Szegény vakondok, azóta is röhögök. Ha kíméletes módszert választasz és a szomszédok kevésbé leleményesek mint te akkor náluk vidáman eléldegélhetnek. Persze időnként vissza jönnek hogy tiszta már a terep számukra.
Szegény vakondok, azóta is röhögök. Ha kíméletes módszert választasz és a szomszédok kevésbé leleményesek mint te akkor náluk vidáman eléldegélhetnek. Persze időnként vissza jönnek hogy tiszta már a terep számukra.
Na még egy uccsó tipp. ha van kompresszorod meg egy szórópisztoly akkor sok mindennel át lehet szellőztetni a járatokat:-)
És ez mennyire tartós megoldás? ""
Neki bevált, gondolom környék függő. PB- vel ki is robb.. hatod ha van hely meg nem túl közel a szomszéd. Na jó ez csak vicc volt:-)Sok megoldás van:-) Piro cuccok bedug földel sok füstje van.
Ezek szerint amikor nyomja be a füstöt, akkor ki is bújik valahol? Ez tetszene, mert akkor el tudnám kapni.
Hopp, viszont most jut eszembe, van nekem még "Raketa" típusú ruszki porszívóm, annak a fújós végére is lehet csövet tenni, talán azzal kellene csinálnom.
És ez mennyire tartós megoldás? Ha nem sikerül elkapnom, akkor is menekül a környékről, és meddig marad vajon távol?
Bűzgyártásban legalább kiélhetem kreatív hajlamaimat... :-)
Tűz a luk mellett letakarja egy nagyobb fémedénnyel amibe készitett egy ki és egy bemenetett amibe beleköti a ventit. Nagyon hatékony. Azt nem merem írni mit éget legyen fantáziád mi büdös és füstöl rettenetesen:-) pl cipőtalp:-)
Egy barátom mindenféle kellemtlen szagu coccot éget ventivel nyomatja be a füstött , neki bevált. Menekül ki merre lát. Ő várja a luknál őket. Biztosra megy.
Milyen füst? Hogy gyártsak bele füstöt, mivel?
Egy szivarral lehasalok a földre, és arcomat a túrásba temetve befújom a füstöt? :-)
Füst? A járatokban marad a szag, egy ideig nem mennek arra.
MEGŐRÜLÖK A VAKONDOKTÓL!!!!!!!!!!!!!
Mi a túrót csináljak? Mindent tönkretesznek.
Nem csak túrásokat csinál, hanem újabban a felszín alatt megy kb 10 centivel, és a felszínen gyárt egy hosszú púpot, amerre megy. (Ilyet korábban nem csinált.) Ilyen púpból van már vagy 20 méternyi a kertben.
A frissen ültetett sövény egy részét, egy kis ribizlibokrot, a frissen vetett füvet, virágokat nyírt ki eddig. Ráadásul ezek a hosszú hurkák nem tüntethetők el csak úgy, mint a korábbi túrások. (azokat visszamostam slaggal, egy marék fűmag, oszt kész.
Van valakinek bevált(!) módszere?
Eddig úgy voltam vele, hogy megölni nem akartam őket, de most már nagyon kezdek kiakadni. Valahogy el kellene kani, vagy elüldözni őket.
Kösz az ötleteket.
Kösz, nem hozzám kellene a fű, továbbítom az infót. Egyébként tényleg jól néz ki, kis területre lehet, jobban megéri, mint fűmagozni, állandóan locsolni.
Hordós ötletem persze, hogy nem titok, ha ráér, akkor talin elmesélem. Ha sürgősebb, akkor leírom az elképzelést.
érdekelne, találkozón elmeséled, ha nem titok.
A fő, 1nm 1050 ft.
ha nem kell túl sok, megy számla nélkül is.
jófajta erős fű, ha kell, adok elérhetőséget.
Közben gondolkodtam, még a technológiát is kiokoskodtam, ha érdekel. Szerintem tök pofásat lehetne csinálni.
Korrekt munka, gratula!
Az a tekercses "gyepszőnyeg", amit lefektettél, mennyire qrva drága dolog?
Csak egy ötlet, de talán egyszerűbb és olcsóbb: műanyag hordó (vagy tartály)-ami ugye tutira nem ereszt-, borítva lécekkel, mintha fahordó (szerűség) lenne. Ha egy tetőt is teszel rá fából, akkor senki meg nem mondja, hogy bent műanyag.
Bocs, valahogy elfelejtettem erre járni. :-)
Jó, csak piszkálgattalak, egyébként tényleg jó ötlet az a locsoló. Én is átültetgettem pár növényt, hasonlókat gányoltam nekik én is. Ők sem örülnek az operációnak, de talán...
Totális befejezés, már csak a háncsot kell elteríteni...
https://picasaweb.google.com/102554946978010220822/TujaCsere
Urak.
Fahordókat vennék, 100-200 , de inkább 200 literesek érdekelnének, esővíz tárolásra.
Nem kell, hogy szépek legyenek, azt megcsinálom, de tartsák a vizet.
Mi az áruk az ilyen hordóknak?
Ha esetleg tud valaki.
Köszönöm.
:))
Itt nem az esztétikusság volt a fő szempont, az ötlet...))
Meg lehet esztétikusan is oldani, de nálam, csak átmeneti, amíg, be nem állnak a fák...
a nagyobbik, ami hátrébb van, lehet, nem bírta..a levelei már konyulnak....