14A-t se hagyd ki.
Októberben kb. 1,5 milliárdnyi lejáró kötvényük van (2012/A), februárban pedig - ha jól tudom - csak a 2015/A és 2016/C-kötvények kamatfizetései, kb. 150-200 millió értékben.
Mivel elvileg kb. 3 millió euró kápé most van a kasszában, ~ 900 millió HUF értékben, októberig szerintem össze lehet még kalapálni a maradék kb. 600 milliót, hogy rendezzék a 2012/A-t, ennél csak a magyar önkorik kétszer nagyobb összeggel tartoznak.
A februári kamatfizetés pedig azért annyira nem nagy tétel, hogy gondot okozzon.
Legalábbis remélem.
kezd úgy festeni a dolog hogy a magyar problémákból előre menekültek
a román projektek sem lettek rendesen átvilágítva bár a fejlesztési pénzek jórészét elköltötték szakértőkre
minél több pénz lett a kv-ből annál kevesebb fejlesztés
Nem vagyok benne biztos, hogy sikerül visszafizetni. Lényegében azokat a tyúkokat vágják most le, amelyek a tervek szerint összetojták volna a kötvények hozamait és a tőkét. Szép. Adtak a szarnak egy pofont.
a portfoliojukban a leghosszabb kv-ek vannak
mindet vissza kéne fizetni
Igen, de az szerintem nem sokakat tévesztett meg. Aki akkor vett az inkább a növekedést árazta és nem a 2011. q1 alapján.
Azok, amelyeket még vissza kell fizetni. Az október és a jövő február elég combos lesz ebből a szempontból.
nem beszélve a tavaly q1-es giga pénzügyi eredményről
a kv-ek részben a likviditási szint kisimítására kellett, igen arra
milyen ketyegő kvek? hol?
Milyen magyarországi problémákra gondolsz? 2010-esre?
Ha jól tudok az 1 mrd-ot nem realizálták. Balfékek.
A kötvényekből sajnos sok ebbe a két feneketlen zsákba ment bele. Csak a ketyegő kötvények maradtak itt.
viszont elfedték vele a mo-i problémákat, időlegesen közel 1 mrd-ot nyertek a hozzá kapcsolódó árfolyamfelhúzás srv határidőzésével, illetve a projektekre hivatkozva beszedtek pár milliárdot kv-re
A két romániai projekt teljes kudarc volt a cég számára. Eddig csak ölték bele az euró milliókat és a végeredmény egy nagy nulla. Sőt veszteség. Már eleve túlzott optimizmusról tett tanúbizonységot ott üzletet kötni. Az esetleges bírósági hercehurcától nem várok sokat, csak a költségek növekedését.
nem teljesen elme-ment rendszer leledz' eme belterjes kecsege jelen kereskedelme megett. Recsegtetve kecsegtetnek--- lezseren rebegheted e zengzetet--- de ne legyen e kecsege megvetett neked! (felfele rengeteg eretnekek fenekednek ellene)
likviditási gondokkal kezdődik és fizetésképtelenség kell hozzá
Eddig csak olvastam a fórumot, most írok először.
Szerintem a mai nap fordulópontot fog jelenteni a cég életében (nem a részvényárfolyamban).
A romániai operációk levágása mutatja, hogy mennyire nincs rendelkezésre álló forrás, illetve, hogy megfizethető áron mennyire nincs forrás. Én speciel örülök annak, hogy a rossz üzleteket leválasztják. Zilah lakosságit már többen itt is emlegették, de szerintem Marosvásárhely is erre a sorsra fog jutni. Más kérdés, hogy a mérlegekben ezek a leválasztások mekkora kárt fognak jelenteni.
Róla lehetett tudni, hogy van neki. Egyébként kíváncsi lennék a mostani véleményére is. Mit mivel és hogyan magyarázna...
" NEKÜNK MOHÁCS KELL" Ez nagyon igaz erre a cégre, az előbb pont 1526 volt... Mi kell a csődhöz? Hogy kezdődik? Még ilyen szituban nem voltam a hat év alatt!