http://www.marketwatch.com/story/facebooks-stock-should-trade-for-1380-2012-05-25
Azért ez is durva...
http://www.marketwatch.com/story/facebooks-stock-should-trade-for-1380-2012-05-25
Azért ez is durva...
Én ebben a mai világban még azt is elhiszem, hogy a kamatkiadáshoz nem tartozik kötelezettség, csak úgy fizetgetik, de szerintem ettől még bármi is az, az interest az valamire kifizetett kötelezettség. Annak meg sok, és valójában csak azért nem annyira feltűnő, mert szinte "elhanyagolható" a cég mérete mellett. De abszolult értékben egyáltalán nem kevés pénzről beszélhetünk, méghozzá úgy, hogy annak az értéke nem kicsit növekszik arányaiban is, ls abszolult értékben is.
az kéne szerepeljen a mérlegben a kötelezettségek sorban, szóval sztem nem köthető kölcsönhöz az interest rates
Nyilván hit kérdése is bármilyen jelentést elfogadni
Nem akarok messzire menni, meg egyebeket mondani, pláne bárkit megvádolni, de a QuantumXXL és Madoff óta szerinted van értelme a kérdésednek ebben a formában?
Szerintem nincs.
Ettől függetlenül én is azt mondtam, hogy van értéke a facebooknak is, de messze nem annyi, mint amire értékelték. Viszont ebben nem is volt vita közöttünk. Egyébként pedig átnéztem a számadatokat, és rájöttem az ellentmondásra, az egyik adat negyedéves volt, a másik éves és mindenhol elírták, akik átvették az eredeti hírt.
Ettől függetlenül ez a trenden nem változtat, ez csak a jelenlegi kimutatott nyereségességre lehet megmagyarázat, de igazából még csak ez sem biztos.
Ugyanakkor veled ellentétben én úgy vélem, az Interest Rates a mérlegben kamatkiadást jelent, ami viszont egyrészt annyit tesz, hogy vannak hitelei a cégnek, másrészt azt, hogy azok egy év alatt duplázódtak (ami különösen érdekes egy brutálisan nyereségesnek bemutatott évben!), és ha mondjuk 4,4% kamattal számolunk egy facebooknak nyújtott kölcsönt dolláralapon, akkor az szerintem nagyjából 1.1 MRD dollár adósságnak felel meg.
Így pedig szerintem már egyáltalán nem néz olyan jól ki az ennél szerényebb készpénzállomány egy nagyon nyereséges év után. Természetesen az is lehet, hogy még korábbról hoz magával több milliárd(!) dollár adósságot a cég és most törleszti közben, de akkor megint ott tartunk, hogy mekkora tőzsdei lufit fújtak :)
egyébként hogy oldod fel azt az ellentmondást, hogy a hivatalos jelentés alapján profit van és még cash is nagy mennyiségben, miközben az általad leírtakat is hivatlosnak tartod? Egyébként én nem látok jelentős hitelkötelezettséget sem, ami magyarázatot adna.
ezt hitelesebb forrásnak tartom, mint egy magyar cikket. És részletesebb is, ha már nem jó a facebook hivatalos oldala neked, amit korábban linkeltem.
http://www.marketwatch.com/investing/stock/FB/financials
Total Liabilities 1.43B
Nekem se lenne, ha nem írták volna meg :) De ha már egyszer megírták, akkor érdemes azzal is számolni. Egyébként, oly mindegy, végülis ennél a cégnél úgyse ezen múlik semmi, hanem a körülötte lengő hisztériától.
lehet tömören is árnyalni meg kifejtve is...tömören: többet nyerni a helyes jövőbe látásokkal mint veszíteni a rossz elképzelésekkel.
gőzöm sincs mennyi 1 user, engem nem érdekel a user szám. A kötelezettségeket megtalálod a linkemen, kevesebb, mint a bevétel.
de beidézek belőle számokat, ha érdekel, te pedig kiszámolhatod user-re
Moneywheel: “Ezt passzolom. Nem látok a jövőbe.”
rbbj11: “pedig vhol ez a lényege a spekulációknak”
Moneywheel: A kijelentésed a legmélyére tapintott annak a kérdésnek, amire a válasz messze nem olyan egyszerű mint azt sokan gondolnák. Egy rövid helyeslés vagy tagadás a részemről hiba lenne. Hosszú értekezésre pedig nem biztos, hogy a többség kíváncsi lenne.
A cashflow és a cash semmit sem mond, ha nincsenek mellette a kötelezettségek.
Számomra az a sokatmondó, hogy 1 user=$1,25. Ebből egyszerűen nem lehet még csak finanszírozni sem a céget, nemhogy profitot termelni.
én úgy értettem, nekem azok a számok, amiket én írtam (mint cashflow, cash stb) jobban számítanak. De persze, huszadrangú az összes szám, mert ez egy hype. Én csak azért jöttem elő számokkal, mert azt irtad, hogy nagy nullát meg semmit se ér a cég. Sztem igenis van jelenlegi értéke, ráadásul nagyon komoly még egy mini Richterrel összevetve is. Az más kérdés, hogy a jövőbeli pályafutása milyen lesz, mert szerintem kb. 5 év bővülés után szerintem is elkezdődik a folyamatos lemorzsolódása, zsugorodása. De jelenleg értékes a cég, csak messze nem annyira, mint ahova árazzák.
Tulajdonképpen akkor te is egyszerű tv rv-nek tartod az egészet, és ebben a kategóriában minden igaz, amit leírsz. De akkor nekem is igazam van, mert a céges tények ebben az esetben úgysem számítak.
Egyébként, melyik számmal nem értesz egyet az általam leírtakból? Az egy userre jutó költség könnyedén kiszámolható, tényleg annyi. A reklámbevételt ők írták, az is valószínűleg annyi. Akkor a kettő aránya... hmm... necces. Te miért látod ezt másképpen?
Ezt passzolom. Nem látok a jövőbe.
de sztem azzal a véleménnyel már egyedül vagyok, hogy a mai vásárlók, ha jól időzítve szállnak ki a köv. fejéskor, akkor jelentős nyereséget tehetnek majd zsebre
Szerintem is lesz még fejés.