Kösz!
Még szaktanácsokért megnézheted a Rém Rendes Család Nagy öröm a kiskert (wabbit season) c részét is. :))
Kösz, akkor próbálom ezt is. Tali után beugrom egy tecsóba, remélem ott is lehet kapni ilyet.
Próbáltam, de ez nekem sajnos nem jött be. 2 méterrel odébb felbukkant a dög.
Csak most olvastam.
Nálam ugyan ez volt...
Vettem napelemes vakondriasztót, a vaterán.
Pár ezer forint volt.
Leszúrtam a földbe, 3 mp-ként olyan hangot ad, ami riasztja a vakondot, 30 méter sugarú körben.
azóta nincs vakond....
A kertészek által is alkalmazott régi bevált módszer, hogy petróleummal vagy terpentinnel átitatott rongyokat helyeznek el a vakond főfolyosójának néhány helyén. Ezek szagát nem bírja az állat, nem képes zsákmányát kiszimatolni, ezért inkább elmenekül a területről.""
Sajnos árulnak kinyírósakat, amik olyanok, mint egérfogó, vagy átszúrja egy rugós tüske szegényt. :-(
Vakond elvileg védett állat, ha tuti kinyírná lehet nem árulnák boltban. Persze nem tudom...
Közben leltem ilyet, ez jó lenne talán, egy fórumot azt írták, működik, elfogja.
http://rojaker.hu/vakondriaszto/72-vakondcsapda-fogasjelzvel.html
Talán először ez lesz, kifüstöléssel kombinálva.
A hangos káromkodással napok óta próbálkozom, de valahogy az nem jött be...
Kösz, bár ezt nem tudom, hogy kinyírja-e.
Az a baj, hogy egyszer fogtam egyet -az kimászott a felszínre-, és emlékszem, ahogy sírt a vödörben, amikor vittem az erdőbe költöztetni. Meg tulajdonképpen nagyon szép kis állatka, szóval egyelőre még az élve fogásnál tartok.
Viszont ha nem nyírja ki, akkor be is vetem az ilyen patront.
Én is, ha meglátom a nagy túrását, de akkor is sajnálnám kinyírni..
Csak tartsa titokban a szomszéd előtt:-) Könnyen mérges lehet ha azt látja nála hirtelen megugrott a vakond populáció:-)
Itt a parton képe, ezt ismerem:
http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2008/01/15/images/25_vakond4.jpg
A kudarcot látjuk majd, ha mérgedben borítod az otp-t mint a karnis esetében. :)
Köszönöm az ötleteket, nekiállok kipróbálni őket.
A kudarcról majd beszámolok... :-D