Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: miért?

Előzmény: #514057

Nem akarok messzire menni, meg egyebeket mondani, pláne bárkit megvádolni, de a QuantumXXL és Madoff óta szerinted van értelme a kérdésednek ebben a formában?

Szerintem nincs.

Ettől függetlenül én is azt mondtam, hogy van értéke a facebooknak is, de messze nem annyi, mint amire értékelték. Viszont ebben nem is volt vita közöttünk. Egyébként pedig átnéztem a számadatokat, és rájöttem az ellentmondásra, az egyik adat negyedéves volt, a másik éves és mindenhol elírták, akik átvették az eredeti hírt.

Ettől függetlenül ez a trenden nem változtat, ez csak a jelenlegi kimutatott nyereségességre lehet megmagyarázat, de igazából még csak ez sem biztos.

Ugyanakkor veled ellentétben én úgy vélem, az Interest Rates a mérlegben kamatkiadást jelent, ami viszont egyrészt annyit tesz, hogy vannak hitelei a cégnek, másrészt azt, hogy azok egy év alatt duplázódtak (ami különösen érdekes egy brutálisan nyereségesnek bemutatott évben!), és ha mondjuk 4,4% kamattal számolunk egy facebooknak nyújtott kölcsönt dolláralapon, akkor az szerintem nagyjából 1.1 MRD dollár adósságnak felel meg.

Így pedig szerintem már egyáltalán nem néz olyan jól ki az ennél szerényebb készpénzállomány egy nagyon nyereséges év után. Természetesen az is lehet, hogy még korábbról hoz magával több milliárd(!) dollár adósságot a cég és most törleszti közben, de akkor megint ott tartunk, hogy mekkora tőzsdei lufit fújtak :)