Regisztráció Elfelejtett jelszó

Facebook a parketten

Re: nincs cím

#516744 Előzmény: #516488

"Hogy miért gondolom ezt? Pl Zuckerberg miatt."

Magyarországon egy bank egy ilyen struktúrájú KKV-t nem is finanszírozna, hiszen gyakorlatilag nem cégről beszélsz, hanem egy emberről, aki nélkül a cég semmit sem ér. Namármost, teljesne nyilvánvaló, hogy ugyebár Gates már régen visszavonult, régen nem rajta múlnak a dolgok, és Jobs is bár látnok volt, azért a többségét a feladatoknak nem ő látta el.

És mi lesz, ha holnap Zuckenberg feldobja a talpát?

A fosbux nem egy cég, hanem egy hisztéria márkanév, amit a hívők tartanak fenn, akik ebben a közönséges útszéli piti bűnözőben, tolvajban, nem mellesleg pedig egy normális terméket létrehozni képtelen szembélyben hisznek vakon, mert ez az, ami fenntartja azt a hitet, hogy ebből lehet még valami! Hiszen a Nagy Vezető megmondta, hogy lesz ez még így se! Más helyeken, más kontextusban ezt tudod hogy szokták hívni?

Szekta és szektavezető.

#516573 anti-qxxl Előzmény: #516561

már csak az apple-t kéne legyőzni, ami a többi gyártónak sem sikerült. Lásd pl. Nokia, ami eléggé ismert márkanév

#516561 Bendeguz Előzmény: #516535

Ahogy az ilyen cégek esetén lenni szokott, kiadják a fejlesztést és a gyártást is bérmunkába, ők majd a szép kék logóval fognak hasznot húzni.

#516535 Roberrtto Előzmény: #516515

Kétszer kaptam a 4 év alatt nagy pofont, igaz azok akkorák voltak, hogy a nyálam is kicsordult:)

Ricsi

2000ben mit gyártott az apple? A halálán volt.

Amúgy lehet facebook igy belép a hardvergyártók piacára, ha telefont fog gyártani.

#516525 Tapasz Előzmény: #516522

2009 szeptemberre nullázódtam, de azóta mondhatjuk úgy, hogy voltak sikereim a piacon

bár ha egy részét eladod…

#516524 Tapasz

bár ha egy részét eladod, akkor már két lehetőség marad: kis bukót realizáltál, vagy olcsóbban visszaveszed

#516522 Tapasz Előzmény: #516508

Az otp 2009 ben volt 1500, én akkor kezdtem. Sikerült 2009 márciustól tdt vel és hati shorttal nulláznom a tanulópénznek szánt lóvét.

Az Apple-t, ami termékek…

#516518 Ricsi

Az Apple-t, ami termékeket gyárt összehasonlítani egy közepesnél is gyengébb szoftvert üzemeltető céggel SZERINTEM nagyon helytelen.

#516515 Moneywheel Előzmény: #516469

Robertto

"Kösz, de nem adom fel:)

Én azt hiszem, hogy az az igazi vesztes aki feladja és sajnáltatja magát. Nyilván sz@r érzés ez most, de elsz ez jobb is, ha nem facebookban akkor másban."

A kitartás mindenképpen tiszteletre méltó dolog, de arra ügyelni kell, hogy ne a folyamatos fej a falba verésben legyünk kitartóak. Az igazi vesztes itt aki mindent elveszít és nem tud visszaülni az asztalhoz. Az igazi vesztessé válás ott kezdődik amikor valaki a folyamatos veszteségek ellenére sem ismeri fel, hogy bizony fel kellene adni. A önsajnáltatás pedig valóban nem segít, de inkább az a jellemző, hogy a kudarcot a szőnyeg alá söprik az emberek. Természetes, hogy sosem kellemes érzés a veszteség, ezért is olyan stratégiával érdemes dolgozni ami számba veszi a veszteségek lehetőségét. Így egy elviselhető szintre lehet tenni az amúgy gyakran meglehetősen sz@r érzést.

#516508 Roberrtto Előzmény: #516494

Igen, ebben egyetértünk, mentálisan nagyon topon kell lenni!

Amúgy én arra is emlékszem, mikor 2008ban 1500as otp-nél mindenki azt akart venni.

Aki bátor volt az vett is, is másnem eladta 3000nél.

És azért az nagyon veszélyes időszak volt, senki nem tudta mi lesz 1-2 hónap múlva. (emlékszem még Csányi is nyilatkozott a rádióban, hogy nyugalom, a betétesek a pénzükhöz tudnak nyúlni ha szükségük van rá, azért mikor már ilyen interjúk vannak, az elgondolkodtató)

Az estart én is megettem, no ott nem buktam, hanem elhittem ,hogy egy korrekt cég. Sajnos ott (is) tévedtem. (ott mondjuk nem bánta pénzem)

Buffet meg nem alapból tech papírokat nem piszkál, állítólag még mobiltelefont se tud kezelni az öreg:))

#516494 Bendeguz Előzmény: #516488

Elsiklottam a tőzsdei pályafutásod kezdete felett. A 4 év már elég szép, volt részed akkor hidegben-melegben. Mozgalmas időket éltünk, lehetett edződni rendesen!

Facebook: nekem nagyon büdös volt a kezdetektől. Aktív facebook felhasználó vagyok, sosem értettem miből van bevételük, mert a legritkábban kattintok fizetett hirdetésekre. Sorra jöttek az elemzések a pénzügyeikről, nyilatkoztak a "nagyok" pl Buffett, hogy bottal se piszkálnák. Az IPO körüli hype is a végtelen rózsaszín ködről (gőzről?) árulkodott. Ha "Mari néni" is részvényt, aranyat, vagy akármit vesz, betolja kis nyugdíját, na onnan menekülni kell. Ugyanez volt pár éve 7400-as OTP-nél. Jött is a zakó menetrend szerűen. Óriási tanulság vonható le az E-star (RFV) történetéből. Ha van ráérő pár napod, olvasd végig a két topicot. Én is az ábrándos idióták között voltam. Bedőltem a gondosan felépített sztorinak, majd 1 évembe telt felfogni hogy át lettem baSzva. Nem kicsit! Ezek után feltűnnek a mintabeli hasonlóságok a fórumtagok hozzászólásaiból. Ilyenkor megszólalok, hogy vigyázat! Nagyon oda kell figyelni. Sajnos az érzelmi faktort nagyon nehéz kizárni.

#516488 Roberrtto Előzmény: #516484

Na látod ez egy korrekt vélemény amire lehet helyeselni, vagy cáfolni.

Amúgy ha visszaolvasol, akkor nem vagyok lelkes kezdő, kb 4 éve tőzsdézem, persze rengeteg tanulnivalóm van, ezt nem tagadom, de ezt szerintem egy 15-20 éve tőzsdéző is elmondhatja.

Azt meg tudom, hogy nem minden arany ami fénylik, de a facebook kibocsátásáról továbbra is az a véleményem ,hogy elszúrták. Hogy ez direkt történt vagy véletlenül azt nem tudom.

Nagy potenciál rejlett volna benne.

Nekem továbbra is az a véleményem, hogy hosszabb távon jó lesz a dolog. Hogy miért gondolom ezt? Pl Zuckerberg miatt. De erről is leírtam már a véleményem. Én őt, Gates, Jobs és Brin mellé sorolom.

Kiváncsi lennék mit írtatok volna a 2000es évek elején mikor az apple kb 5$-t ért és újra feltünt a cégnél Jobs.

Szerintem azt, hogy jobb lenne ha befejezém a tőzsdézést:)

#516484 Bendeguz Előzmény: #516482

Szimpatikus az optimizmusod és igazad is van. Viszont ismeretlenül is érdemes a "régi nevek" véleményét alaposabban megfontolni. Ne sértődj meg, de tipikus példánya vagy a lelkes kezdőnek, aki azt hiszi hogy minden arany, ami fénylik. Én is így kezdtem és sokan mások is közülünk. A nagy önérzet ebben a világban inkább hátrány, mint előny. Hidd el, hogy többségünk csupán jó szándékból "savaz" Téged, nem ebben leljük örömünket.

#516482 Roberrtto Előzmény: #516475

Nem ezzel van a baj hanem a lekezelő, lenéző stilussal.

Én elismerem ha hibáztam, ha rossz lóra tettem, de itt elég sok ember úgy osztja az észt 3 műszakból mintha ő évi 200-300%-ot keresne.

Mindenki más kereskedési stilus alapján kereskedik, ki hosszabb távon, ki rövidebben, valaki teljes tőkével belevesz dolgokba, valaki csak csak a tőke 10%ával.

Ki ilyen ki oylan.

De az ilyen lenéző pökhendi beszólásokat, hogy neked a tőzsde nem való, nemszeretem.

Főleg látatlanban nem itélkezem igy senkiről.

Amúgy hétfőn megint emelkedünk:

http://www.origo.hu/techbazis/20120601-nem-tudni-ki-tamadta-meg-a-facebookot-az-anonymous-tagad.html

#516477 Bendeguz Előzmény: #516469

Ricsire érdemes figyelni, sokaknak megtakarított elég sok pénzt pár jól célzott mondatával.

#516475 Ricsi Előzmény: #516469

Csak csendben jegyzem meg, azért mert nem kértél, még olvashatsz olyat itt, amire nem gondoltál.

#516469 Roberrtto Előzmény: #516399

Lehet nem kértem jótanácsot megint!

Jónapot:D

Tudjuk te mindig csak nyersz!

Moneywheel

Kösz, de nem adom fel:)

Én azt hiszem, hogy az az igazi vesztes aki feladja és sajnáltatja magát. Nyilván sz@r érzés ez most, de elsz ez jobb is, ha nem facebookban akkor másban.

Zotya

Nokiában én is gondolkodtam, már 6-7-8$ körül hálistenek nem vettem bele.

Vigyázz vele, én is angy jővőt jósolok a win8/wp8-nak, de szerintem a kínai gyártók (zte, huawei) is rá fognak menni a windowsos telefonokra!

Hosszútávra rendezkedjél be:)