll sorban még emellett.
Én arra lennék kiváncsi, hogy egyébként az OTP milyen hitelfelvételt támasztott, amit végül nem fogadtak el, mert ha az OTP is azt követelte pár hónapja, hogy csukják be a két romániai projektet a hitelért cserébe, amit akkor nem vállaltak be, akkor most adtak egy ordas nagy pofont a sz@rnak...
tekintsd át a további rövidtávú hitelállományt
azt nem kell fizetni?pf számítása szerint q2 q3-ra 0.9mEUR ha jól emlékszem
Milyen szállítókra gondolsz. A cég szállítóira?
Fát, szenet most kellene venni amúgy, mert sokat lehet rajta spórolni. Nem tudom van e rá pénz.
Pénzbe bizony. Az idei évben többletet (havi 100.000 euróról írtak EBITDA szinten) nem várok tőle. Az majd jövőre jelentkezhet érdemben a mérlegben. Ez a három millió euró annyi, amennyi legalább szükséges a likviditás fenntartásához.
Igen, hát a refinanszírozás esélyesebb, mint arra várni, hogy az önkoriknál kinyílik a malacpersely, ebben a feltételezésemben, hogy talán saját zsebből is ki tudják csengetni a 2012/A-t, inkább csak a reményem van benne, mert jobb volna, ha kivezethetnének 1,5 milliárdnyi tartozást.:)
szerinted az úgy megy hogy 0-ra kiürítik a kasszát?
a román levonulósdi amelyet részben a románok hibájaként tüntetnek fel az időpontját viszont nem közölték is pluszpénzbe kerül
2014 már teljesen más tészta. Ott csak a refinanszírozás lehet a megoldás. A cég ügye hosszú távú bankhitelben gondolkodott. Erre szerintem egyenlőre esély sincs.
Jah, igen, azzal együtt.
Mondjuk annak a tőketörlesztése már kicsit viccesebb lezz 2014-ben, mert az 6 milliárd körül van.
számold át a kamatokat mégegyszer
kinn marad vagy 5.5mrdnyi kv annak az éves kamata mióta ennyi?
van 2014-es is
Cash-flow szempontjából viszont ínséges hónapok következnek. Nem lepődnék meg, ha EBITDA szinten már veszteséges lenne a május. Ebből következően a 3 millió euró nem nagyon fog növekedni, még akkor sem, ha valamelyik önkori becsengeti a tartozását.
Nagy kérdés, hogy ezek a partnerek miből tudnak majd fizetni hirtelen. Szerintem az októberi kötvény lejárat refinanszírozásra fog kerülni, persze ha sikerül.